2015 Japonya GP – Hamilton ve Mercedes Zirveye Döndü

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 14. yarışı olan Japonya GP’yi Mercedes pilotu Lewis Hamilton kazanırken Mercedes duble sonucu kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Hamilton, ilk turda takım arkadaşı Nico Rosberg’i geçmesinin ardından rahat bir yarış geçirerek damalı bayrağı ilk sırada gördü ve alıştığı pozisyona dönmüş oldu.

Hamilton Suzuka’ki 2. zaferiyle bu sene 8. kez, kariyerinde ise 41. kez kazanmış oldu. 41 yarış zaferiyle Hamilton en çok kazananlar listesinde 4. sıraya yükselerek idolü Ayrton Senna ile galibiyet sayısını eşitlemiş oldu.

Yarışa ilk sıradan başlayan Nico Rosberg, ilk viraja Lewis Hamilton’la yan yana girmesinin ardından yavaşlayarak hem ona hem de arkasından gelen Vettel ve Bottas’a da geçildi. Buna rağmen Rosberg pit stoplarda iki pilotu birden geçerek 2. sırada yarışı tamamlamayı başardı.

Japonya’da podyumu tamamlayan isim Ferrari’den Sebastian Vettel olurken onu takım arkadaşı Kimi Raikkonen takip etti. Raikkonen ilk başta Bottas’ın arkasındaydı ancak onu geçmeyi başardı.

Mercedes ve Ferrari pilotlarının ilk 4 sırayı kazandığı Suzuka’da 5. olan Williams’tan Valtteri Bottas oldu. Bottas’ın takım arkadaşı Felipe Massa ise ilk viraja gelirken Daniel Ricciardo ile yaşadığı temasın ardından yarışı gerilerde geçirdi.

Force India’dan Nico Hulkenberg 6. olarak takımına iyi puanlar kazandırdı.

Lotus pilotları Romain Grosjean ve Pastor Maldonado sorunsuz bir yarış geçirerek 7 ve 8. sıralarda yarışı tamamlarken son puanlar Toro Rosso çaylakları Max Verstappen ve Carlos Sainz’ın oldu. Sainz yarışa takım arkadaşının yaklaşık 15 sn önünde yarışı götürüyordu ancak son pit stopa gelirken aracının burnuna zarar vermesi nedeniyle plansız ön kanat değişimi yapmak zorunda kaldı ve aradaki fark azaldı. Son turlarda daha yeni lastiklerle daha hızlı olan Verstappen geçerek 9. oldu.

Yarış içerisinde iki defa GP2 motoru kullandığı eleştirileri yapan McLaren-Honda pilotu Fernando Alonso 11. olarak puanı kıl payı kaçırırken onu Sergio Perez ve Daniil Kvyat takip ettiler. Perez uzun süre 12. sıradaki Sauerr pilotu Marcus Ericsson’u takip ettikten sonra geçebilirken Kvyat tur bindirmeler esnasında fırsatçı bir yaklaşımla Ericsson’u geride bıraktı. Ericsson 14. olabildi.

İlk turdaki temasın ardından gerilerde yarış çıkaran diğer isim Daniel Ricciardo 15. olurken onu McLaren’den Jenson Button ve 2 tur geride kalan Felipe Massa takip etti.

Yarışı tamamlayan son isimler Manor pilotları Rossi ve Stevens olurken yarışı tamamlayamayan isim, son turlarda bırakan Sauber pilotu Felipe Nasr oldu.

Sezonun 15. yarışı olan Rusya GP 11 Ekim’de gerçekleşecek.

Poz Pilot Takım Fark
1 Lewis Hamilton Mercedes 1sa 28m06.508s
2 Nico Rosberg Mercedes 18.964s
3 Sebastian Vettel Ferrari 20.850s
4 Kimi Raikkonen Ferrari 33.768s
5 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 36.746s
6 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 55.559s
7 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1m12.298s
8 Pastor Maldonado Lotus/Mercedes 1m13.575s
9 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1m35.315s
10 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 Lap
11 Fernando Alonso McLaren/Honda 1 Lap
12 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
13 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1 Lap
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
15 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Lap
16 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
17 Felipe Massa Williams/Mercedes 2 Laps
18 Alexander Rossi Marussia/Ferrari 2 Laps
19 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 Laps
20 Felipe Nasr Sauber/Ferrari Not running

Puan Durumu:

Poz Pilot Puan
1 Lewis Hamilton 277
2 Nico Rosberg 229
3 Sebastian Vettel 218
4 Kimi Raikkonen 119
5 Valtteri Bottas 111
6 Felipe Massa 97
7 Daniel Ricciardo 73
8 Daniil Kvyat 66
9 Romain Grosjean 44
10 Sergio Perez 39
11 Nico Hulkenberg 38
12 Max Verstappen 32
13 Felipe Nasr 17
14 Pastor Maldonado 16
15 Carlos Sainz 12
16 Fernando Alonso 11
17 Marcus Ericsson 9
18 Jenson Button 6
19 Roberto Merhi 0
20 Will Stevens 0
21 Alexander Rossi 0

TAKIMLAR:

Poz Takım Puan
1 Mercedes 506
2 Ferrari 337
3 Williams/Mercedes 208
4 Red Bull/Renault 139
5 Force India/Mercedes 77
6 Lotus/Mercedes 60
7 Toro Rosso/Renault 44
8 Sauber/Ferrari 26
9 McLaren/Honda 17
10 Marussia/Ferrari 0

 


Yorumlar

“2015 Japonya GP – Hamilton ve Mercedes Zirveye Döndü” için 95 yanıt

  1. Mc1aren-HAM1LTON avatarı
    Mc1aren-HAM1LTON

    Arkadaşlar çok yorum yazan biri değilim eski arkadaşlar bilir. Ama yazmadan geçemedim. Bu digiturk ve Lig TV o kadar imkanlarına rağmen (kanal bolluğu vs.) resmen terkar fakiri arkadaş. Ne bi tekrar ne internet paketlerinden(play vs.) tekrar izleme şansı yarışı kaçırdın kaçırdın. Dsmart en azından o hafta içi hergun birer tekrar koyuyordu.

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    @Erendost nerelerdesin seni bekliyorum hala 😀

  3. suzuka’da bir sıkıcı yarış daha. sıralama seanslarını, pilotların zaman turlarını izlemek bu süper viraj kombinasyonlarına sahip pistte ne kadar keyifli ise, yarış esnasında (yine aynı virajlar nedeniyle) birbirilerinin arkasında tıngır mıngır gitmelerini izlemek de o derece sıkıcı.
    hamilton ilk virajda vurduğu kroşe ile üflesen düşecek gibi olan ve polede eğreti gibi duran rosberg’i indiriverdi ve daha oracıkta işini bitirdi. aldı sazı eline ve 60 yaşına kadar da sürse geçilmeyecek şekilde aktı gitti.
    rosberg, honda’nın pedrosa’sı gibi as kadro dışında kalanları avlamakla uğraştı. bottas’ı geçişi ise akıllıcaydı, hakkını yemeyelim.
    vettel, takımın strateji ekibinin (neden olduğunu anlamadığım şekilde) bottas-rosberg kapışmasını izlemeye dalıp vettel’i geç pite almaları nedeniyle çok mümkün bir 2.likten oldu. pitten önde çıkabilseydi rosberg’e geçileceğini hiç sanmıyordum ama oyun da geç pitle bitmiş oldu.
    raikkonen normal şartlarda normal ve olması gereken bir pozisyonda yarışı tamamladı ama, aynen geçen yarışta olduğu gibi; nasıl desem “içi geçmiş” bir halde sürmeye devam ediyor. ne bir atraksiyon var, ne bir hareket, ne bir… adını bile koyamıyorum. kiralık şoför modunda görevimi yaparım gerisine bakmam havasında gidiyor. yine de araç açıkça en hızlı 2. araç olunca, herhangi bir kaza ya da arıza yaşamamışsa vettel’in ardında 4. sırayı alabiliyor işte. bu kadar. hani her şampiyon pilotun bazı kendine has meziyetleri vardır, kimi önü açıkken uçar gider, kimi önüne gelenle kıyasıya mücadele eder, kimi matematik problemi çözer gibi max puanı hesaplar, kimi belirsiz şartlarda zekasını konuşturur.. raikkonen için söyleyecek bir alamet_i farika, motto gibi bir şey bulamıyorum ama.
    rmassa’nın biçtiği ricci’ye yazık oldu, kendi haberinin altında bu konuyla ilgili sinirimi boşalttım zaten. bottas son şikanda uyuyunca tur yer gibi yerini kaptırdı, alonso’nun japonya’da, adamların kendi pistinde maaşını aldığı honda’yı açıkça rezil etmesi yanlıştı. özellikle samuray felsefesi filan takılıp, sezon boyunca “bir gün her şey daha iyi olacak, inanın çocuklar” havasında umut dağıtırken sezon bitmeden umutları öldüren şahıs olmak da, yapılan davranış ve sözlerin içten ve samimi olmadığının bir kanıtı oldu bence. yanlışı. zamanında (ismini unuttum şimdi) bir ferrari pilotu ferrari aracı için köpekli itli bir laf etmiş ve koculmuştu. böyle bu işler, beğenmiyorsan gidersin, eleştirirsin ama yerin dibine sokamazsın. sen (ve diğer f1 pilotları) olmasa da honda ve mclaren olur ama, honda ve mclaren gibi (f1 takımları) firmalar olmasa sen (ve pek tabi diğer f1 pilotları) olmazsınız. madem başına gelecekleri başından beri biliyordun, madem bile bile baş koydun ve bile bile 35-40 mil. doları (ne kadarsa işte) cukka ettin, o halde aradan sıyrılıp ekmek yediğin firmayı dünyanın önüne atmayacaksın. dünya biliyor zaten honda’nın neyi batırıp sıvadığını.
    daha keyifli yarışlarda buluşmak üzere diyelim ve önümüze bakalım. iyi akşamlar.

  4. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    F1 öyle bir tiyatro ki n ekadar izlemem deseniz de izlettiriyor. Yani ilginç bir bağımlılık belki de saçma bir alışkanlık.

    Belçikada Vettel lastik kesiği yüzünden yarış dışı kalır. Bunun üzerine Pirelli Monzada da lastik kesiği buldum inç kareye etki eden pounds kuvvetini düşürdüm der. Neyse takımlar 18.5 psi’ye razı olurlar. Derken Mercedes sıralamalrdan sonra Rosbergle kaybedince yok arkadaş lastik basıncı düşük yakın olursa fazla yere basma uygular burası Monza burada biraz drag etkisi lazım der kafasına göre lastik basıncını artırır.

    Yarış devam ederken depolar hafifledikçe telemetriden takımların ekranlarına yansıyan bilgilerde Hamilton ve Rosbergin araçlarında lastik üçkağıdı yapıldığı anlaşılır. Bunun üzerine Mercedes alelacele sıralama ayarında turlar atmanı istiyoruz Lewis diye uyanıkça bir istekte bulunur. Hamilton bu turları atarken Vettelden 9 tur eski lastiklere sahip Rosbergte Vettele yaklaşır. Neyse ki Rosberg patlar.

    Mercedesin ceza alması için her şey hazırdır. Ama Ferrarinin yarışı kazanamayacak kadar geride olduğu görülür. Fia düşünür düşünür; “diskalifiye etsem Mercedesi kaybederim, 25 saniye cezası verip Ferrariyi buna rağmen kazandıramazsam Ferrari’nin homurtusu bitmez”. O halde bunlarla oturup anlaşalım Singapur nasılsa yavaş virajlı pist ve Ferrariye uygun, orada ser sessiz bir Ferrari sürprizi yaptıralım derler.

    Ferrari’nin sezon başı malezyada çalıştırdığı lastik ayarlarına geri dönülür. Derken Ferrari uçuşa geçer. Ama aynı lastik aralığında Red Bull da çok iyidir. İki büyük takım, 2 büyük homurdayıcı kuvvet 1-2 yapılarak izleyicilerin gazı alınır. Ferrari şampiyon bile olacak hızdaymış ya ehehehehe diye milleti fişekleyip gündem güzelce değiştirilir.

    Geriye kalan gerçeklerse şu şekildedir. Mercedes en az 20 beygir Ferrariden, 50 beygir Renaulttan, 80 beygir Hondadan güçlüdür. Saniye hesabına vurursak Ferrariden 0.300, Red Bull’dan 0.750, Hondadan 1.200 saniye sırf motor farkıyla zaten öndedir. Lastik kullanımı ve ısıtma farkıyla Ferrariden en az 0.5- 0.6, Red Bulldan en az 0.9-1 Hondadan en az 1.7 saniye her pistte önde olması kaçınılmazdır.

    O halde izlediklerimiz tiyatrodan ibarettir. Bu tiyatro nasıl biter? Bu konuda bir fikrim yok. Ama Mercedesin en az 1 sene daha takımlar şampiyonu olacağından neredeyse eminim. Ferrari seneye iyi bir araç yaparsa, motorun önemsiz olduğu 4-5 pistte ve 1-2 yarışta şansa kazanarak pilotlar şampiyonluğunu son yarışa kadar taşıyabilir. Fakat Hamiltonun da şampiyonluğu 4’leyeceği neredeyse belli gibi. Yani bağımlı olduğumuz öküzün altında buzağı aramadan yarışları izlersek yine belki zaman zaman keyif alıp gaza gelebiliriz.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Uzun zamandır yazmıyordun hoş geldin.Arada yaz böyle 🙂

    2. Diyecek söz yok. Tam da bu işte. +10

  5. Hamilton a tebrikler,Ferrari bu yıl pist üstünde bir türlü Wiliams ı gecemedi, Wiliams ın acilem pit duvarı ve mekanikerlerini revize etmeli baştan aşağı değiştirmeli pilotların pistte kazandığını her zaman pitte kaybediyorlar.

  6. rozberg adam degil ya kulisde ve podyumda hiç konuşmadı ham ile olurda bukadar olmaz yalandan bile olsa adam tebrik eder çok soguk…

  7. scuderiaferraarisingapur avatarı
    scuderiaferraarisingapur

    Bir Ferrari fanıyım.Geçen haftaki galibiyetimizden 1 hafta geçti ve mercedes nerden nereye geldi.Şu kanıya vardım.Mercedes herkesle alay ediyor.istediği zaman performansını göstermeyerek ”Bakın bizde yenilebiliriz,F1 sıkıcı değil,çok zor durumdayız.”diyor.Bunlar göz boyamaktan ibaret samimi olmayan sözlerdir.Ferrari hatırı sayılır miktarda gelişti.Geçen seneki Red Bull dan eser yok.Mercedes geçen sene de 3 galibiyet hediye etti bu sene de 3 galibiyet hediye etti.arada başkalarıda kazansın diye.mercedes spora gelmeden önce herşey samimiydi.tamam,entrikalar stratejiler oluyordu fakat böyle oyunlar da yoktu.şuan sporda mercedes ayrılsa kaçınız üzülürsünüz,zaten 4 sene öncesine kadar fabrika takımları yoktu bile.saolsunlar brawn todt ve bay e sayesinde buralardalar.sporun kendisi sıkıcı hale geldi artık baksanıza ferrari ve mercedes hariç rekabetçi gözüyle bakılan takım kalmadı.geçen yıllar en azından bu ikisine ilaveten red bull,lotus,mclaren mercedes vardı ve bu 5 takım galibiyet için mücadele edebiliyorlardı.hele daha eski yıllarda çok daha fazla takım vardı.bmw,renault gibi.konudan konuya çok geçmiş olabilirim affola fakat demek istediğim o ki bu sene yani 2015 F1 sezonu bence tarihin gördüğü en sıkıcı sezondur.

    1. Mercedes F1 den ayrılırsa ben çok üzülürüm Ha sen sevınırsın orası % 100 güçlü 1 rakıpten kürtulduk diye Mc Laren, Wıllıams, Ferrari bakın f1 de biz varız dünya bize güzel diyerek BÖBÜRLENIRSIN

  8. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Vettel’e olan bu tavrı da anlayamıyorum, adam kendini kanıtlamış küçük takımda ve dişiyle tırnağı ile gelip Red Bull ile 4 şampiyonluk kazanmış 2 tanesi son yarışta, ilk sezonunda da Brawn’ın Button’a kaybetmiş şampiyonluğu, yani bu adam sürekli mücadele içinde kalmış, Formula 1 tarihinde esamesi okunmayan bir takıma gitmiş, yeni bir oluşum ile kazanmış. Hamilton ise tepeden inme güçlü takımlarla yarışıyor ama bu onu mükemmel pilot yapıyor enteresan.

    Şampiyonluklar tek başına gelen durumlar değil, doğru yerde doğru zamanda olabilmek. Hamilton hep doğru yerlerde oldu, hep mücadele edebileceği takımlarda yarıştı. Formula 1’e damga vurmuş takımlarda olmanın avantajını yaşadı. Bu konuda en şanssız olan ise Alonso, Hamilton’dan daha yetenekli ama gel görki kariyer planlaması o denli yanlış gelişti, yaşadığı olaylara girmek istemiyorum. Rosberg’in ne kadar sönük kaldığını görebilirsiniz ayrıca, bu haliyle Vettel’den sadece 11 puan önde.

  9. alonso çöp tenekesi sürdüğünü telsizden herkese duyurmuştur. bu motor bi b*ka yaramaz demesi de güzel oldu. bence bu aptal takımda kalmasın çünkü ron dennis denen adam mclaren in içine etmiştir.

  10. F.Alonso sen Mercedes ve Ferreriyle baş etmek istiyorsan Renaulta geç .. Hııı paramı , efsanemi bunun kararını sen ver.

  11. basınç muhabbetlerini atlattık sanırım? japonyayı bekleyelim demiştim.

    alonso utanç verici deyince aklıma direk singapur 2008’in daha utanç verici olduğu geldi. bilmiyorum mclaren’in ingiliz tarafından honda’ya karşı biraz gazlandı mı, yoksa kendi mi japonyada bunları söylemeye karar verdi. tüm honda kadrosu ordayken bilerek japonyada bunu söylediğine eminim. sabrı taşsın veya taşmasın telsizden ettiği laflar doğru şeyler değildi. tüm mutluluk içinizde lafları ve ferrari 2. bitiriyor takmıyorum lafları da yalan oldu böylece. ferrariyi geçiyor olsa 20. olsa bile bu lafları etmezdi.

    dün hamilton sıralamadan sonra çok rahattı. startta çoğu “önce schumi sonra rosberg” fanına saç baş yoldurtmuştur. bir ara sıra sıra pitler olunca heyecan oldu, onun dışında singapurdan iyi olsa da heyecan verici bir yarış değildi. arka sıradaki mücadeleler öndekilerin yerini tutmuyor. verstappen gibi çoluk çocuğun kendi arasında oynadığı, fazla abartılan atakları heyecan vermiyor.

    son olarak vettel şansa 1 yarış kazandığında hemen şampiyonluk muhabbetleri yapan ferrariye -bunu tüm ferrari “cemaati”ne söylüyorum, fanları, patronları, pilotları- bu bir ders olmuştur. bir bala yarışla şampiyonluk kokusu almaya başlayıp hemen raikkonen ne zaman yer verecek muhabbetlerine gelince iş olmuyor.

    1. Sen hala monza da kalmissin gülüm Vettel mevzu bahisse sans yoktur kalite vardir senin anlayacagin seyler degil bunlar

  12. Ferrari’nin son yıllardaki durumuna bakınca Mercedes’le arayı kapatamaz gibi.
    Ya Mercedes’i geçer en hızlı takım olur ya da ikincilikten olur bence:)

  13. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Saçma bir yarıştı,geçen hafta söylenenler aynen çıktı, tiyatro izletiyorlar 2 yıldır.

  14. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Ha bu arada “geçen hafta buralarda vettelin 5.şampiyonluğu hayırlı olsun diyenler vardı” gibi yorumlar okuyorum burda bende başka kimse böyle bir şey söylemedi benimde temennim buydu bu sene olmadı gibi , gibi diyorum çünkü motosporlarında hiç bir şeyin garantisi olmaz, ama daha öncede dediğim gibi ferrari için 2015 sezonu 2016 nın teminatıdır seneye İnşallah şampiyonluğu vettel ve ferrari alacaktır

  15. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso SKY’da hiçbir zaman hiçbir yerde bir pilota karşı görmediğim şekilde eleştiriliyor. İlginç. İngilizler epey kızmış 🙂

  16. Ben hayatımda Verstappen kadar gerizekalı insan görmedim. 9 ve 10. Sırayı rahatça almışkrn ve takım strateji hazırlarken pit duvarının emrini bekleyen Sainz’a gerizekalı gibi atak yapıyor. Tamam pilotajı iyi ama bu adam bu kafayla büyük pilot olamaz bence.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      dostum altta yazdığın bilginin kaynağı nedir ?

      1. Şu an nerede okuduğumu hatırlayamıyorum ama Ferrari’nin ön süspansiyonda kullandığı Pull rod nedeniyle kısa buruna geçemediği bir ara bayağı yazıldı, yeni gelen ekip seneye push roda geçeceklerini de söylemişti sanırım ama tam emin değilim bekleyip görmek lazım. Büyük ihtimalle seneye push rodla birlikte kısa buruna geçeriz.

        1. Ehehe cevabı görmeden yazdım, tuttu.

        2. doğru duymuşun , twitterda bu işin içinde olan elemanların yazdığı şeylerden bir kacıydı. Kaynağa gerek yok.

      2. Kaynak yok temenni 😀

  17. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    İlk üç tebrikler.Start heyecanlıydı.Ham-Vettel-Rai kirli taraftan kalkmalarına rağmen iyi kalktılar.Rosberg sana bir şey söylemek istemiyorum.Kumaşın belli yine vasat performans.Ben sıkıldım artık Pitler de geçilmemizden.Ayaklarımız daha çok yere basmalı.Verstappene tebrikler kesinlikle büyük takım da yarışmalı.İşin ilginç tarafı ise orta hamurla 19-20 tur giden Hamilton ve hard lastikle 20 tur atan Ros-Vet aynı aralıkta pite geliyorlar ve fark pek değişmiyor.

  18. her yarışı baştan sona izliyorum, aklımda en çok kalan şey hep Raikonnen’in emekli olması gerektiği . Eski imajını zedeliyor günden güne. Busenenin genelinde olduğpu gibi heyecansız ve boş bir yarıştı. Sainz yol mu verdi yoksa VErstappen mi geçti uyku sersemliği ile çözemedim , eğer kendi geçtiyse artık net şekilde Sainz’den daha iyi olduğunu göstermiş demektir.

  19. şu vettelciler komik tipler yahu..)
    sene başında mühürle başladılar o türevler mutasyonla evrim geçirdi bir çoğu kayboldu

    bazılarıda farklı şekillerde hayat buluyor ütopya şampiyonluk hayalleriyle.

    siz 2.olduğunuza yatıp kalkıp şükredin.
    seneye şampiyonluğu siz rüyanızda görürsünüz bu mesajımıda kopyala yapıştır istersen seneye hatırlatırım..

    bu sene başında söylediğim ferrari hız polyannacılığı gibi
    tüm ferrari severlere gelmişti o.
    ferrari geri döndü singapur öncesine.

    1. Sene başında şampiyonluğa yarışacak bir Honda vardı, efsane birliktelik yıldız pilotla taçlanacaktı. Taçlandı.

      1. ahahah +1 , şampiyon oluruz mercedesi yakalarızda demedik 3 galibiyet dedik. yaptık fazlasınıda yapabilirz. Rüyadan uyanın gençler yada alonsonun dediği gibi , Gp2 ye yol alın.

        1. Gp2’ye yol alın derken ? Mclaren olmadan F1 olmaz bunun farkındasındır sanırım. Yeni yeni taraftar tipleri türemiş kaç yıllık takıma 1 sezon geride kaldı diye yol alın diyor.

          1. Töbe töbe biz mclarenle , mercedesle , williamsla beraber yarışarak büyürüz. F1in mclarene ihtiyacı herzaman var olacaktır. Dileğimiz biran önce torparlanmanızdır. Benim sözüm bizim yaptıklarımızı kücümser görüslerinize , küçümsemelerinize göndermeydi.

      2. +1 😀

    2. Uzun zamandır ortalarda yoktun. Ben dedim ya Vettel yüzünden kendini dağlara vurdu ya da bi doktora göründü.

  20. Mercedes’i tebrik ediyorum. Uykuma yazık oldu pazar pazar. Ferrariler maximum sonucu aldı ancak görüyoruz ki bu dominasyon altında ilerleme kaydeden takımı hala aklından atamamış bir taraftar grubu var ve burada 3.lükle ilgili laflar sokmaya devam ediyorlar.
    Ferrari 4 yıllık v8 sürecinden sonraki dönemde değil, 2014 ile başlayan yeni dönemdeki gelişimiyle bizi sevindiriyor. En hızlı 3. bazen 4. otomobildik geçen yıl. Şuan 2. bazen 1. otomobiliz. 1 yılda özellikle sezon içinde bu denli gelişim önceki yönetimin yapamadığı şeydi. Umarım taraflı ve cehalet kokan yorumlardan vazgeçer ve terkedilen sevgili modundan çıkarsınız.
    Sonucu pek birşey değiştirmeyen birkaç atak, evinde pilotu tarafından ezilen güç üniteleri, pite erken girenin pozisyon kazandığı bir yarış.
    Bu arada, Honda, markasını evinde bu denli yerin dibine sokan bir adama dünyaların parasını ödüyor olması, ortak olduğu takımında bu mesajı yayınlıyor olması çok ironik.

  21. Çok fazla aksiyon olmayan, nispeten sıkıcı yarıştı. Başlarda Minardi’nin sağlı sollu geçilişi, telsizden ağlamaları keyif verirken sonlarda Ericsson treni heyecan kattı. Arada da telefonda karpuz yarma oyunu oynadım, rekor kırdım falan 🙂

    Hamilton’un kalkışı iyiydi, Rosberg’i biraz adil olmayan şekilde sıkıştırdı. Yarış olayı denilebilir. Ricciardo ve Massa’ya yazık oldu, Massa panik yaptı. Raikkonen’in pist üstünde adam geçtiğini de gördük, daha ne görelim. Bir de tur yerken panikleyip spin atan Manor harikaydı 🙂

  22. Güzel yarış oldu HAM her zamanki gibi 🙂 Bu BUT ve ALO ne yapsın arkadaşım streslerini telsizden atıyorlar artık.Ayrılsalar kimse de bir şey diyemez.Alo’nun Gp2 Engine diye bağırışına hem üzüldüm hem güldüm.Hayırlara vesile olsun.

  23. Sabah 7.50’ye alarm kurdum kalkayım diye, sabah alarm çaldı. Düşündüm uykusuz kalmaya değer mi? Tabi bunu düşünürken uyumuşum. Kalktığımda 8 tur falan kalmıştı. Sonuca baktım herşey klasik. Hamilton 20 saniye önde kazanmış, Rosberg klasik ikinci pilot modundu, Vettel yine elinden geleni yapmış. Raikkonen dördüncülükte.. Ve Massa’nın sorun yaşadığı yarışta Bottas yine beşinci. İyi ki uyumuşum dedim zaten pek bir heyecanı da yokmuş. Kaza temas olmadığı sürece ideal ilk 4 böyledir bence

    1. Keske alarmi duymasaymisim..Seyrederken uyukluyordum resmen.

  24. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Alocular vettel onları nasıl bezdirdiyse hamici olmuş düşünün 2007 de zıt kutup olan adamlar. Neyse yarışta beklentim büyük değildi ferrarinin 1. sektörde yavaş kalacağını düşünmüştüm ki zaten merc sadece 1.sektörde yarım saniye alabiliyordu diğer sektörler vettelde zorlarsa üç aşağı beş yukarı dengedeydi ama iş zaten ilk sektörde bitiyordu.vettelin 5.şampiyonluğu hayırlı olsun bu sene olmadı ama seneye gümbür gümbür geliyoruz

    1. Hele bir onumuzdeki sene gelsinde. Simdiden bu sekilde konusmak cok iddiaali. Ha temennindir o ayri :). Ancak dereyi gormek degilde bu daha cok Mart gunesine aldanip hasta olmak gibi bir soylem. Hele bu sene bitsin 2016 testleri gelsin yarislar baslasin.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Tabiiki de. ama şöyle düşünmüyorlar arkadaşlar ben vettelin kazanmasını isterim ne diyecektim hami alo ros şampiyon olsun mu diyeceğim

      2. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Bunların hepsinin temenni olduğunu görmek istemeyenler var.

        1. Bosver bak en iyi sinir etme bicimi dalgadir. Bakican kendi dalgana o bunu demis bu bunu demis 1,5 saat yarisi izleyip keyiflenmeye calisip burda kafayi bozmaya gerek yok. Tabiki herkes kendi pilotunu tutacak. Ben de McLaren zamanindan beri Ham i tutarim ancak senin malin curuk benim malim taze ile musteri kacar carsi kapanir ?. Dedigim gibi herkes kendi dalgasina baksa ya da en azindan uslubuna dikkat etse sorun olmayacak zaten.

      3. 2016’da ön süspansiuon ve onunla birlikte burun değiştirilip kısa buruna gećileçek. Sırf buradan 0.5 saniye civarı bir kazanım olduğu söyleniyor ki ön süspansiyon sayesinde ben medium.ve hard lastikleri çalıştıramama sorununu da aşacağımızı düşünüyorum.

        Ayrıca motorda da şu an çok aman aman bir güç farkı olduğunu düşünmüyorum süpersoft ve soft setlerin olduğu yarışlarda rekabete girebiliyoruz o yüzden bence sorun lastik çalıştıramamakta.

        1. Ancak su icin bir soylenti. Mercedes i desteklesem de ve guclu bir aracin uzerine gelisim olacaksa da rakipler de bos durmuyor. Evet Mercedes guclu olacaktir ancak emin degilim. Ferrari de rakip olacaktir. Belki Renault iyi bir atilim yapacaktir. Kim bilir belki McLaren bile geri donebilir. Su an icin hatiri sayilir bir zaman dilimi oldugu icin biraz erken gibi. Daha net konusmak icin hic olmazsa testleri bekleme dusuncesindeyim.

        2. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          kaynak ? kısa burun ve ön süspansiyon ?

          1. sene başında söyleniyordu , süre kısıtlı oldugu icin o konularda pek calısılamadı. seneye o şekilde olacaktır büyük ihtimal.

          2. ilaveten , ben ferrarinin araçın içinden ilginç şeyler bulacağını düşünüyorum. ins cok hızlı oluruz yeter artık mercedese yeter demeliyiz.

  25. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    he tmm zorlasa 1000 sn olurdu vana kıstılar he 😀 hep sorun yaşamasalar 1milyon sn ile fark atıyorlar . Tebrikler Hamilton ve Mercedes. Adamlar halen Singapur da 😀 şampiyonluk ilan etmişiz biz. Patron diyor ki 4. galibiyet gelirse çıplak ayakla koşucam ama burdakiler anlamıyor. Bir kaç adamı ona buna tur yer gibi geçilen fanboy da olmasa harika bir yer olacak 😀

    Yarışa gelirsek epey sıkıcıydı ama f1 işte insan kopamıyor 🙂 Red Bull ve Massa teması olmasa belki Ferrari-Williams podyum için savaşırdı

    1. f1 işte insan kopamıyor

      Mafya gibi, girdin mi çıkamıyorsun 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        aynen öyle dostum 🙂 20-21 yıldan sonra 😀

      2. Bağımlılık öyle birşey işte :))

    2. Kimse birilerine kafayı boşu boşuna takmıyor. Şurada Alo’ya söylenen lafların bini bin para. İnsanlar sinirleniyor haliyle ve başkalarının söyledikleri laflar üzerinden birilerine laf gömüyorlar. Bu aptal karakter muhabbetleri dönmese inan hiç hır gür çıkmaz.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Bunların Alonso-karakter muhabbetleriyle alakası yok.Ferrari çekememezliği ve bazı taraftarlarının Ferrari şampiyon gibi cümleleri.Kasti Ferrari düşmanlığı yapılıyor.Başka bir algı yaratıp karakter meselesine çekme konuyu.

        1. Nasıl alakası yok ? Alonso’yla ilgili her habere atlayıp, karakter karakter diye anıran biz miyiz ? Laf gömüp, sonra verilen cevabı silen admin’de yine biz olmalıyız. 🙂 Alonso’ya istisnasız her haberde söven, ama yorumu silinmeyen de yine biziz. 🙂 Adama ”Madam” çekip, sonra salağa yatan, terkedilmiş sevgili gibisiniz diyende yine biz enbesilleriz. 🙂 Haklısınız, diğer bok atanların hiç bir suçu yok. Tüm suç Alonso ve onu destekleyenlerde.

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Bu olayların temelin de Rai’yi destekleyenler ve Alonsoyu destekleyenler var.Alonsonun kısaca gömdüm sözlerinden sonra Rai destekleyenler ve sizler arasın da ciddi kutuplaşma ve karşılıklı kötü diyalog oluyor.iki tarafta temiz değil.Her Rai kötü performansın da yorumların da biten Alonso destekleyenleri yığınca.Sürekli birbirinize hakaret,kötü uslup kullanıyorsunuz.Seni tenzih ediyorum.Aramızda ki şeyden sonra uzun zamandır çoğu yorumlarını okumuyorum.Ama sürekli karşılaşıyorum.Alonsoya söylenen karakter meselesi diyorsun ama Rai destekleyenlerin çoğu Alonsonun pilotajına bir şey söylemiyor.Ama sizin taraf sürekli Rai’yi pilotaj muhabbetinden yerin dibine sokmaya çalışıyor.O yüzden çoğu kişi alonsonun o söylemleri ve benzer söylemlerinden hoşlanmıyor.Karakter için aynısını söyleyemem diyor.Olayların temelin de bunlar var.Ferrari,Mercedese her yenilişin de bura da Mercedes taraftarı olmadan ahkam kesen insanlar %90 Alonso yorumcuları.Bunun sebebi 5 yıl Alonsonun Ferrari de şampiyon olamaması ve Ferrarinin şuan iyiye gittiğini gördükleri ve başaramamalarını ümit ettikleri için Ferrari düşmanlığı yapıyorlar.Senin adına karakter muhabbeti olabilir ama diğer kesim için okuduklarımızdan kısaca anlayacağımız bu karakter muhabbetleri ile alakası yok.

      2. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Ferrari taraftarlarından Alonsoya nerdeyse kimse laf söylemez emin ol . Şurda Ferrariye gerçekten gönül vermiş birisi Alonso için ileri geri konuşmuyor. Ancak onun bazı fanları ki senin adını andıran bazı fitne tipleri de var içlerinde sakın üzerine alınma ; olayı Ferrari nefretine dönüştürüyorlar. Biz şampiyon olamıyoruz da Alonso olabiliyor mu ? Alonsonun aldığı sonuçlar değişiyor mu ? Sanki Ferrari, Alonsoya çamur attı,işine çomak soktu da bu laflar ediliyor. 5yıl geçti 2-3 kez kıl payı kaybedildi. Bunlar olacak spor sonuçta. Kazanırsın kaybedersin. Ferrari bilerek Alonsonun kötülüğünü neden istesin? Birliktelik çok büyük umutla başladı ama olmadı,tutmadı. Bunun üzerine artık herkesin önüne bakıp devam etmesi gerekiyor. Ferrari şampiyon olursa Alonsocuya ne olmasa ne. Adamın derdi başı bizim aldığımız 2.likler olmuş baksana saçma sapan yorumlar yazıyor.Ama seni tenzih ederim

  26. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Sıkıcı,Berbat,Rezil yarış .. Gerçekten Start anı hariç hiç zevk alamadım bu kötü birşey.

    Podyuma tebrikler.Hulkenberg de çok iyi bir iş yaptı bu arada.Alonso’nun GP2 motoru diyişinde sesli güldüm hele o son bağırışı falan 😀

    1. adam da haklı, yetenek ve hırs var, ancak sadece 2 şampiyonluğu var, üstelik piyasada kendi kalitesinde sadece 1-2 pilot varken .

  27. Sıradan sonucu belli olan bir yarıştı. Lewis’e tebrikler hep stabil turlar attı ve yarışı kazandı. Redbullar tam bir hayal kırılığı oldu ama Kvyat çok agresif davrandı performansı çok iyiydi. Alonso o araca rağmen önündekilerle ve arkasındakilerle farkını korudu iyi iş çıkardı.

  28. Ferrari napıp edip , sert orta sert , lastik kullanımı performans çıkarımına müthiş derecede çalışmalı. Mercedesin en güçlü yönlerinin başında geliyor bence.

  29. Gerek startlar gerek yarış performansında Hamilton ve Vettel araçlarından maksimumu alabilen pilotlar.Rosberg ise aracının altında performans gösteriyor.Gerektiğinde 1sn üstü fark açabilecek bir araçla Ferrari standartlarında bir performans ortaya koyuyor.Ferrari stratejide bu sefer biraz daha olumlu anlamda kımıldar gibi oldu ama bu seferde tercihi yanlış yaptılar.Önce girenin kazandığı pit savasında Mercedese mağlup oldular.
    Bana göre sezonun yükselenleri Vettel Hamilton Verstappen.Bu arada defansif anlamda gördüğün en kötü pilotlardan birisi Bottas.İyi pazarlar.

  30. Geçen haftaki trollere armağan olsun bu galibiyet. :)))

  31. Hamilton’un, kupaya şampanya doldurup içmesi, 41. galibiyetle Senna’yı yakalaması, Japon taraftarlara Japonca teşekkür etmesi; Vettel ile virbirlerine yorumları esnasında karşılıklı şampanya duş yaptırmaları;
    Rosberg’in ikincilikle şampiyonu olmaya doğru ilerlemesi ve Mercedes pit ekibi-stratejisine bir kez daha duacı olması gerekmesi;
    Massa’ya ve Ricciardo’ya yazık olması;
    Verstappen ergenine Sainz’den pist üstünde takım emirlerinin önemli olduğunun sessiz sedasız bir şekilde gösterilmesi ki Sainz de o çaylak hatayı yapmasa bu atarlı sivilceli ergenle muhattap olmak zorunda kalmazdı;
    Williams’ın her zamanki gibi pit özürlü olması ve belki ufak tefek birkaç şey daha olabilir;
    Aynen beklendiği gibi bir yarış oldu bana göre.

    1. Rosberg: İkincilikle şampiyonu.

      Ayrıca Serhan Acar böyle boş beleş adamları nedense çok seviyor. Bir kez daha göz doktoruna gitmesi gerektiğine kanaat getirdim. Verstappen şöyle geçti böyle geçti anında geçti hemen atam yaptı filan deyip durdu ama takım isteği üzerine Sainz yol vermese o atarlı sivilceli ergen Versttappen zannetmiyorum ki başlarına bir kaza gelmeden geçebilsindi Sainz’i.

      1. Başlayacağım bu “r” harfine.

        Rosberg: İkincilikleR şampiyonu 🙂

  32. Mercedes’e tebrikler. Ferrari’ye ve Vettel’e ayrıca tebrikler. Start’ı kaçırdım ama Vettel kirli taraftan kalkmasına rağmen 2.sıraya kadar çıkmış. Hamilton her zamanki Hamilton. Muhtemelen Meksika ve ABD yarışlarını da kazanıp şampiyonluğunu ilan edecek. Darısı bizimkinin de başına. 😀

  33. o değilde Lewis ve Seb, mika ve Şumi gibi olurlar mı ? podyumda baya iyi anlaştılar 🙂 güzel sahneler.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Sanmıyorum

  34. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    pişt pişt 1.lik şapkasını veriyim mi 😀

    1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Ne kadar işsiz insanlarsınız ya siz 🙂

      Hayır burada milleti kendince kızdırmaya çalıştığın zaman eline ne geçiyor ki. Gitmiş TV’den fotoğraf çekmiş buraya yüklüyor güya çok iyi bir mizah anlayışıyla sunmaya çalışıyor.

      Yapacak daha faydalı onlar şöyle işleriniz yok mu? Gidin bir kitap açıp okuyun. Ne bileyim ille yarış sonrası uğraşacaksanız SKY’ı açın yarış sonu yayınına bakıp bir şeyler öğrenin, araştırın…

      Tuttuğunuz pilot telsizden çaresizce bağırıyor, kendisini hiç sevmiyor olmama karşın sahip olduğu yeteneğin ve kariyerin böyle harcanması benim bile zoruma gidiyor, siz bunun yerine Ferrari ile uğraşıyorsunuz. Size ne arkadaş Ferrari’den? Alonso size göre kendi isteğiyle ayrılmadı mı?

      Şimdi diyeceksin ki “şöyle şöyle dediler onlar da”. Desinler kardeşim, sizin önce kendinize bir faydanız olsun, burada gelip dalaşmakla eline bir şey geçmez. Biri bir şey diyorsa da cevap verme geç.

      1. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        En az espri yaptığını zanneden şahıs kadar hatalısınız, böylelerini ciddiye aldığınız için.

  35. Ben çok sıkıldım. Ilk 3 e tebrikler. Bizim için berbat bir haftasonu oldu sürekli sıkıntı ve sorunla uğraştık. Bu F1 de Suzuka gibi bir pistte bile sıkılıyorsa f1 severler sonumuz çok iyi değil

  36. Standart bir yaris oldu. Pek konusulacak bir sey yoktu. Yani sira disi bir sey yoktu. Hamilton ve Mercedesler ”nerde kalmistik” mottosuyla yarisi tamamladilar. Podyuma cikanlara tebrikler. Lewis dunu telafi etti, Rosberg starti telafi etti, Vettel bu da iyidir dedi. Bir de Verstappen e tebrikler. Bir iyi bir kotu ancak bu hafta sonu cok iyi bir surus gerceklestirdi. Bir sorun olmadikca Lewis sampiyon olacaktir. 48 puan 5 yaris kala ciddi bir fark.

  37. zekeriya amca avatarı
    zekeriya amca

    rai bir an once emekli olmali ve uzun yol soforu olmalidir. cok acik. cok net.

  38. içim geçmiş uyumuşum. bir açtım gözlerimi podyum seremonisi. hiç keyif almamıştım zaten yarıştan Suzuka gibi bir pistte bile öndekiler birbirini pit stoplarda geçiyor geçiş yok çok sıkıcıydı. iyi ki uyumuşum 🙂

  39. çok baskın bir galibiyet. tebrikler Lewis ve Mercedes’e. yarış belli noktalarda iyi gitti. genel olarak vasattı. Mercedes pite bir tur önce alma işini çok iyi beceriyor. Rosberg’e ciddi anlamda puan kazandırdılar bu sayede 🙂

  40. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Mercedes’ler 1 hafta sonra eski yerlerine geri döndüler. Hamilton artık şampiyon diyebiliriz. Ferrari’yi destekleyen arkadaşlar eleştirebilirler ama ferrari’nin kazandığı 3 yarışta bence mercedes onlara yardımcı oldu diyebilirim. çünkü adamlar istedikleri zaman çok rahat yarışı kazanabiliyorlar. Hamilton inanılmaz rahat bir yarış çıkardı tek yaptığı şey aracı sağlam bir şekilde finişe getirmekti ve getirdi. Ferrari bugün yavaştı. gelelim Mclaren’e adamlar yine elinden geleni yaptılar ama honda motoru çok güçsüz. virajlara girerken ve virajdan çıkarken motor gerçekten sağlam ve hızlı tutuş gayet iyi ve viraja girerken bile lastikler hiç kilitlenmedi bile ama düzlüklerde motor o kadar yavaş ki yanlarından geçip gidiyorlar ve araç sanki durmuş gibi hiç bir şey yapmıyor. ALONSO bir ara GP2 engine dedi bu bile motorun ne kadar kötü olduğunu gösteriyor. honda mclaren’i eleştiriyordu ama super formula’da motoru denediler hiç bir güç kaydedemediler. demek sorun honda’da… jenson button’a gerçekten üzülüyorum adam hızlı olmak için çabalıyor ama araç yavaş. umarım seneye bir şeyleri düzeltirler. Alonso kıl payı puanı kaçırdı. sainz,verstappen,maldonado üçlüsünün kaza yapmasını ya da yarış dışı kalmasını o kadar çok belkedim ki ama 3’ü de sözleşmiş gibi kaza bile yapmadılar. Alonso bir ara gerçekten iyi direndi ama motorun düzlükteki performansı yüzünden puanlar gitti yoksa biraz motor güçlü olsa şuan 8.olabilirdi. umarım gelecek yarış puanlar kazanabiliriz. son olarak Ricciardo neden bu kadar geride kaldı anlamadım tamam yarışın başlangıcında temas yaşadı ama 52 tur süreklide gerideydi kesin bir sorun vardır yoksa RİC çok erken yükselirdi. ama Red bull bu sonucu haketti. sürekli yok ayrılacağız yok şu yok bu derken renault çok iyi yaptı onlara… herkese saygılar sevgiler…

  41. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    kanka gecen gün yine 3.yüm 😀

    1. sizi gp2 ye alalım fazla kalabalık yapmayın buralarda

  42. Hamilton’in Suzuka’da ki ilk zaferi degil. Geçen sene de kazanmisti. 2. zaferi olmasi gerekiyor. Bir de Rosberg Bottas’i pitlerde degil pist ustunde son sikanda gecmistir. Onemsiz bir ayrinti belki ancak yine de belirtmek istedim. Iyi calismalar ve herkese iyi bayramlar.

  43. Singapur diyenlere sözüm , Ferrariden kimse çıkıp demediki mercedesi yenicez diye , hata yaparlarsa orada olacaz diyen oldu.

    1. Geçen hafta ki yorumları oku bence 🙂

      1. taraftar yorumları önemli değil , duygu yoğunluğuyla gaza geldi herkes. Sakin olanlar suzukayı bekleyelim dedi zaten. 🙂 Ben hala aynı fikirdeyim seneye eşit araç yapacağız mercedesle , fena kapışma olacak. Amin

        1. “sakin olanlar szuka yı bekledi zaten” İşte gerçek ferrari taraftarı. Feanor kardeşim objektif yorumun için teşekkürler sonradan devşirme ferrari fan boyları gibi değilsin.

          1. bizde sevindik gaza geldik ama bu filmleri yıllardır izliyoruz , rüzgarın yönü okdar kolay değişmez. benim 2014ten beri iddaam zaten 2016 senesinin ferrarinin mercedesle kağışacağı sene olacağıydı. Yanıltmıyorlar şükür , ilerliyoruz. Eyw sağolasın. :=)

    2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      evet Ferrari demedi zaten burda birkaç hayal perest arkadaş var onlar dedi lafımız onlara!!

    3. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Kimse Ferrari’ye bir şey demiyor ki, Geçen hafta bazı Ferrari taraftarları Mercedes’i yakaladık. Vettel’in 5. şampiyonluğu hayırlı olsun falan diyenler vardı. Bende çok erken paçaları sıvamayın demiştim. Hamilton ve Mercedes o Ferrari taraftarlarına cevap verdi.

  44. Bu lastiklerle mercedesle kimse mücadele edemez. Tebrikler !!! Ferrari hata yaptı bottası zaten geçerdi kimi , vetteli alacaklardı önce. Williams yarışta çok zayıf. Alonso ve mclarenin durumu içimizi burktu diyelim. baya bi söylendi , yarış sonrası demeçleri merak ediyorum. 😀

  45. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Singapur hayali acı bitti 😀

    1. Siz Alonso cuları anlamıyorum. Mclaren in , Honda nın ve Alonso nun hali ortada siz hala Ferrari derdine dusmusunuz 🙂

  46. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Dediğim aynısı oldu Mercedes zirveye geri döndü..Fark 20 sn ama zorlasa biraz 30 sn olurdu fark..Hamilton Hammer time dedi ve sazı aldı..Mercedes under cut sırasında mor sektörlerle gelip vetteli geçmesi aracın hızını gösteriyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir