Resmi: Renault, Lotus’u Satın Almak İçin İlk İmzayı Attı

Renault, 2016 Formula 1 sezonunda Formula 1’e fabrika takımı olarak dönme yolunda Lotus takımını satın almak için gerekli ilk imzayı attı.

Uzun zamandır Renault’nun Lotus takımının % 65 hissesini alarak Formula 1’e fabrika takımı olarak döneceği söyleniyordu ancak bu konuda resmi bir sonuç çıkmadı.

Alacaklıları tarafından mahkemelere düşen Lotus takımı, bu hafta içerisinde yeni bir duruşmaya çıkacaktı ve borçları yüzünden çok büyük ihtimalle icra memurlarının eline geçecekti.

Sonunda beklenen oldu ve Renault, Lotus takımının hisselerini satın almak için niyet mektubuna imzayı attı. Bu imza ile Renault ve Enstone takımı gerekli finansal anlaşmaları yapmak için daha fazla zamana sahip olacaklar.

Yapılan açıklamada “Renault Group ve Gravity Motorsports S.a.r.l., Geni Capital SA, Lotus F1 Team Ltd’ın hisselerinin Renault tarafından alınması için gerekli niyet mektubunu imzaladığını duyurmaktan memnuniyet duyuyor.”

“Bu niyet mektubunun imzalanması Renault’nun 2016 sezonundan itibaren Renault Formula 1 takımı olarak dönme projesinin ilk adımı. Böylece Renault dünyadaki motorsporları şampiyonalarında en üst seviyede olan Formula 1’deki 38 senelik adanmışlığını sürdürecek.”

“Renault Group ve Gravity önümüzdeki haftalarda satın alma işleminin nasıl olacağına dair tüm koşulları belirlemek için birlikte çalışacak.” sözlerine yer verildi.

Renault ve Lotus arasındaki görüşmelerin geçtiğimiz haftalarda ileri seviyeye ulaştığı düşünülse de Renault’nun FOM’dan gelecek özel ödeme konusunda sıkıntı yaşadığı düşünülüyor.

Renault tarihi başarısı ve Red Bull döneminde spora olan katkısından dolayı Red Bull, Williams ve Ferrari gibi özel ödeme almak istiyor.

Takımın artık Renault tarafından alınacağının kesinleşmesiyle önümüzdeki günlerde Pastor Maldonado’nun yanında kimi yarıştıracağına karar vermesi gerekiyor. Takımın Fransız sürücüsü Romain Grosjean gelecek sene takımda olmayacağını açıklamıştı.

 


Yorumlar

“Resmi: Renault, Lotus’u Satın Almak İçin İlk İmzayı Attı” için 38 yanıt

  1. Hayırlı olsun sevindirici haber.Ama kafada soru işaretleri de yok değil.MclarenHonda’nın fiyasko çıkması yeni gelebilecek diğer takımları çok korkuttu.Toyota,Audi,Bmw,Jaguar ve aklıma gelmeyen diğer markalar MclarenHonda’dan negatif yönde çok etkilendiler.Yani bu sene Honda’nın fiyasko çıkması sadece Fernando ve Button’a değil Formula1’e çok zararlar verdi.Umarız Lotus bunun altından kalkar ve diğer takımlara da cesaret verir diyelim gelecek adına ..

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Hayırlı olsun. Eskisi gibi mavi sarı renkler Alonso ve Button kombinasyonu iyi olur ama biraz hayali tabi.

  3. Hadi hayırlısı olsun… RENAULT F1 TEAM… Mayıstan bu güne araba üzerinde çalışıldıysa 2016 Renault motoru verilerine göre tadından YENMEZ.

  4. Mevcut takımın Lotus ile bir alakası yok zaten. Lotus’u sadece isim sponsoru olarak kullanıyorlar. Genii GP olsaydı hiç bir manası olmazdı. O yüzden alavere dalavere Lotus yaptılar.

    Renault’ya hayırlı olsun diyelim. Güzel bir haber. Umarım uzun vadeli kalıcı olurlar. 2008 Singapur pisliği ortaya çıkmasaydı zaten kalıcı olurlardı ama neyse…

    Bu takıma güzel bir sürücü lazım. Maldonado’yla bu işin olmasının imkanı yok. Takıma kârdan çok zarar getirir. Sağlam bir isim lazım. Düşünüyorum düşüyorum… gridde bu takımı sırtlanabilecek ve boşta olan kim var?

    Ferrari: Vettel – Raikkonen
    Mercedes: Hamilton – Rosberg
    Williams: Massa – Bottas
    Red Bull: Ricciardo – Kvyat
    McLaren: Alonso – Button
    Force India: Hulkenberg – Perez
    Toro Rosso: Verstappen – Sainz
    Sauber: Ericsson – Nasr
    Manor: Stevens – Rossi
    Haas: Grosjean – Gutierrez
    Renault: Maldonado – ……

    Pilot yok valla. pilot açısından pek iyi bir sene beklemiyor gibi Renault’yu. Dışarıdan hemen gelebilecek Sutil ve Vergne var. Belki Fransız olduğu için Vergne olabilir. Ancak ben Button’un opsiyonunu devam ettirmeyip Renault ile sürpriz yapabileceğini düşünüyorum. Başladığı takıma geri döner böylece 🙂

    1. Button’un takım arkadaşını ve takımı bırakacağını zannetmiyorum. Bırakırsa F1’i bırakır bence. Vergne iyi bir tercih olur. Belki de Mclaren’in genç pilotlarından biriyle anlaşırlar.

  5. Güzel haber. 2010’daki gibi bir renk teması ile dönerseler daha da hoş olur.

    1. Mükemmel olur.hatırladığım v.petrov’un bi kalkışı vardı yağmurda. Avustralya 2010 buldum 🙂

  6. Hayırlı olsun,Sarı Mavi arac rengi ile dönmelerini umarım

    1. benimde formula1 de gördüğüm en güzel renk kombinasyonu. mavi ve chronotech yazan arka eksoza kadar uzananan sarı şerit.Telefonicada eklense mesela. mutua madrilena hanjin sandoz guru buckler aracta team spirit yazabilir. mild seven yazamaz çünkü sigara markası. 2004 ü düşünüyorumda marlborolu ferrari telefonicalı renault. westli siyah mclaren. hpli lacivert beyazlı williams panasonicli toyota. ne güzel günlermiş.

      1. Evet o yılları mum ile arıyoruz gercekten

  7. Hayırlı olsun. Renault’un F1 de kalacak olmasına ve fabrika takımı olarak varolacak olmalarına çok sevindim.

  8. arkadaşlar tahmin oyununda(japonya) tüm arkadaşlar batmış en yüksek puanı GunaySay arkadaşım almış 4 puan tebrik ederim.

    1. Yapılan tahminler kaydedilmemiş sanırım Abdullah Bey 5 dakika uzatmıştı ama yazdığını geç gördük malesef 🙂

  9. CAN sparrow 1995 den beri F1 takibi avatarı
    CAN sparrow 1995 den beri F1 takibi

    Keske ALONSO TRULLI ALONSO FISICO OF KI OFFF… RENKLERI SARI MAVIMI OLSA SARI SIYAHMI SIZCE ?
    《♢》
    《》 >>> RENAULT F1 Team >>> 《》 First FORMULA 1 racing car 1976… 《》Louis RENAULT LEGENG 1890 <3

  10. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Arkadaşlarda belirtmiş Abdullah hocam bu site işleri ile sen ilgileniyorsun galiba önceki tablo görünümü daha iyiydi ona dönülürse sevinirim ayrıca habere girince alttaki reklam kalkıyor bunun için teşekkürler (söylediklerimin hepsi mobil için geçerli)

    Renaultnun tek amacı red bullun hasar verdiği marka değerini düzeltmek bana göre sadece bunun için spora giriyorlar.sağlam bir motor üreteceklerine eminim şasi işinide hallederlerse kafaya oynarlar gibime geliyor.şimdi benim aklıma şu geldi acaba renault alonsoya teklif yaptı da japonyada takıma bilerek kızıp ipleri koparmak mı istedi ?? insanın aklına geliyor yani. Ben de isterim rekabet için alonsonun traktör motorlu araç yerine f1 aracı sürmesini ? düşünsenize f1 2016 sezonu ferrari merc renault 0.1 lik dilim içinde ve pilotlar vettel kimi alo hami vay vay vay motor sesiymiş aracın güzelliğiymiş şahsen benim umrumda olmaz ?

  11. Zaten mahkeme öncesi bu işin olacağı kesin gibiydi ve artık Renault F1 takımı olarak geri dönüyor :)) Takımın ismi arkaya yazılma ihtimali yok Örneğin ; Red Bull Renault gibi… Çünkü artık motor sağlayıcısı değil üreticisi !! Geçen sefer Lotus’a sponsor olduklarında motor sağlayıcısıydı isim Lotus-Renault’du, zaten Red Bull’dan ayrılma nedenleri isimlerinin her anlamda geri planda kalmasıydı o yüzden isim Renault Lotus olma ihtimali yüksek !! Pastor Maldonado konusuna gelirsek ayrılma ihtimali ve yerine yeni pilot ihtimali % 0 çünkü adamın Venezuela sponsorluğunda 50 milyon $ gibi bir gelir getiriyor yani Maldonado kesin var ikinci pilot Ferrari’nin pilotu Jean-Eric Vergne olma ihtimali çok yüksek ihtimal. Ama herşey den önce Sarı Renault’ların geri dönme ihtimali çok güzel !!!

    1. CAN sparrow avatarı

      Biladerim agzina yuregine saglik… da RENAULT F1 Team olacaak takimin adi ve RENAULT yazacak BANANE lotustan motustan LOTUSA 80 LERDEDE MOTOR SAGLIYODU RENAULT…
      《》 >>> RENAULT F1 Team >>> 《》 First FORMULA 1 racing car 1976… 《》Louis RENAULT LEGENG 1890 <3

      1. Tamam önemli olan zaten Renault’un geri dönüşü olduğunu söyledim 😀 😀 Ancak Lotus’u silemezsin F1 takım hakkı onların ancak finansmanları yok bunuda Renault sağlayacak ve Renault-Lotus olarak devam edicekler. Keşke sadece tek başına takım olarak dönebilse ancak Bernie Ecclestone denen şeref yoksunu ve yandaşları işi paraya döktüklerinden şuan için imkansız…

        1. Aslında abartmamak lazım. Sonuçta isim sponsoru gibi düşününce no problem 🙂 Yoksa lotus adi sadece INFINITI gibi kalacak tum olay bu.

  12. İyi bir pilot kadrosu lazım,takım gelecek yıl rekabetçi olmak istiyorsa Maldonado ile olmaz bu iş.

  13. güzel haber. honda’dan daha başarılı olacakları kesin gibi. bence tepeye oynarlar ama maldonado’yla olmaz bu iş. iyi pilot lazım.

  14. Takım adı ne olucak peki ? Renault – Lotus mu ? Lotus – Renault mu ? Yoksa Sadece Renault mu ? Sarı Renkli Renault’u İstiyorum ben !

    1. aynen bi REANULT R30 gibi 🙂

    2. %65 hissesi satın aldığından bence lotus renault olmaz sonucta motor satmıyor
      (Mesela Caterham-Renault,RBR-RENAULT).Renault-lotus olur bence.

      1. Lotus diye bir şey kalmaz ortada.

        1. CAN sparrow 1995 den beri F1 takibi avatarı
          CAN sparrow 1995 den beri F1 takibi

          Kesinlikle aynen kardesim…
          《》 >>> RENAULT F1 Team >>> 《》 First FORMULA 1 racing car 1976… 《》Louis RENAULT LEGENG 1890 <3

          1. RENAULT ulan

  15. Renault geri döndü süper bir haber.
    resmi olarak redbulldan ayrıldımı ?

  16. hayırlı olsun umarım RBR çok pişman olur ve Renault pist üstünde onları sollarken yaptıkları yanlışları görürler…

  17. Aynen ben de beğenmedim ve web görünümünde de tablo tarzı daha iyiydi haberleri alt alta sıralamışsınız çok kullanışsız olmuş. Tablo görünümünde daha iyiydi.

    1. Mobilde ciddi sıkıntı var.

  18. Ewt ayni şeyi bende söyleyecektim her haber başlığında siyah ekranın gelmesi ve ekranın geç açılması çok.sinir bozucu olmuş… Halbuki alttaki yazılar okunabilirken neden ekranın tam sayfa ekranı açmasını beklemek gerektiği çok anlamsız

  19. Patlatın bir Alonso bombası. Sevindirin bizi, kurtulalım şu Honda’dan.

    1. Ne bomba olur ama varya 🙂

    2. Fernando Baba avatarı
      Fernando Baba

      Keşke olsa ama bunun olması çok zor Honda ile garanti kontratı var 2 sene daha orada 40 milyon Dolar kazanıyor :)))

    3. Keşke olsa ancak imkansız 40 Milyon $’lık garanti 2 yıllık kontratı var :)) Bunu bırakıp gelmesi mucize olur !!!

  20. Olcak işmi avatarı

    Ayırlı olsun bea :3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir