Honda: Rekabet Beklediğimizden Daha Yüksek Seviyede

yazar:

kategori: ,

Honda, F1’de kendilerini bekleyen rekabet düzeyinin beklentilerden çok daha yüksek olduğunu söyledi.

Honda F1’deki ilk yılında gridin açık ara en kötü motorunu üretmiş ve McLaren’in Manor’dan sonra en kötü ikinci takım olmasına sebep olmuştu.

Honda’dan Takahiro Hachigo “İlk günden itibaren güçlü ortaklarımız ile beraber mükemmeli yakalama konusunda son derece kararlıyız.”

“Ortağımız McLaren’e güç ünitesi sağlayarak Formula 1’e dönmek istedik. Bu sayede şirketin yapısı güçlendi. Formula 1 bizim için yeni bir mücadele oldu.”

“Formula 1’de bizi bekleyen rekabet düzeyi, özellikle hibrid teknolojisinde beklediğimizden çok daha yüksek oldu. Şuanda zor bir dönemden geçiyoruz”

“Yakın gelecekte performansımızda ciddi bir artış beklenmemeli. İlk önce karmaşık yapıpı çözmeliyiz.”

“Elbette McLaren ile ilk galibiyetimiz için son derece kararlıyız ve başarıya ulaşmak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağımızı söyleyebiliriz.” dedi.


Yorumlar

“Honda: Rekabet Beklediğimizden Daha Yüksek Seviyede” için 24 yanıt

  1. Honda with my avatarı
    Honda with my

    Bazı arkadaşlar hondaya sallamış ama honda bmw+mercedes in toplamından daha fazla adet ve farklı hacimlerde motor üreten bir firma. 2015 q4 te honda jetleri gökyüzündeki yerini alacak ( spor araba değil jet) artı dünyadaki en gelişmiş Android robot teknolojisi ( asimo) hondaya ait. İşin özü bebek doğar doğmaz koşamaz ama doğan bebek ussain bolt zamanla göreceksiniz

  2. ertugrulsaid avatarı

    Mclaren-Honda Ortaklığı Problemlere çözüm bulamazsa eğer 20016 yılında Manor ve Haas’a bile geçilebilir ki bu durum hiç iyi olmaz…

  3. ertugrulsaid avatarı

    Mclaren-Honda Ortaklığı Problemlere çözüm bulamazsa eğer 20016 yılında Manor ve Haas’a bile geçilebilir ki bu durum hiç olmaz.

  4. Adam, “F1’e yeni geri döndük. Mercedes-AMG’nin tasarladığı hibrid V6 motorların sırlarını öğrenmeye çalışıyoruz. 2017 sezonundan itibaren yeni uygulamalar için tasarımlarımızı ona göre şekillendirmeye çalışıyoruz.” diyor. Ortalıkta hala Fernando Alonso geziniyor.

  5. Alonso ve Mclareni destekleyenler hic umut etmesin.2016-2017-2018 Ferrari ve Mercedesle galibiyet mucadelesi vermeleri cok dusuk demicem kesinlikle yok.

    1. Mercedesle galibiyet mücadelesi veremeyiz. Ferrari’ye ne oluyor 😀 koca sezonda 3 tane galibiyet “hediye edildi”

      1. CaptainKiller avatarı
        CaptainKiller

        yanlış birşey söylememiş, honda renaultla bile mücadele edemez. Senin yorumunda hazımsızlığını belli etmiş 😀

        renaulttan bile daha fazla motor özürlü bi firma olduğunu görmek ilginç, bu utanç duygusunun hazımsızlık yaratması normaldir.

        Kendileri de umudu kesmiş zaten, hiçbir zaman zirveye gelemeyecekler o yüzden çekilme dedikoduları şimdiden başladı. İş bilenin kılıç kuşananın, bilmediğin işe girmeyeceksin. Çapsız yol araçlarıyla uğraşsınlar, rekabet ve teknoloji honda’ya göre değil. 😀

  6. Bu kadar kötü olacaklarını kendileri de tahmin etmedi bence,kaldı ki şu an kullandıkları motoru geliştirecek zamanları vardı hatta bunun avantaj olacağı konuşuluyordu haberler çıkmıştı diye hatırlıyorum neyse bu sene işleri zor,yeni sezona gelmeden durmadan çalışmaları lazım çünkü yeni sezonda iyi olmazlarsa rüya biter.

  7. Yol araçlarında hibrid teknolojisine erken başlayan Honda’da bir şeylerin ters gittiği belliydi.
    Sonradan yola koyulan Alman rakipleri 500-600 HP’lik hibrid araçlar üretirken, Honda hâlâ 100-120 HP spor tasarımlı hibrid otomobillerle yetiniyordu.
    F1 ile doğrudan bağlantılı değil ama şirketin yol araçlarındaki yetersiz vizyonu belli ki buraya da yansımış.

    1. 550 hp lik nsx ne peki

      1. On yıldan fazladır beklenen bir yılan hikayesi.Millet onun üstüne ikinci üçüncü nesi arabalarını çıkardı.SLR-SLS-AMG GT gibi.Ford ikinci nesil GT’yi üretiyor.

        1. hondanın üretmemesi teknolojisi olmadığı anlamına gelmez 😉 şirket politikası olarak spor araç üretmediler uzun zamandıd

  8. Kısa vade de yarış kazanmamız zor olacak. 2016 yılında orta grupla mücadele edebiliriz. Yarış kazanmak için 2017 değişikliklerini bekleyeceğiz.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      yine ilk seans mücadelesi verirler, rbr ve torro rosso kalırsa orta gruba girmelerinin imkanı yok. Manor ve Haas’ı düşünürsek. Bu ikisine geçilirlerse benim için süpriz olmaz.

      Yani mclaren’in seneye en kötü araç olması çok büyük ihtimal. En kötüsü olmazlarsa f1’e yeni giren Haas’a dua etsinler 😀 Manor’un mclareni rahatlıkla geçeceğini düşünüyorum. Her sene azalan motor güncelleme parça sayısı nedeniyle honda’nın da toparlayabileceğini sanmıyorum.

      1. Manor motor ile en fazla 1.5 saniye hızlanır. Yaklaşık 5 saniye geride olduklarını düşünürsek bize yetişmelerine imkan yok. Haas zaten kendi aracını bile üretmiyor toplama araç yapıyorlar. Haas ve Manor’u rahat geride bırakırız diye düşünüyorum. Sauber ve Toro Rosso ayarına getirebilirler belki MP4-30’u.

        1. MP4-31 😀

        2. Ouww, hedefler büyük.

      2. McLaren F1 (TEE) avatarı
        McLaren F1 (TEE)

        Amma abarttınız be. Görende Mercedes motoru taktı diye Manor’un 3,5 saniye hızlanacağını zanneder. Lotus, Force India bile Mercedes motoruyla orta gruptan kurtulamıyor. Kaldı ki Ferrari motoru Mercedes’ten maksimum 0,3 sn yavaştır.

        1. Yalniz manorun kullandigi motor ferrarinin 2014 motoru yani 3 sn hizlanmaz tabiki ama 0.3 sn den de fazla hizlanir sadece motor olarak hizlanmasindan bahsediyorum sasi olarak ne olur onu bilemem

  9. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    “Yakın gelecekte performansımızda ciddi bir artış beklenmemeli. İlk önce karmaşık yapıyı çözmeliyiz.”

    bunlar motor yapmayı öğrenene kadar atı alan üsküdarı geçecek, bunlar daha yapıyı çözmeye çalışıyor. Rakiplerde performansı nasıl artırırız onun üstünde çalışıyor. Rakipler armut toplamıyor, onlarda yerinde saymayacaklarına göre. Durum vahim.

    1. E adamlar beklentiyi yüksek tutuyor yine işkembeden sallıyor diyorsunuz; beklentiyi düşük tutuyorlar durum vahim diyorsunuz. Ben de sizi anlayamadım be arkadaş!

      1. Aynen sulonso kardeş valla haklısın bence

    2. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Yakın gelecekten kasıt bu sezon. Kalan yarışlarda bizden birşey beklemeyin diyor. @14Sulonso arkadaşın dediği gibi adamlara kızıyoruz falan ama ne deseler kulp takıyorsunuz. Adamlar gerçekçi olarak kısa zamanda performansımızda artış beklenmemeli demiş. Bunu zaten herkes söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir