FIA'dan Yarışlara Katılmama Konusunda Takımlara Son Uyarı

yazar:

kategori:

Yeni Concorde Anlaşması’nın takımlara üç yarışa katılamama hakkı verdiği söyleniyordu ancak FIA bugün yapılan açıklamada yarışlarda yer alınmaması durumunda cezanın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

“Concorde Anlaşması’nın takımların şampiyonadaki yarışlara katılmaları konusundaki bazı maddelerindeki yorumlamaların ardından FIA aşağıdaki açıklamayı yapmak zorunda kalmıştır:

“Sportif ve mevzuat bakımından, şampiyonaya dahil olan her takım sezon içindeki tüm yarışlarda yer almak durumundadır.

“Katılımın gerçekleşememesi durumunda, bu tek bir yarışta olsa bile, bu Concorde Anlaşması’na ve FIA kurallarına aykırıdır.”

 


Yorumlar

  1. Gökhan Kamil avatarı

    Evet, Todt size bunu doğrulayabilriim diyor, sonra başkanı olduğu kurum böylesine bir açıklama yapıyor… İlginç…

  2. stefan gp lola gibi takımlar varken campos ve usf1 e neden bu kadar önem veeiliyor.bakın virgin gp ye bakın lotus a.adamlar iyi kötü geldi.olayın birde sportif yönünden bakın.

  3. Büyük ihtimalle yeni takımlara ceza uygulaması askıya alınabilir.Bu toleransı göstermeleri kaçınılmaz.Yine de böyle bir şeyin olması durumunda ceza verilmemesinin uygun olacağını düşünüyorum.En azından bir defaya mahsus.Çünkü yeni takımların spora dahil olması F1 için çok iyi bir şey…

  4. FIA Başkanı Jean Todt, Formula 1 takımlarının 2010'da üç yarışa katılamaması durumunda ceza almayacaklarını doğruladı.

    La Gazetta dello Sport'a konuşan Todt: "Son Dünya Konseyi'nde, bir takıma şampiyonanın üç ayağına katılamama, hakkı tanınmıştır"

    olması gereken, yarışa katılmayan takıma ceza verilmesidir. yukarıdaki haber beni mutlu etti açıkçası, f1'in iyice ele ayağa düşmesine bir parça engel oldu.

    ama dün todt'un açıklamalarına ne demeli? bu adam fia başkanı değil mi? hangisine inananacağız; ya todt kurallardan bihaber, ya da bu haber yalan… değişmeyen şey ise, formula1'in rezil edildiği..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir