Alonso: Telsiz Konuşmaları Yayınlanmamalı

yazar:

kategori:

McLaren’dan Fernando Alonso Japonya GP’sinde telsiz mesajları yayınlandıktan sonra takımla yapılan telsiz görüşmelerinin yayınlanmaması çağrısı yaptı.

Yarış içinde İspanyol pilotun Honda güç ünitesini GP2 motoruna benzettiği ve durumun utanç verici olduğu telsiz konuşmaları yayınlanmıştı.

Ancak Alonso yarışı 11. sırada bitirdikten sonra eleştirilere devam etmekten kaçındı ve Twitter hesabı üzerinden takıma adanmış olduğunu söyledi.

“Bugün sezonumuzun üçüncü en iyi sonucu. Sıkı çalışıyoruz.”

“Savaşmak bizim için zor, hepimiz kazanmak isteriz. Ve bazen takım telsizimiz yayınlanıyor, ancak bunlar gizli kalmalı.”

“Kimsenin benim burada bitecek F1 kariyerime ve McLaren’de geçireceğim üç yılıma bağlılığından şüphesi olmasın, umarım herşeyi kazanırız.”

McLaren’dan Ron Dennis Alonso’nun yarışta söylediklerini eleştirmiş ve durumun takımla ilgili olduğunu ve basını ilgilendirmediğini söylemişti.


Yorumlar

“Alonso: Telsiz Konuşmaları Yayınlanmamalı” için 51 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Webber 2010 silverstoneda Redbulla giydirir mert adam olur Alo burda stresle bi laf etti demediğinizi bırakmadınız

  2. Alonso Hondacıların ve mclarencilerin söylemek isteyip de söyleyemediklerini dile getirmiştir.Cesaretinden ötürü kutlamak lazım.Kendi evinde bu duruma düştüğünü gören herkes veryansın etmektedir.14 yarıştır polyannacılık sıktı artık.

  3. Alonsoyu haklı buluyorum, geçen sene grosjean bir yarışta hangisiydi hatırlamıyorum, Renault motoruna aptal işe yaramaz berbat gibi bir şey söylemişti ve kimsede çıkıp bu eleştirmemişti. Halbuki Renault motoru şuan ki Hondadan çok daha iyiydi RBR 3 yarış kazandı o kötü motorla. Aslında birinin bunu yapması gerekiyordu Button böyle bir şey yapamaz dı doğası gereği ancak cesur alonso yapabilirdi 🙂 ben hatta büyük patronun özellikla alonsoyu gazladığını bile düşünüyorum 🙂

  4. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    Ron amca haşlamış anlaşılan 🙂

  5. Şu adamı burada hunharca eleştiren arkadaşlar var. Sürekli aynı kişiler. Bir türlü peşini bırakmıyorlar. Bunlar genelde schumi(ben de schumi fanıyım),kimi,massa fanları.daha çok eleştirirsiniz.kuyruk acısı dinmez diye bir laf vardır ya .. Fernando gibi bu kadar takımını sert bir şekilde eleştirecek,ağzına s’cacak (ki o kadar para almasına rağmen) gridde kaç yürekli pilot var?I know what i’m doing’le olmuyor bu işler.hayat da böyledir,yeri geldiğinde sana ekmek veren kişiyi de eleştireceksin eğer ki hakkın varsa,eğer ki yüreğin şerefin varsa. Bu adamın hayat felsefesi bu işte. Ron gridde her pilotun hakkından gelir ama fernando gibi sivri birine fıs gelir. Fernando bugün o sözleşmeyi bozsa gideceği bir sürü takım var.Ama Honda’nın onun yerine getirebileceği o kalite de bir alternatifi yok! Az tepki vermiş telsizden.daha beterini hakettiler çünkü. Bu bir patlamaydı,umarım kendilerine getirmiştir Honda’yı ..

    1. Tamam eleştirsinde takım içinde eleştirsin yani çıkıp McLaren ve Hondayı basın önüne atmaya ne gerek var ya da kime faydası var.

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Kusura bakma ama gideceği bir sürü takım falan yok bu 1.

      Hunharca eleştiri demişsin. Sonra da demişsin ki adam takımını eleştiriyor sesinizi çıkarmayın. Bu nasıl bir anlayış çözemedim. Eleştiririz kardeşim. Kendi takım patronu dahi yanlış diyor. Fernando’nun gittiği her takımın ağzına ettiğini biz de biliyoruz söylemene gerek yok bu 2.

      Alonso’nun yaptığı eleştiri değil çizgiyi aşmaktır. Bütün Honda kurmaylarının geldiği, Honda’nın zamanında test için yaptığı bu Japon pistinde, tüm Japon fanlarının izlediği bir yarışta Honda motoru hakkında GP2 motoru diye bağırdığın zaman buna eleştiri denmez. Takımını kendi elinle küçük düşürmek denir. Yoksa koskoca Alain Prost Ferrari’ye kamyon benzetmesi yaptığı için kovulmazdı. Bu adamın hayat felsefesi (güya Samurai) buysa bu felsefeden bir halt olacağı yok şu 3.

      Honda’nın getirebileceği bir sürü pilot var. Öyle bir yazmışsın ki sanki Honda motoruna tüm parayı Alonso akıtıyor, Alonso olmasa McLaren de Honda da iflas edecek. Alonso 2 seneye yok ama McLaren burada olacak. Zaten şu anda Honda’nın herhangi bir rekabetçiliği yokken sizin yarı-tanrı ettiğinizi bir pilota da ihtiyacı yok bu 4.

      Emin ol Honda acayip kendine gelmiştir. “Biz burada gelecek için gece gündüz çalışırken 40M dolar cukkalayan adam bizim motorumuza utanç verici ve GP2 motoru dedi, haydi o zaman beyler bundan sonra çok daha iyisini yapacağız, bizi kimse tutamaz” falan diyecekler.

      1. bu kadar eleştirdiğin adam, 1. Renoya 2 şampiyonluk kazandırdı, 2. Ferrari pilotu oldu her adamı Ferrari pilot diye almaz ve sözleşme yenilemez. 3. Mclaren tekrar almazdı, 4. Bu adam şu an aktif yarışan pilotlar arasında en iyi 3 pilot arasında gösteriliyor (bunu ben değil takım patronları ve f1 camiası söylüyor, kimilerine göre en iyi pilot) yani anlayacağın senin bahsettiğin gibi sıradan bir pilot değil kardeşim, sayğılar

        1. Kütle amörtisör şampiyonu 🙂
          Ferraride koca 5 sene şampiyonluk yok
          Mclaren yeni gelen çaylak ile aynı puanı alıp ağlayıp gitmeler 🙂
          Casusluk skandalı ve güzel bir kıvırma (bunda yaptığı gibi)
          Takım arkadaşlarını harcama
          Takım mühendislerini harcama
          Motoru harcama 🙂
          Takım patronları ile sürtüşme

          Gelde buna iyi pilot de 🙂

          1. Sert Adam…bu çok sert olmuş he heh 🙂

          2. Ferrari günah çıkardı kazanabileceği araç veremedik diye, Mclaren zamanında açıklama yaptı Alonso’yu tutmalıydık diye, ve şu anda tekrar Mclaren’de, casusluk skandalında suçu olsa merak etme cezasını verirlerdi, ceza almadığına göre çamur at izi kalsın, hangi takım arkadaşı bu adam yüzünden takımdan ayrıldı? takım patronları içinde bir tek Ron amca ile sorun yaşamıştı, tekrar Mclarene alan Ron amca, demek’ki kimseyi ilğilendiren bir sorun değil ve şu anda en çok kazanan 2 pilot’dan birisi kabul etsen de etmesen de adam iyi pilot, hadi hayırlı traşlar

            1. Birincisi Ferrari zamanında Alonsonun demeci
              Alonso: F138 ile şampiyon olabiliriz
              Bugün Ferrari F138 ile ilk test sürüşüne çıkan Fernando Alonso, bu sezon Formula 1’de şampiyonluk mücadelesi vermemeleri için hiçbir sebep görmediğini ifade etti.

              Yasakli site trf1 de bulamadım gerçi haberi silinmiş olabilir.
              Tarih dejavuyu yaşatıyor sanırım aynı hayaller bu sefer Mclaren 🙂

              http://www.trf1.net/formula1_haberler/109767-alonso-%c5%9fampiyon-olabilirim.html

              Sonra umut veren açıklamalara devam

              http://www.trf1.net/formula1_haberler/27844-alonso-ferraride-emekli-olaca%c4%9f%c4%b1m.html

              Mclaren ayrılış sonrası Ron Denisin sözleri

              O mükemmel bir pilot ancak bazı nedenlerden dolayı Mclaren ve Fernando ortaklığı çok iyi işlemedi ve sonunda her iki tarafında hareket edemeyeceği bir seviyeye geldik. Her iki tarafta verilen kararın doğru olduğuna inanıyor. Artık 2008 şampiyonasına odaklanacağız.”

              Artı 2008 yılındaki Hamilton-Alonso rekabetinde Bernie Ecclestone’nun hayatını anlatan ‘Melek Değil: Bernie Ecclestone’nun gizli hayatı’ adlı kitapta yer alan Macaristan Grand Prix’i öncesi Alonso, Dennis’in yanına gitmiş ve Hamilton’nın aracına yarışı bitirmesine yetmeyecek kadar benzin doldurulmasını istemiş. Zaten Macaristan Sıralama turlarında Alonso pit yolunda Hamilton’u engelleyip çaylak pilotun pol pozisyon mücadelesi vermesini engellemişti. Alonso yaptığı hareketten dolayı ceza almıştı.

              Birde bu var tabi 🙂

              Aaa unutmuşum birde Şu vardı

              Fernando, takımının pilotlarına eşit davranmadığını söylemiş ve Çin Grand prix’sinden sonra şampiyonluk için şansı bulunmasına rağmen takımındaki favorinin Hamilton olduğunu ve kendisinin şampiyon olabilmesinin mucizelere bağlı olduğunu söylemiştir.

              https://tr.wikipedia.org/wiki/Fernando_Alonso

              Gelelim Mclaren neden geri getirdi mevzusuna

              1.Olarak Şampiyonada mücadele edicek bir pilot bu dönemde yoktu Hamilton bağlı Railkonen bağlı Vettel bağlıydı.

              Onlar bağlı olmasa Alonso ya Renault a geri dönerdi yada Manor da yarışırdı.
              2.ci olarak En büyük rakibi ve ciddi anlamda yetenek olarak ondan düşük olduğu Hamilton yoktu.
              3.cü olarak Ron değil Honda getirdi Ron yine istemedi ama Motor üreticisi bu konuda anlaşma şartlarına yerleştirdi Alonsoyu.Çünkü Japonyada sevilen biri ve samuray reklamlarında oynuyor 🙂

            2. 1.cisi Ron dennis istemedi Honda tarafından samuray reklamlarında markanın jilet gibi keskin motorlarının tanıtımı için honda tarafından getirildi.Mclarende napsın zaten Ferrariden motor alamaz Renault motoru şaşiye uygun değil Mercedes 2.el motor veriyor mecbur Honda ve motoruna sarıldı.

              2.cisi F138 ile şampiyonluk kazanabilirim diye basına demeçler veren 2008 de mclarende şampiyon olabilirim diyen buna yaklaşan fakat Macaristan sonrası Hamiltona suikast yaptırılması için şantaj yapan (Berni amcanın kitabında bunlar yazıyor).Bir çaylağın kendisini geçmesini yediremeyip pol turunda durduran.Massayı test pilotu olarak kullanan bir adama iyi pilot denmez dense dense sponsorpilot denir.

              Casusluk skandalında söyledikleri ve kendini kurtarma çabaları ile 2 sene daha olan sözleşmesini bin bir türlü huzursuzluk çıkararak bırakan bir adamın ordaki bir tarafını kurtarma çabasını Google a 2008 alonso casusluk skandalı sözleri” dersen okursun 🙂

              Neyse sıkıntı yok bal-onso ile başarılar zira 2 sene sonra tarihte 2 şampiyonluk kazanmış sıradan bir pilot olarak anılıcak.

              1. Şampiyonluğa bakıyorsan Kimi ve Button sadece 1 şampiyonluk kazanmış. O zaman onlarda sıradan ? Hamilton’a suikast falan ne güldüm ya. Kendi kendinize komplolar üretmeyin. 😉

              2. Yukarıda açıklanmış belgeleri ile okumak lazım 🙂

              3. F1 gibi bir sporda shumi, Raikonnen,montoya gibi adamlarla mücadele verip oradan 2 şampiyonluk çıkaran ve 3 kez’de şampiyonluğa son yarışa kadar ortak olan bir pilot sıradan bir pilot demek, neyse seninde düşüncene sayğım var, sayğılar kardeş

          3. Kütle amortisör sistemini yasaklıyken gizlice kullanan sahtekar briatore ve onun işçisi başka şampiyonluk kazanamadılar daha sonra.

            1. kütle amortisör sistemi yasak değildi. nedir ne yapar bu sistem desem bilemeyeceksin. hatırladığım kadarıyla da “hareketli aero parçası” diye alakasız bir sebeple yasaklanmıştı. schumi giderayak şampiyon olsun diye sonradan çıkarılan bir kuraldı. sistem kullanılmadan önce zaten onay alınmıştı.

              zamanında yasaklanmasına neredeyse tüm f1 kesimi tarafından karşı çıkılan sisteme (gerçi yarısı schumi ve ferrariciydi) bugünün çocukları illegal sistemdi diyor. nerelere geldik. gelecekte de hamilton’a illegal motorla şampiyon oldu diyenler çıkacak.

              1. o değil de aklıma geldi 2005 Türkiye yarışı aklıma geldi. 2. turda takım emriyle Fisichella’yla malümunuz yer değiştirmişti. 2. tur. Alonso’nun yalnızca kütle amortisörüyle şampiyon olamayacağını söylüyorsanız bence de haklısınız yani. Hah, bu arada eğitim seviyenizi söylemenizde bir sakınca var mı?

          4. Çaylak dönemindeki Hamilton ile aynı puanı alması dışında bütün takım arkadaşlarını tokatlamış bir pilottan bahsediyorsun. Grosjean,Massa,Raikkonen daha sayamadığım bir sürü adamı ezdi geçti. Neymiş arabayı kendine göre yaptırmış haha 😀 Kendi pilotları tokatlandığı için içlerinde hep bir kin var Alonso’ya karşı bu fanların 🙂 Unutmadan Ferrari’de zamanında kirli işlere karıştı, Jean Todt ve Ross Brawn ikilisini unutmayalım.

          5. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            setrtadam ilk once o yılları bi izle yada araştır kütle amortisörü 2005 yılında çinde denendi verim alınınca 2006 da da kullanıldı saçma bi nedenle aeroya etki ettiği bahanesiyle cıkarttırıldı Ferrari tarafından ama yinede şampiyon oldu bilmiyorsan öğren !!! boş boş konuşma

            1. saçma bi nedenle aeroya etki ettiği bahanesiyle cıkarttırıldı ibaresi senin görüşün ama FIA ve takımların görüşü bu konuda senin dediğinin tam tersi 🙂

              Gerçi sizde haklısınız zamanın efsanesini anca o tarz gri alan hileleri ile aşabilirdiniz.FIA nın özellikle aero kısıtılamalarına inat Berni amca ile Briatore arasında geçen toplantılarda Renaulta o dönem hangi konularda ayrıcalık verildiğini ölene kadar öğrenemeyeceğiz 🙂

              Tıpkı şimdi Mercedes e verildiği gibi yada Redbull a olduğu gibi 🙂

              1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
                Fernando Alonso 05-06

                saçma bi neden dedim cunku Almanya gp de Ferrari aeroya direk etki eden jant kapaklarını kullanmaya başlamıştı ve hareketli bi parçaydı izin verildi aynı gerekceylede şasi içindeki sene başından beridir kullanan parcaya yasak getirildi !!!

      2. Sana söyleyeyim kardeşim hangi pilotları getirir Honda; Verstappen (Ki o bile gelmez,çocuğun arkasında çok akıllı bir baba var ve bu baba kör değil),Marcus Ericsson ve Manor pilotları.Dediğin gibi Honda’nın tarihini kimse yadsıyamaz ama bugünkü hali içler acısı.Ve kimse bugün böyle bir takımda yarışmayı göze alamaz.Honda GP2 motoru değilde ne bugün peki söylesene ? Emin ol bunu senden benden daha iyi biliyor Arai ve saz arkadaşları.Aynı şekilde Alonso ve Button.Adam bunu dedi diye,böyle birşey diyemez diyorsun,neden demesin kardeşim ? Çıkıp da bu araba da potansiyel var button ve ben mi iyi değiliz desin? Arai mükkemmel bir iş yaptı,Honda’yı yeniden dünyaya mı getirdi desin ? Bravo guys,we’ll be champ mi desin?Gerçekleri haykırınca neden kötü oluyor?Honda’nın küçük düşecek bir durumu mu kalmadı artık?Daha ne kadar düşebilirlerdi ki,bunu Fernando mu sebep oldu yoksa Honda’nın başarısızlığı mı(her yarışta tüm dünyanın gözleri önünde).Ha bana dersin ki,tamam herkes zaten biliyor şuan motorun o derece kötü oldugunu ama Pilotlarının böylesine eleştirmesinin acımasızca olduğunu o zaman haklı olabilirsin bu senin düşüncen derim saygı duyarım.Ama sizler başka şeyler yapıyorsunuz.Okuduğunuzu gördüğünüzü istediğiniz gibi algılamak için okuyorsunuz.Formula 1 basketbol değil,futbol hiç değil.F1’de gerçekler herzaman acımasızca söylenir.Bu adamda bunu yapıyor.Umarım yapmaya da devam edeceklerdir.

    3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
      Kimi_Raikko_Forza

      Yorumun baştan aşağı çelişkilerle dolu. Arkadaş diyeceklerimin hemen hemen hepsini demiş fazla uzatmayacağım o sebeple. ALO nun yürekli bir pilot olduğunu sanmıyorum. Yürekli olsa lafının arkasında durur. Evet telsizden böyle bir şey dedim hala arkasındayım ve ya yarış içinde ki adranalinle denmiş bir şey kusura bakmayın der ama o ne yapıyor en iyi yaptığı işlerden birini. KIVIRIYOR.

      1. Espri yapmış diyorum ya işte. Hiçbiriniz anlamıyosunuz 😀 Düşünsene adam ciddi ciddi bu haberin altına yürekli pilot falan yazıyormuş. HAHAHAHA

    4. Fernando’nun bugün bu takımdan ayrılırsa gidebileceği takımlar derken formula bir takımlarından bahsediyoduysan baya güzel bi espri olmuş aslında 😀

      1. Söylesene kimin yerini dolduramaz ?massa’nın ,daniil’in,bottas’ın,rosberg’in,hamilton’un,perez’in,Hulkenberg,seb,ric ? Hangisinin yerini dolduramaz ?

        1. Bırakın şu Kimi Vettel fanlarını boşverin. Çok savundukları Kimi ilk önce düzgün kalkmayı düzgün geçiş yapmayı öğrensin spin atmadan sürmeyi öğrensin. Ama yok onları da Alonso ve Alonso lobisi yaptı Kimi’nin suçu değil 🙂 Alonso bugün hangi takıma giderse gitsin o takımda 1.pilot olacaktır.

          1. Takım mı kaldı 🙂

            Hepsine gidip sıfır çeken bir şampiyonlar liginde bizim takımlar birde Alonso var 🙂

            Farklı spor alanları olsada.

            1. Herkes her takımda şampiyon olamıyor ki bunu söylüyorum. Alonso’nun en büyük rakibi Kimi Ne Sauber’de Ne Lotus’ta Ne de Mclaren’da şampiyon oldu. Ferrari ile şampiyonluk yaşadı. Alonso’da Renault’la.

  6. Alonso’nun GP2 motoru demesi son derece yanlış ve saygısızca. GP2 motorları dayanıklı bir kere, tamam mı?

    1. Aahahaaa süperdi bu 😀

    2. Helal olsun sana 😀 😀 Superdi bu 😀

    3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      +1000 😀

  7. Kötü geçen sezonun Hondaya manevi faturasıydı bu. Ferrariyi bos verdim, elimde cekirdek Hondanin halini izliyorum vala televizyonda bole heyecan yok 😀

  8. Dedik kardeşim kiviracak diye bugünkü yorumlarimda hala bu adamı savunuyorlar ya. Eray aarkadasin dediği gibi adam politik. Tabiki de zor onun gibi savaşçı biri için ama aciklamalarina dikkat edeceksin. O zaman vers gibi ergenden ne farkın kalır.

  9. Eray Parlak avatarı

    Alonso politik oluyor hepsi düzmece bunların hondanın evinde bilerek bunları yaptı amaç rezil olmalarını sağlayıp daha nekedar olabilirler bilmiyoruz ama birkaç kelle gitmesini sağlayıp bişeyleri daha erken değiştirmek olabilir.

    1. Sporun çirkin yüzü

  10. Formula 1’de telsiz konuşmalarının yayınlanması yanlış bir şeydi de bunu yeni mi fark ettin? Muhabirlere farklı şey söylüyorsun. Takıma farklı şey. Gerçek düşüncelerin ortaya çıktı diye Formula 1 yayını mı suçlu oldu?

  11. Hata bizde ama bunu düzelticez kral merak etme.

    1. Hihihihihihihihi 🙂 trf1 ekibine de bir prototip yollarmısınız Honda’dan hatıra olsun . He bir de yasuhiso marabai’ye selamlar

      1. Yasuhisa ortalıkta yok fark ettiyseniz. Ona güzel bir ceza kestik fanlar merak etmesin. Seneye yeni motora geçeceğiz eskisini yollarız buraya. 🙂

  12. tam manasıyla s.çtı Cafer bez getir olmuş, eline yüzüne gözüne bulaştırmaya devam ediyor Alonso açıklamalarıyla, honda ve japonlarda biraz akıl olsa bu kadar hakaret, bu kadar eleştiri yağdıran, feed back’i sıfıra yakın olan bu adama senede 40 milyon dolar verip de, paraları saçacağıma, yılda 10milyon dolara hulkenbergi alırım üstüne kalan parayı da mühendise, ar-ge’ye ye ayırırım, resmen israf bu adama verilen her milyon dolar şu durumda..

  13. Honda rezil oldu. Motoru ile ön plana çıkan ve övgüleri alan bu firma çağı yakalamayı bırak yakınından geçememiş. Acilen Mercedes motorunu kopyalamaları lazım.

  14. Sağlam bir fırça yemiş anlaşın ??

  15. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Yürk siyasetinde arada bir kullanılır.
    s.çtı cafer bez getir.

    1. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
      Aytunç Altındal (spä2000)

      Özür dilerim Türk olacaktı. tuşlar akşamın bu saatinde Beşiktaş galibiyetinden sonra birbirine daha da yakın.

      1. sende s.çmışsın olur o kadar. sanada bezi ben getireyim 🙂

  16. tam bir dansöz bu adam ya

    1. https://youtu.be/V3OCaGsSg9E?t=1m12s

      Senin gibiler için çok kullanıyorum bu lafı. Dansözmüş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir