Silverstone'de 2010'da Yeni Arena Pisti Kullanılacak

yazar:

kategori:

Revize edilmiş pist aslında MotoGP için tasarlanmıştı ama Silverstone, tekrar F1’e evsahipliği yapmayı güvence altına alınca yeni düzenin F1’de de kullanılması gündeme gelmişti.

Formula 1 İdaresi, bu senenin Britanya GP’sinde Arena’yı kullanılacağını açıkladı.

Silverstone idari sorumlusu Richard Phillips: “Pistin yeni bölümler başlangıçta MotoGP güvenlik kurallarına göre uyarlanmıştı ama Arena Kompleksi, akıllarda her zaman hem iki tekerlekli hem de dört tekerlekli araçlar bulundurularak tasarlanmıştı”

“Bir pilot, bir izleyici bir sürücü açısından Silverstone’nin olması gerekenin yapıldığından, gelişildiğinden emin olma adına pilotlarla ve sürücülerle çok yakından ve dikkatli bir şekilde çalıştık.”

Yeni pist, eski düzenden Abbey’de ayrılıyor ve bir S kıvrımı ile yeni Arena kompleksine geçiyor, daha sonrasında ise Brooklands’daki mevcut GP pistinin stadyum bölümüne tekrar katılmak için National pist düzlüğüne dönüyor. F1 araçları bu nedenle artık Bridge ve Priory virajlarını kullanamayacak ama yapılan değişikliklerin geçiş hamlelerini arttırmaya yardım etmesi bekleniyor.

Yeniden düzenlemelerle pist 760 metre uzadı ve bu nedenle F1 tur dereceleri de yaklaşık olarak 4 saniye artacak.

Arena pistindeki çalışmalar şimdiden ilerleme kaydett. İlk yarış, 1-2 Mayıs’ta GT1 Dünya Şampiyonası ayağı olacak.

Silverstone ayrıca, 2011’de kullanılması düşünülen Club ve Abbey arasında yeni bir pit ve padok tesisi yapmak için uğraşıyor


Yorumlar

  1. acaba uzayacakmı pist.zaten hockenheim ve spanın çoğu yeri bozuldu geriye bir silversyone ve monaco kaldı bunlarda bozulursa çok yazık olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir