Arrivabene: Schumacher Sözlerim Çarpıtıldı

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel’in Schumacher’den daha iyi olduğunu söyleyen Arrivabene, sözlerinin çarptıldığı görüşünde.

Arrivabene Suzuka’daki üçüncülüğün ardından Vettel’in pek çok alanda Schumacher’den daha iyi olduğunu savunmuş ve Schumacher’i içine kapanık bir insan olarak nitelendirmişti.

Kehm bu sözler üzerine Arrivabene’yi eleştirdi ve aksine Schumacher’in tüm takımla iyi anlaştığını söyledi.

Bu sözler üzerine RTL’ye konuşan Arrivabene “Michael’a büyük bir saygım var. Sebastian ile beraber ikisi de büyük şampiyonlar. İkisi de büyük insanlar. Tabi ki farklı yönleri var”

“Michael için dua ediyorum ve o her zaman kalbimde. O harika bir adam. Sebastian gibi. Ben de bunu söyledim. Her ikisini de gördüm. Michael içe dönük, Sebastian dışa dönük bir insan. Başka bir söylemedim. Verilen tepkiye çok şaşırdım”

“Hem Schumacher hem de Vettel çok iyi arkadaşlarım. Michael iyi bir pilot. Onun harika bir insan olduğunu biliyorum”

“Seb ile konuşmak daha kolay. Ancak onlar Michael hakkındaki yorumuma alınmamalı” dedi.


Yorumlar

“Arrivabene: Schumacher Sözlerim Çarpıtıldı” için 19 yanıt

  1. yorumlarımı belli bir yerde saklamanın yararları. hep aynı şeyi yazmak zorunda kalmıyor insan. şu vettel 2014 testlerinde az tur attı ondan ricciardo’ya yenildi hakkında yazdığım, bu saçma iddiayı çürüttüğüm yorum;

    şu vettel 2014 testlerinde az tur attı palavrasını da artık bitirmek istiyorum. 28 ocakta başlayıp sezonun ilk yarışından önceki – 2 marta kadarki son teste kadar, toplam 12 test gününde, ricciardo ve vettel ikisi de 158’er tur atmıştır. umarım artık bu göz boyama çalışmaları biter. ricciardo’nun vettel’i yenmesinin nedeni ondan iyi olmasıdır. vettel şuan ferrari’de istediği kadar geçsin, ricciardo ile aynı araca otursalar sonucun ne olacağını biliyoruz.

    isteyen açsın 2014 testlerini tek tek ikisinin turlarını da saysın, bu sonuca ulaşacaktır.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Vettel sadece bir gün fazla tur attı ric biraz daha dengeli attı turları ve vettelin attığı turlar çok çok niteliksizdi ric ise biraz daha istikrarlıydı testlerde ayrıca sene başında her şey vettel için olumsuz giderken ric için o denli iyi gidiyordu zaten benim yorumumu dikkatli okursan testlerin sadece bir etken olduğunu daha ağır basan başka etkenlerin olduğunu göreceksin

      1. Vettel kendi “2014 te Daniel adil şekilde beni yendi” dedi. Hala etkendi şuydu buydu savunmaya çalışmalar niye..

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          Hocam bunu sen bari deme. daha önceki yorumlarda yazdığım gibi geçmişte basiretsiz hareketleri olsa bile şu anda f1 de egolarından sıyrılmış üç dört kişiden biri ve gridin en akıllı pilotlarından vettelin ric beni adil bir şekilde yenmedi demesinin kendisine birşey kazandırmayacağını elbette biliyor hele ki işler rayında giderken.

  2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Her Vettel haberinin altın da övünmesi dolayıyla yine cevaplar ”RİCARDO” artık sıkılmıyor insanlar aynı şeyleri yazmaktan.

  3. vettel in daha hızlı olduğunu biliyoruz patron rahat ol.

    1. Ricciardo gelince hızı durdu tabi, Ricciardo ondan Vettel i yendi. Alonso, Hamilton filan demiyorum bak Ricciardo diyorum takıma geldiği çaylak senesinde 4 senelik şampiyon Vettel i darma duman etti. Bide Schumacherle karşılaştırmaya çalışıyorsunuz ciddi ciddi.

      1. “sebastian” arkadaşla tartışma bence Schumi konusunu.

        Yorumlara bak anlarsın nedenini.

  4. Konuş bakalım ArriAVANE konuş. Domenicalli ve Montezemelo’ da böyle saçmalıyorlardı.
    Sonun onlar gibi sanki.

  5. alonso senna şumi:)

  6. alonso senna şumi diyorum

  7. Her konuştuğunda daha çok sarıyor, bu Arrivabene. “Yeni Schumacher’imiz Sebastian desen” ne olur? Ölür müsün? :DD

  8. yine yanında sağlam pilot yok yine abartılmaya başlandı. rb döneminde “herkesi yener” deyip ricciardo gelince susanlar gitti, schumi ile karşılaştıranlar geldi.

    1. Alonso raikkoneni yenince çok iyi pilot ilan ettiniz. Vettel yenincede yanında pilot yok mu oldu. Lüyfen samimi olun biraz. Pilot yok dediginiz adam raikkonen. Bir şampiyon. Ewet vettel yenildi rice ama bir sezona bakıp boyle kolay yorum yapilmaz. Yere goğe sığdiramadiginiz ric bu sene kvyatı yenmekte zorlaniyor hatta problemli yarislari cikarinca kvyat ricden daha iyi gorunuyor. Bu kvyatin ricden iyi oldugunu hemen ilk sezonda gostermez. Bu mantikla gidersen herkesi doğrarız çünkü her pilot kötü donem gecirir ve mutlaka birilerine maglup olur. Bu mantik cok yanlis. Raikkonende bu donemi geciriyor.

      1. alonso raikkonen’i yenince kimse alonso’yu daha iyi ilan etmedi, aksine raikkonen sorun yaşıyor, araç uymuyor, santander pisti kaydırıyor muhabbetleri yapıldı. alonso rai’yi yenmeden önce de ondan çok daha üstün pilottu. hatta sezon öncesi alonso rai’ye massa’dan daha büyük bir üstünlük kurabilir demiştim, bazı çıkıntılar baya laf yapmıştı. sezon bitti dediğim gibi de oldu. çıkıntılar kayboldu.

        yanına iyi takım arkadaşı gelince raikkonen kötü dönem yaşıyor. massa’nın aşağı yukarı dengi, alonso ve vettel’e de yenilmiş bir pilot. ricciardo ise kvyata karşı zorlanmıyor. gayet rahatlıkla önde performans olarak, sezonu da önde bitirecek.

        raikkonen önümüzdeki sene de vettele yenilecek. o zaman da takım arkadaşına yenildiği son 3 seneyi “kötü dönem” olarak mı adlandıracağız? 2008’i de ekle 4 sene, 2009 massa’nın gidişine kadarki performansı da ekle 4,5 sene, 2007’de de zaten massa’dan üstün değildi. kötü dönem dediğin 1 sene sürer o da bellidir. hamilton 2011 kötü bir dönem. ancak vettel 2014 kötü bir dönem değil, takım arkadaşının iyi olduğu bir dönem.

      2. yarışları cidden izlediniz mi yoksa sadece yarış sonu sıralamalara mı bakıp yorum yapıyorsunuz? bu sene Kvyat ile Ricciardo’nun sorun yaşamadığı ve eşit şartlarda yarıştığı tüm yarıoşlarda Ricci KvyaT’ı dağıttı , Vettel arada Ric’i zorlayabiliyordu hatta geçiyordu bile. MAntıksızca at gözlüğü ile yapılan yorumlar gerçekten çok komik. şöyle bir düşünün basit şekilde:

        Şumi-Massa aynı takımda 1 sene yarıştılar üstelik Şumi 36-37 yaşındaydı, artık refleksleri yavaşlamıştı, buna rağmen genç ve hızlı MAssa’yı rahatça mağlup etti. 2007’de 2008 ve 2009’da kaza yapana kadar Massa ve Kimi aynı takımdaydı, ilk sene ufak farkla Kİmi öndeydi, diğer senelerde Massa Kİmi’yi geçti, genel olarak MAssa daha iyi iş çıkarttı , 2. pilot luktan 1. pilotluğa yyükseldi bileğinin hakkıyla, yani Kimi Şumi gibi MAssa’yı yenemedi ve yenildi. daha sonra geçen sene olanları biliyorsunuz, aynı yaşlardaki ALonso ile Kimi’nin rekabetinde Kimi dibe vurdu. Vet ile Kimi arasındaki fark geçen seneki Alo-Kimi farkı kadar büyük değil. Tüm bunların ışığında özetle şunları diyebilirim kendi çıkarımlarımla :

        Şumi A+++
        Alonso A++
        Ricciardo A+ (ama halen gelişime açık)
        Vettel A +
        Kimi A
        Massa A

        sınıfı kalitesinde pilotlar. ve Royal Hunt isimli arkadaşın dediğine katılıyorum, ilerleyen yaşı ile birlikte Kİmi, Vettel için çıtır çerez, Ferrari’nnin 2. pilotu.

        1. SebastianVettel05 avatarı
          SebastianVettel05

          hocam hatırlarsan ric toro rossodayken vergne daha delici saf hızı yüksek olan bir ama istikrarsız bir pilottu ric ise daha istikrarlıydı webber gidince red bull acaba hangisini seçecek denilirken o sıra alonsonun bile ismi geçiyordu ama alonsonun gelmesini vettel istemez vettelin isteyeceği ikinci pilotluğu kabul edecek biriydi bu yüzden ric seçilmesi mantıklıydı çünkü takıma vettelin yanında vettel 15 puan alırken hiç değilse 8-10 puan kazandıracak bir sürücüye ihtiyacı vardı red bullun ve rici seçtiler. 2013 sezonu bitmişti vettel üstüste 4. şampiyonluğu elde etmişti bir sonraki sezon kartlar yeniden dağıtılacaktı kış testleri zamanı geldi ros ham 150 160 tur atıyorlar yarış simülasyonu yapıyorlar şov yapıyorlar birde red bulla bakıyorsun son 4.5 sezonu domine etmiş daha doğrusu 2011 ve 2013 ü domine etmiş diğer iki sezonun totalinde en hızlı araç olurken 2009 un belirli bölümü hızlı bir takım olmayı başarmıştı ancak kış testlerinde vettel arabayla tur atamamış belki 5-6 tur atmış onlarda tur değil arabayla gezinti (o arada vettelin red bulla bu nasıl araba size yazıklar olsun haberleri geliyordu)ric ise biraz daha şanslı biçimde araca her oturduğunda 25 -30 tur atmayı başarabilmiş ve sezonun başlama vakti gelmiş start alınırken vettel bilmem kaç sene sonra son seansa kalamamış yarışa pitten başlamış (öyle hatırlıyorum ) ve yarışı ilk turda bitmiş ric ise yarışı podyumda bitirmiş ama ihraç edilmiş bundan sonrayı kısa geçecem red bull kanadada vettelin galibiyetini rice vermesi bilmem kaç yarışta yol verilmesinin istenmesi vettelin sezon ortasında bezmesine ve halihazırda sezon sonunda arkasına bakmadan rb den ayrılması na yol açmıştır(tabi bunda ferrarinin teklifinin etkisi bence daha büyük) bak şurda hakkını yemeyceğim ricin vettelden sene boyunca daha istikrarlı biçimdeki sürüşünü kabul ediyorum ama vettel genelde ricin önünde oluyordu red bull ya takım emriyle ya da stratejiyle rici öne taşıyordu bunu çoğu yarışta gördük elbette hepsinde değil özetleyecek olursak böyle gelişti olaylar
          Ayrıca ric gelişmeye açık demişsin vettelle aralarında sadece iki yaş olduğunu unutmuşsun. vettelde ric de red bull genç pilot akademisinin yetiştirdiği sponsor olduğu pilotlar şimdi ben size sorarım hani ferrari schumacher ekolünü canlandırmak için vetteli seçti rici bu yüzden seçmedi diyorsunuz ya peki red bull niçin vetteli 20 yaşında ana takımının koltuğuna oturturken ricciardonun sırasının gelmesi 25 yaşını bulmuştur hele ki webber sürünürken neden vettelden hızlı olduğunu iddia ettiğiniz pilotu ana takımına getirmemiştir ha birde kimiye b.k atmışsınız aslında bu sebepten bile size bunları anlatmamam gerekir ve ayrıca bu sporun tepesi schumacherdir tenis izleyenler bilir 2012 wimbledon finalinde federere sette gerideyken ve ortam sessizken haydi roger sen bizim tenisi sevme sebebimizsin diye haykırmıştı aynı şekilde schumacherde benim f1 i sevme sebebimdir daha sonra kimi ve sebi destekledim ama ne kimi ne seb bir schumacher değildir ve hiç bir pilot hiç bir zaman schumacherin yarısı olamayacaktır yani schumacheri kimseye anlatmanız gerekmez en son olarak inşallah ric ve vettelin yolları bir takımda kesişirde vettelin rici nasıl hallaç pamuğuna çevirdiğini görürsünüz

      3. Kvyat deyip geçmemek lazım o da çok hızlı bir pilot. Geleceği çok parlak eğer harcanmazsa büyük takımlara şampiyon olur.

  9. Adam zaten Formula 1 den anlamıyorum diye defalarca söyledi Avrupa basınıda adamı sanki Schumiyi kötüler gibi gösteriyo ya daha ne diyim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir