Avrupa Birliği, Sauber ve Force India Şikayetleri Nedeniyle F1’i İnceleyecek

yazar:

kategori:

Force India ve Sauber takımlarının şikayetlerinin ardından Avrupa Birliği, Formula 1 yönetim yapısını ve ödül para sistemini inceleyecek.

Bazı takımların F1’in mevcut yönetimindeki adaletsizliklerin ardından Avrupa Birliği’ne gidebileceği söyleniyordu ve Sauber ile Force India bu konuda resmi başvurularını yaptılar.

Şikayette bir çok önemli sorunun dile getirildiği; bunlar içerisinde F1 Strateji Grubu’nda sadece büyük takımların söz sahibi olması ve takımlara dağıtılan ödül mekanizmasının sadece öndeki takımları güçlendirecek şekilde olmasının belirtildiği söyleniyor.

Force India’dan yapılan açıklamada “Force India Formula 1 yönetiminin sorgulanması için Avrupa Birliği’ne şikayet açan iki takımdan birisi. Bu şikayette Formula 1 kurallarının hazırlanmasının ve gelir dağılımının adil ve kurallara uygun olmadığı gösterildi.”

“Devam etmekte olan yasal görüşmeler nedeniyle şu seviyede daha fazla yorum yapmamız uygun olmaz.” denildi.

Avrupa Birliği bu şikayetleri haklı görürse sporda değişiklik için zorlayabilir. Takımlara ve takım sahiplerine büyük yaptırımlar gelebilir.

 


Yorumlar

“Avrupa Birliği, Sauber ve Force India Şikayetleri Nedeniyle F1’i İnceleyecek” için 6 yanıt

  1. bir şey çıkmaz daha önce de Avrupa birliği F1 incelemişti. olacak sonuç kabul etmeseydin anlaşmayı f1 ticari bir organizasyon taraflar kendileri şartları kabul ettikten sonra ne hakla şikayet edebiliyorlar ki…?

  2. Burdan kolay kolay Sauber ile Force India’nın istediği karar çıkmaz..Eğer çıkarsa Avrupa’daki diğer sporlardada çok şey değişebilir..

  3. Strateji grubunda söz sahibi olmak hakkınız tamam da önde olanın daha çok kazanması niye batıyor acaba size? Kazanıyorlar diye ceza mı alsınlar.

    1. Sen meseleyi anlamamışsın. Formula 1’de önde olan daha fazla kazanmıyor. Adaletsiz Concorde anlaşmaları nedeniyle büyük takımlar önde olsalar da olmasalar da herkesten fazla kazanıyorlar.

    2. Ferrari bu sezonu sonuncu, Manor 2.bile tamamlasa Ferrari daha çok para alır, o nedenle itiraz var zaten.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir