Hamilton “Senna’nın Galibiyet Sayısına Ulaştım… Ne Diyeceğimi Bilmiyorum”

Lewis Hamilton, 2017 Japonya GP’yi kazanmasının ardından çok mutlu olduğunu ve takım olarak harika iş çıkardıklarını söyledi.

Hamilton Suzuka zaferi ile kariyerindeki 41. zaferini kazanarak en çok kazananlar listesinde idolü Senna’yı yakalamış oldu.

Hamilton “Şu anda çok mutluyum. Takım bu hafta sonu harika iş çıkardı. Burada tekrar 1-2 sonucu almak harika.”

“Harika bir start oldu. Geçmişte Senna’nın sürüşlerini izlediğim bu piste gelip onun galibiyet sayısını eşitlemek…Gerçekten ne diyeceğimi bilmiyorum.”

“Harika bir yarıştı. Burası her zaman zorlandığım bir pist. Tüm ekip harika bir iş çıkardı ve istediğimiz gibi bir araç hazırladı. Kendi çizgilerimde çalışıp gelişebildim.”

“Buradaki virajlarda ilerlemek çok güzel. Çok akıcı.” dedi.

Senna’nın rekoruna ortak olması için Hamilton “Ben çok gözü yaşlı birisi değilim ancak bugün bundan dolayı keyifli ve mutluyum.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton “Senna’nın Galibiyet Sayısına Ulaştım… Ne Diyeceğimi Bilmiyorum”” için 31 yanıt

  1. Lewis’in de Ayrton, Schumacher polemiği sıktı. Televizyonlardan canlı yayınlanan ve milyonların seyrettiği bir anda ağlamaya başlamakta yetenek ister. Ayrıca sana bu işler için yol veren Michael değil miydi? Emin adımlarla izinden gittiğini görmek hiç şaşırtmadı. Aferin Lewis hızla tüketmeye devam. Senna’yla olan kıyaslamana değinmeyeceğim bile.

  2. Şumi bu rakama gelince ağlamıştı ya herkesten aynı şeyleri bekliyorlar.Hamilton da cevabı vermiş gözü yaşlı değilim demiş.Şu anda gridde bu rakama yakın zamanlarda ulaşma ihtimali olan sadece Alonso var.Bakalım O ne yapacak.Raikkonenin bu rakama ulaşmasının imkan ve ihtimali yok ama yine de ulaştığını hayal ettiğimiz zaman hiçbir tepki vermeyeceğini umursamayacağını hepimiz biliyoruz o yüzden merak etmeye de gerek yok.
    41.zaferiniz ve Sennayı yakaladınız nasıl hissediyorsunuz?
    KR: İlgilenmiyorum.

  3. 2017 Japonya ?

  4. 41 kere maşallah diyelim o zaman 🙂

    1. maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah,maşallah…. her galibiyeti için benden bir maşallah o zaman dido:)) umarım doğru sayıda yazmışımdır kanka 😀

  5. Hemen aşağıdaki yorum sahibi site trollü olmuş küçük arkadaşımıza uygun usluplarda cevap vermem için mi bu tarz yorumlarını yayınlıyorsunuz? Benim yorumlarıma koyduğunuz filtre asıl bunun gibi site huzuru bozanlara gerekli..

    1. Teşekkür ediyorum kaldırmışsınız o yorumu. Bu gibi insanlara olabildiğince taviz vermemenizi rica ediyorum işleri güçleri ortam germek. Çoluk çocuk hepsi..

  6. Senna nın kariyerinde toleman var ardından 3 sene orta halli lotus var. Senna kariyerinin en iyi aracında takım arkadaşı Prost gibi efsane bir pilottu rosberg gibi bir 2. pilot değildi. Sonraki senelerde kendi aracından daha hızlı Williams Renault a karşı mücadele etti. Hamilton kariyerinde tek bir kere çok kötü bir takımda yarışmadı buna rağmen ancak yakalayabildi Senna nın istatistiklerini. Buda Senna nın ne kadar büyük bir pilot neden büyük bir efsane olduğunu gösteriyor.

    1. Kardeşim siz neden Lewis ile Sennayı kıyaslama çabasındasınız? Değil Lewis 2000li yılların hiç bir pilotu sennanın B*ku bile olamazlar. Ama şu varki ne Lewis ne bi f1 otoritesi nede biz taraftarları hiç bir yerde böyle bir kıyasa girmemişken siz habire bi kıyas ortamı oluşturma derdindesiniz.

      1. Bende biliyorum şu an yarışan hiç bir pilotun Senna nın b.ku olamayacağını. Lewis in konuşmasında ulaştım eşitledim gibi şeyler yazdığı için hatırlatmak istedim sadece. Lewis ile bir derdim yok ama Senna ya büyük bir hayranlığım var.

        1. Artivabene haberi okudum vettel schumiden bile iyi diye bence bu habere bu tarz yorumlar yapılmalı.

          1. o kutsal görevide Schumi ci arkadaşlarıma bırakıyorum 🙂

  7. Eray Parlak avatarı

    İlginç olan hamilton ve taraftarlarının rosbergin virajda dışarıya itilmesinden hiç bahsetmemiş olmamaları. Eğer Rosberg aynısını yapmış olsaydı yarım saat hamilton telsizden haykırırdı yarış sonu da fakir edebiyatına girerdi taraftarlarıda hileci başka türlü geçemezdi derlerdi.
    Dipnot: Yapılan hareket gayet normal yarış anında 🙂

    1. Neden Rosberg’e hileci diyorlar yada şunu soralım geçen yıl bazı yarışlarda Rosberg neden yuhlandı? Bu soruların cevabını bulduğunda hiçte ilginç bir durum olmadığını anlarsın.

      1. Eray Parlak avatarı

        Ne rosberg taraftarıyım ne de hamilton taraftarı Benim anlatmak istediğim çok açık Hamilton çok mızmız yapan biri ve çok fazla gereksiz açıklama yapıyor o böyle bir durumda kesinlikle çocuk gibi birsürü açıklama yapardı hakkını teslim ederiz gayet hızlı bu sene ama bu hızın bir diğer faktörüde rosbergin şampiyona resmen havlu atmış gibi sürmesi.

    2. rosberg Lewis’i geçsinde böyle geçsin. Bir kere Spa’da geçmeyi denedi eline yüzüne bulaştırdı. Bahreyn’de ise ikiside sınırları zorladı,fakat lastik farkına rağmen Lewis ustaca cevabı verdi. bana göre pist sınırlarında yapılan her geçiş değerlidir ( DRS harici ). Kaldı ki Lewis’in bu geçişi de her babayiğidin harcı değildir. bir çok kezde aynı şekilde geçiş yapmıştır.

      sonuçta atak gayet temiz. temiz bir atağı konuşmanın anlamı olmuyor.

      1. Yok arkadaşta kabul etmiş zaten geçişin temiz olduğunu kaldıki Rosberg te dedi çizgi lewisteydi diye ama ben şunu denek istedim arkadaşa Lewisin ve bizim rosbergin yaptıklarına şikayet etme hakkımız var çünkü mimlenmiş biri kendisi..

        1. Rosberg’in mimlenmesini bile unuttum açıkcası. monaco’daki olayı Lewis yapsa hala konuşuluyordu mesela. takılmıyorum. tek derdim şu; temiz bir atağa neden dışarı attı diyeyim ki. Rosberg böyle geçsin helal olsun derim. bak Bottas’ı geçişi var ki hiç beklemezdim. yarışı izlerken helal olsun dedim hatta.

          1. Yiğidi öldür hakkını yeme derler bu sezon Rosberg her ne kadar pasif olsada sezonun en güzel geçişlerinden bir kaçı ona aittir. Özellikle bahreynde kız kıvılcımlar eşliğinde vetteli geçişi estetik açıdan yıllarca f1 jeneriklerinde kullanılabilecek cinsten :))

      2. Eray Parlak avatarı

        Lewis in bu geçişi her babayiğitin harcı değil demişssinde hocam kaç yıldır formula 1 izliyorsun merak ettim ? Sıradan bir iç çizgi kapayıp rakibe alan bırakmadı. Bunda olağan üstü bir geçiş olayı yok yani

  8. Vettel sessizce o sayıyı geçtiğinden beri bir önemi kalmadı artık Lewis. Sen o kadar galibiyet sayısı de adam sessizce gelsin geçsin seni hemde bundan bahsetmesin bile 😀

    1. Senna vettelin idolü mü ? Lewisin bu konuda demeçlerinin olması nasıl normalde vettelin de olmaması bi o kadar normal. Ayrıca sessiz demişsiniz Redbull deyken Manselin pole rekorunu geçtiklerinde telsizden bay mansell diye bağırışlarını ne tez unuttun. Yani bel altı vuracaksınız ama nerden kulp bulacağınızı bile şaşırıyorsunuz bazen.

      1. +Vettel ve mekanikerleri Mansell’in bıyıklarını taklit edip takma bıyık takmışlardı.Vettel’de çok önem veriyor bu tür istatisklere.

        1. Aynen öyle.

  9. Allah allah ya geçen haftalarda “Senna’ya yaklaştığımın bile farkında değildim, galibiyet sayısı benim için önemli değil” gibi demeçler vermedi mi Hamilton? Şimdi ne bu açıklamalar böyle?

  10. Önemli bir başarı.Pilotun potansiyeli ne kadar yüksek olursa olsun kullandıkları araç belirleyeci oluyor.Pilotu rezilde ediyor Hamilton ın ilk geldiği sezonki Mercedes düsünüldüğünde, vezir de ediyor su anki Mercedes göz önüne alındığında. Hamilton öncelikle isini kolaylastıran Mercedese tesekkür etmeli geri kalan onun kisisel yeteneği.Bu ikisi bir araya gelmezse bu istatistikler elde edilemez.Sadece araç hızıyla bu islerin olmayacağının en büyük göstergesi Rosberg dir.

    1. Geldiği ilk yıl Mercedes sezonu 2.sırada tamamladı yalnız.
      O senin dediğin Mercedes kamyonu süren Schumi-Rosberg’ti.

      1. Lewis sezonu 4.tamamladı ki 4. ile 6. sıradaki arasında bir yarış galibiyeti kadar bile fark yoktu.İyi bir sezon tabiki değildi.Şampiyona lideri ile Lewis in arasında 208 puan vardı sezon bitiminde daha ne olsun.

  11. kesinlikle duygusal bir tip değil HAM, ilerde bir gün iflas edip şampiyonluk kupasını satışa çıkarabilecek potansiyeli var.

    1. Ron Dennisi kastederek galibiyet kupalarını vermiyor diye şikayet etmişti bu tür şeylere değer veriyor aslında ama son zamanlarda mantalite değiştirmiş gibi Lewis, carpe diem diyip anı yaşıyor :)) ama tespitin güzel olmuş ?

  12. tek taraflı olsada tadını çıkar meşrubat takımı ve bir zamanların ferrari si gibi..

    izleyici adına berbat geçen seyir zevki sıfır sezonlardan bir tanesinde..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir