Red Bull’un Ayrılması Üçüncü Araçların Yolunu Açabilir

yazar:

kategori:

Eğer 2016’da grid 20 aracın altına düşerse teoride üçüncü araçlara izin verilebilir.

Mercedes’ten Toto Wolff Red Bull’un iki takımının çekilmesi durumunda diğer üst düzey takımlardan üçüncü araçlarını piste sürmelerinin istenebileceğini söyledi.

“Eğer bir takım ayrılırsa, ve bir süre önce Lotus hakkında böyle bir tartışma vardı, gridi doldurmak için üçüncü araç çözümüne yönelinebilinir.”

“Bana göre bu oldukça etkileyici bir fikir.”

“Red Bull’u da, üçüncü araçları da sporda görmek ve 27-28 araçla yarışmak isterim. Üçüncü araçlarda etkileyici genç pilotlar olabilir. Tabi bu en son çarelerden birisi.”

“Bence ilk önceliğimiz onları sporda tutmak.”

“Burası bir platform ve oyunculara ihtiyacı var, rekabetçi bir ortama ve rekabetçi takımlar ihtiyaç var. Bunu dikkate almalıyız.”

“Red Bull özel bir marka ve burada kalmaları F1 için iyi. Ancak öte yandan da kendinize bakmalı ve takımınızın performansına öncelik vermelisiniz.”

“Yani ya platformu, ya da kendi takımınızı düşüneceksiniz, bizim bakış açımızdan açıkça kendi rekabetçiliğimizi düşünmemiz gerekiyor.”

“Elbette bu platforma zarar verecektir, elbette bunun hakkında kötü haberler yapılacak. Red Bull gibi bir takımın sporu terketmesi iyi bir haber değildir.”

“Bu kesinlikle açık ve bunun farkındayız. Umarım ne karar alırlarsa, F1’in iyiliği için, F1’i büyütmek için, rekabetçi yapmak için olur.”


Yorumlar

“Red Bull’un Ayrılması Üçüncü Araçların Yolunu Açabilir” için 3 yanıt

  1. 3 Mercedes veya 3 Ferrari pilotunun podyuma çıkmasını bekliyoruz veya 3 Mclaren-Honda da bu haftasonu yarış dışı kaldı gibi cümleler canlandı aklımda gerçekten de kötü senaryolar F1’in rekabet ve çekiciliği adına..

  2. 3 araç fikri çok saçma. Sporun orjinalliğini bozmamak lazım. Birisi şunlara eşit motor versin yeter bu tartışmalar sıktı bence.

  3. Bu sporun doğasında yok böyle bir şey 3 araç nedir ya yeminle bu sporun Allah cezasını vermiş. Para için kendilerini satacak adamların elinde yönetiliyor ve her gün ayrı bir suikasta uğruyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir