Juan Manuel Fangio

1911 yılında Balcarce’de dünyaya gelen Fangio, Formula 1 macerasına 1951 yılında İngiltere’de başladı.

Formula 1’de mücadele ettiği 9 sezonda Ferrari, Mercedes, Alfa Romeo ve Maserati takımları adına 51 yarışa çıkan Arjantinli pilot, 5 dünya şampiyonluğu, 2 dünya ikinciliği, 24 galibiyet, 29 pole pozisyonu, 23 en hızlı tur, 35 podyum ve 277.64 puan elde etti.

Francisco Godia Sales, Giorgio Scarlatti, Carlos Menditeguy, Jean Behra, Harry Schell, Wolfgang Von Trips, Alfonso De Portago, Paul Frere, Andre Pilette, Oliver Gendebien, Eugenio Castellotti, Peter Collins, Andre Simon, Stling Moss, Hans Herrmann, Karl Kling, Prince Bira, Luigi Musso, Sergio Mantovani, Hermann Lang, Onefre Marimon, Johnny Claes, Oscar Galvez ve Jose Froilan Gonzalez ile  çalışma fırsatı yakalayan Fangio, 1958 Fransa GP’sinin ardından 47 yaşında Formula 1’e veda etti.


Yorumlar

“Juan Manuel Fangio” için 2 yanıt

  1. 40 yaşında girip ölmüş refleksler ile 5 şampiyonluk aldıysa demek ki o dönemde ciddi bir pilot kalitesinden bahedilemez.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bence düşüncen yanlış; 50 yıl önce futbolcular göbekliymiş veya maçlar toprak sahada oynanıyormuş kaliteden bahsedilemez diyemezsin tarih biliminde olduğu gibi her olayı gerçekleştiği zamana göre değerlendirmelisin sonuçta her şeyin bir gelişim süreci vardır Fangio da o zaman ki yarışanlar arasında sıyrılmış f1 tarihinin en önemli figürlerinden biri, tıpkı Pele gibi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir