Boullier: Alonso’nun Sözleri Çok Kaba

yazar:

kategori:

McLaren’den Eric Boullier, elde ettikleri sonuçların beklentileri karşılamadığını itiraf etse de Alonso’nun sözlerinin kaba olduğunu söyledi.

Fernando Alonso yarış içerisinde Honda motoruna GP2 motoru demişti.

Yarışın ardından konuşan Eric Boullier “Yapmamız gereken en önemli şey sorunları kademeli olarak çözmek. Dayanıklılığın iyi olması sevindirici. Singapur’da şanzımanda aşırı bir ısınma vardı. Elbette bitiş çizgisine ulaştık ancak pozisyon beklediğimiz gibi değil”

“Fernando’nun sözleri oldukça kabaydı ve bu konuda hakkında yorum yapamam. Benim ana görevim takıma motivasyon sağlamak. Onu anlıyorum. Ne yapmak istediğini biliyorum. Son birkaç hafta çok ilginçti”

“Japonya’da çok fazla zaman geçirdik. Toplantılar yaptık. Biz kısa vadede olmasa bile ortada vadede başarıyı yakalayacağımızdan eminiz”

“Elbette Fernando gibi demezdim. Durumu sürücüler ile görüşmek gerekiyor. Durumu anlamalı ve ne yapmamız gerektiğine karar vermeliyiz. Honda ile defalar konuştuk. Onların nasıl daha iyi olacağı konusunda bazı planları var” dedi.


Yorumlar

“Boullier: Alonso’nun Sözleri Çok Kaba” için 55 yanıt

  1. Bouiller japonyada konuşması gerekeni konuşmuş ve pilotunu eleştirmiş.Başka ülkede olsa Alonsoya hak verecekti.Bouller sene başında Alonsonun Ferrariden ayrılışını desteklemiş ve bir yerde başarı gelmiyorsa değişimin gereğinden bahsetmişti.Kendisi daha uzun yıllar formulanın içinde kalacağı için sabır konusunda çok rahat olabilir.Ama birkaç senesi kalan Alonsoya sabret düzeleceğiz hızlanacağız kazanacağız demek de bir yere kadar.Sürekli polyanna gibi konuşmayı herkes yapar.Yeter ki formulada uzun yıllar kalabilme şansın olsun.Kendini Alonsonun yerine koy ey bouller.

  2. Boullierin ne dediği önemli değil önemli olan Ron Dennisin ne dediği… Ron Denisde yarış içinde ki olumsuzluktan dolayı söylenmiş bir yorum diyor. bollierin de yavaş yavaş martin gibi olmaya başladığını düşünüyorum…

  3. Eric pilotumuza diss atma işten attırırız seni yeminlen. 35 milyon para harcıyoruz bu aslana sen kimsinnn.

  4. Geçen gün bir arkadaş takımın moralini yüksek tutmak adına sürekli olumlu konuştuğunu söylemişti. Oysa ki görüyoruz, sadece muhabirlere olumlu demeç veriyor. Takımla konuşunca şikayetten başka bir şey yok.

    1. yarış içinde, arkasındakiler düzlükte yanında tur bindirir gibi geçerkenki psikoloji ile yarış aralarında ytada basın toplantılarında sakin kafayla verilen demeçler aynı değil tabiki. biraz ağır laflar etti ona bişey diyemem ama milyonlarca kişinin izlediği yayında, tüm McLaren ve Alonso fanlarının kafasından geçenleri ve tepkilerini verdi. Arai’nin işi yaş artık belki Ron Dennis ile bi tiyatro bile oynamış olabilirler.

      1. Alonso telsizden konuşurken gönlünden geçeni söylüyor. Dedikleri de zerre kadar yanlış değil, her ne kadar tepki görse de. Beni asıl rahatsız eden yapmacık PR açıklamaları. Popüler bir görüş değil biliyorum ama ben Alonso’nun gerçek düşüncelerini duymak istiyorum, muhabirlere söylediği sahte açıklamaları değil.

  5. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Terbiyesizlik falan artık bir yana adama tak etmiş tepkisinde yüzde bir milyon haklı

    1. Sen ve Alonso’yu savunmalar 😀

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        ☺haklı olanın yanındayız her daim ?? bu arada beşiktaş jimnastik kulübünü ve taraftarlarını tebrik ederim

  6. Haksız da değil yani,ama buna da katlanması lazım sonuçta kendisinin terçihi Mclaren e gelmek,
    Benim düşüncem renault ile lotusa gecebilir seneye yada bir yıl daha bu duruma katlanır ve f1 bırakır

  7. Onur Gentas avatarı

    Maasini kim oduyor Alonso’nun? Gp2 motor ureticisi mi?

    1. Noktayı koymussun kardeşim 🙂

      1. Onur Gentas avatarı

        Tesekkurler:)

  8. Redbull Renault’a o kadar saydırdı diye eleştirdiniz tamam ama bu adamlar sezon başından beri sabrediyorlar. Kaldı ki Renault’nun durumu Honda’dan çok çok daha iyi. Yarış içinde öfke ile söylenmiş bir sözü bu kadar büyütmeyin bence.

  9. En pahalı pilotsun ve kendin sectin McLaren i bilmiyormuydun. Diyorum ya karakter meselesi

    1. Hemen karakter analizlerine de girmişsiniz, sonra Ferrari yarış kazanamayınca neden Alonso fanları bu kadar seviniyor, laf ediyorlar diyorsunuz.

      1. Noktayı koymuşsun. Tebrik ediyorum.

      2. Sen onu alonso fanlarına dicen arkadaşım onların ve ppilotlarının Ferrari hakkında yaptığı yorumları goruyosun bal gibi

      3. Ayrıca kaba konuştuğunu kendi takımı diyor siz neyin pesindesiniz su aşağıdaki gibi tiplerde seviniyor kendince

      4. Eleştirecek başka hiçbir yerleri yok da o yüzden.
        Çıksın bakalım Alonso’nun pilotajına laf edecek adam. Çıkamaz. İddia bile edemezler. Çünkü kendileri de biliyorlar.
        Hal böyle olunca da aslında hiçbir şey bilmedikleri karakterine laf ediyorlar. Kişi önce dönsün kendi karakterini sorgulasın. Sonra bir başkasına…

    2. Karakter analizcileri illallah ettirdi artık. İki gün sonra Mclaren Honda yeni bir proje umutluyuz der geçer gider. Size ne yani adamın karakterinden ? Biz burada Vettel karaktersiz Kimi karaktersiz demiyoruz. Kimse de Alonso’ya karakterli karaktersiz falan demesin. Bu adamın kişiliği bu, böyle kabul edilmeli. Her pilotun fanları olduğu gibi bu adamın da fanları daha doğrusu sevenleri var.

      1. Yazıyı iyi okursan karaktersiz demedim ama ben bu karakterdeki insanları sevmiyorum sizinde buna saygı duymaniz gerekir. Ki kendi takımı adama kaba olduğunu söylüyor. Yarın bi gün ozurde dilicek bak. Bu arada defalarca söyledim yine söylüyorum pilotaji on numara ve yaptığı ise derin bi saygim var ve f1 de mutlaka olmalı. Saygılar

        1. Kesinlikle saygı duyuyorum falat her Alonso haberinde mutlaka karakterden bahsedenler oluyor artık can sıkıcı bir hale geldi. İğneleyici sözler kullanmak yerine daha yumuşak davranabiliriz hepimiz. Kendi takımı derken zaten Eric Boullier böyle düşünüyor. Ron gerekli ayarı vermiştir ortalık sakinleşmiştir büyük ihtimalle.

          1. Ok kardeşim haklisin ama inan bu yorumları bazı arkadaşlar yyaptırıyor resmen ama haklisin bencede. Ben artık senin dediğin gibi davranmaya çalışırim. İnşallah herkes öyle yapar. 🙂

      2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Karaktersiz demiyorsunuz ama Pilotajını yerden yere vuruyorsunuz nasıl olacak bu iş.

  10. Strong_Union avatarı

    Alonsonun haklı olduğu artık canına tak ettiği bir gerçek ancak Boulllier’in de haklılık payı var. Bunca zamandır pollyannacılığı oynayan alonso neden Honda’nın kendi evini seçti patlamak için ayrıca haklısın araç senin gibi bir şampiyona yakışmıyor fakat bu gp2 benzetmesini ve ağır eleştirilerini yarıştan sonra basın mensuplarına yaparsın yarışın içinde telsizden söylemenin ne anlamı var mühendis sana dijital olarak beygir, güç takviyesi mi yapacak aracın sırtına çıkarken bilmiyormuydun düzlüklerde yavaş olduğunu. Japonya’ya gelmişsin Japonların önünde Japon takımını eleştiriyorsun benzetme yaparak. Şaşırdık mı hayır klasik alonso, kafası çok çalışıyor bu adamın öyleki bencede kendini kovdurmaya çalışıyor çünkü gerçekten sabrı bitti ya iyi bir takıma gitmek isteyecek ya da ayrılacak.

  11. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Valla çok da iyi oldu bence. Kaba maba hikaye. Bir motor bu kadar fos olamaz ya. Sanki yarıştırdıkları adam 2 günluk çaylak da mesajı kaba bulmuş bizimki. Az bile demiş bence.

  12. Alonso veryansın etti sonunda hemde gözlerine soka soka

  13. McLaren’ne bir önerim var en iyi seçenek Renault motoruna geçmek

    1. Bende Renault motoruna geçmelerini çok istiyorum açıkcası

  14. Demedi demeyin bu alonso’yu bu takımdan da kovarlar, bir pilot kendini takımdan üstün görmemeli haddini bilmeli. Ağzına geleni söylersen seni Flavio Briatore’de kurtaramaz..

  15. Alonso kendini kovdurmaya çalışıyor da olabilir.

  16. Adamin sabrini taşırdılar iyice. Sonuna kadar hakli dediklerinde. Duzlukte hicbir varlik gosteremeyen bir patates cuvali var. Button’ı sagli sollu gectiklerinde yüreğim acıdı.

    1. +1 o kare çok kötüydü gerçekten

  17. aeroformula avatarı

    Alonso o patlamayı egosuna yenik düşerek yapmadı bence planlamisti. bütün hafta Japonların sevgisi saygısı kaznmaya çalıştı onların arasından halktan biri gibi fotograflar attı ve honda yı kendi evinde önümüzdeki yıl için baskı altına almak adına bu söylemi gerçekleştirdi. herkesin bir tarzı var 2 dünya şampiyonu pilot eğer ilerisi için yeterli çabayı görmezse bu lafı söyler. bu sadece Alonso ile ilgili değil hangi pilot bu durmda bunu söylese haklıdır.sonucta malezya da degiliz sezonun bitimine bir kac yarış kaldi. harika bir sezon geçirdik diyecek hali yok.

  18. Adam haklı mr bouiler. Gp2 motoru gibi honda yazık ya. Button ı sağlı sollu gectiler içim acıdı…

  19. Alonsonun egoıst oldugu zaten bilinen bir gercekte;bu adam normal bir caylak degil bir msgnussen degil,o bir şampiyon ve her şampıyon hep kazanan araç ister…

    Evet bu macerayı bilerek buraya geldi ama koca sezon şansa bala alınan birkaç puan hariç bir varlık yok ortada…

    Bu kadar berbat bir motor ben beklemezdim…Eger seneye Toro Rosso Honda motoru almak zorunda kalırsa sakın almasın,motor motor degil pancar motoru çünkü gitsin cosworth le falan görüşsün daha iyi bence…

  20. İyi bile sabretti. İki pilotun da yaşı gelmiş 34-35’e. Adamların kariyeri bitmek üzere ve araç hala hızlı değil.

  21. Haklı olmak ayrı birsey terbiyesizlik ayri birsey. Alonso bunlarin olacagini bile bile geldi sonucta. Alonso hakli mi hakli ama takimi bu sekilde insanlarin onune atmamali.. Birisi hatasindan dolayi caylak hatasi yaptin deyip insanlarin onune atsa olur mu olmaz. Sabir tasti anliyorum ama bunun boyle olacagi belliydi. Hemen zirveye cikilmsaz…

  22. alonsonun sözleri çok kaba ama benim bu konu hakkında konuşmayı bir tatafım yemez diyor.

  23. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Adam iyi bile sabretti. Motor tam bir katır gibi. Düzlüğün ortasında nefesi bitiyor. 14 yarıştır adam sadece 2 yarışta puan aldı ne desin?

    Bence iyi de oldu bu. Honda’nın böyle şok edici bir tepki ile karşılaşması gerekiyordu. Adam gibi motor üretsinler seneye.

  24. Catirti daha erken basladi.
    Aloyuda anlamali gp2 den gelen genc surucu degil zaman kisitli.

  25. Tam bir egomanyaksın alonso, bırak edebiyat yapmayıda işine bak.

  26. Alındın mı. Arai yi de al git Polyannacılıkla bu işler olmaz.

  27. Belki Hondanın kafasına dank eder bu sözler.İşe Arai’yi göndermekle başlayıp dışardan mühendisler alsınlar artık

  28. NesetAydın avatarı

    Birinin isyan etmesi gerekiyordu…Ya sende 2 tane şampiyon pilot var bu motor ne arkadaş? Rezillik ya tek kelime ile rezillik..Sene başında çıktınız yok podyumda görürüz, galibiyet alabiliriz falan gördün ananın fotoğrafını..Ne diyecek adam? Çok doğru yoldayız harika ilerliyoruz falan demesini mi bekliyorsunuz?

    Honda mesajı almıştır inşallah..Arai gönderilip deneyimli mühendisler takıma katılmalı..

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Sorunu sadece Arai’de değil,motor departmanın da sıkıntı var.Japonlar asla yabancı mühendis getirmezler.Nasıl çözecekler sorunu merak içindeyim.

      1. NesetAydın avatarı

        Kaç senelik sözleşme yaptılar acaba Honda ile bilmiyorum ama seneye işler kötü giderse yollar ayrılır..Bende umut yok şahsen Mclaren’de Cosworth’la falan anlaşsın mühendisler getirsin falan filan..Durum vahim cocuk okumaz

        1. NesetAydın avatarı

          Düzlükte nefesi yetmiyor motorun 🙂 2 şampiyon pilota bu motoru vermek ne bileyim çok çok kötü bir durum

        2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Seneye teorik olarak gelişebilirler anca gerçekte Ferrari ve ciddi Mercedes uzmanlığı var motor üstün de.O yüzden kazanıcak araç yaratmalı pek mantıklı gelmiyor,gelişim hakları da bitti artık seneye olmaz.Anlaşma 2016 sonun da bozulmaz.Ancak pilotlar ayrılabilir.Benim tahminim Rosbergin sözleşmesi bittiğin de 2016 sonun da Alonsonun Mercedese geçeceği.

          1. NesetAydın avatarı

            Alonso Mercedes’e geçtiği yıl Ferrari şaha kalkar kesin ya bence dursun olduğu yerde ya da Renault kendi takımını kurarsa oraya gitsin Mercedes zor ya Rosberg nereye geçecek o da var

  29. ulan insafsız herif çocuk daha ne yapsın varını yoğunu ortaya koyuyor düzlükte tur bindirir gibi geçiyorlar hala savunuyorsunuz şu beceriksiz hondayı

  30. Hem dayanıksız hem yavaş bir araç.. Sene başında galibiyet hedefliyorlardı. Hatta araç çok hızlı olacak dayanıklılık problemleri olabilir demişlerdi. Avustralya bir başladı 5 saniye daha yavaş bir araç var ve formasyon turuna bile çıkmadan yolda kaldılar. Durum gerçekten çok kötü. İyileşmeleri en az birkaç sene alacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir