Wolff: Emisyon Skandalı Volkswagen’in Motorsporları Planlarını Etkilemeyebilir

yazar:

kategori:

Mercedes patronu Toto Wolff, Volkswagen’in yaşadığı emisyon skandalının Volkswagen Grubu’nun Motorsporlarından ayrılmasına yol açmayacağı görüşünde.

Dünyanın en büyük otomobil markası olmak için Japon Toyota ile kıyasıya rekabete giren Alman Volkswagen’le ilgili şok haber, geçtiğimiz günlerde ABD’den gelmişti. VW’nin ABD’de sattığı 2.0 litre dizel motora sahip araçların, emisyon testlerini manipüle ederek çevreyi belirtilenden 40 kat daha fazla kirlettiği tespit edilmiş, firmanın bu motorlara sahip toplam 482 bin araç için 18 milyar dolara yakın ceza ödeyebileceği konuşulmuştu.

Bu durumun Volkswagen’in işlerini zorlaştırdığı ve DTM, Le Mans ve WRC gibi motorspolarından çekilebileceği konuşuluyor.

Ancak Toto Wolff’a göre bu kriz Volkswagen’in Motorsporları planlarına etki etmeyecek.

Wolff “Dünya dönüyor. Ve tabi ki onlar için dönmeye devam ediyor. Onların günlük bir işi var ve bu günlük araç ve parça satmak. Elbette bazı pazarlama yolları da var. Motor sporları da bunlardan birisi”

“Le Mans’da iki marka ile yarışıyorlar, DTM’de de Audi ile mücadele ediyorlar. Açıkçası bu durumun Motor sporları planları etkisi konusunda neler olup biteceğini bilmiyorum”

“Motor yarışları çok daha büyük bir bakış açısında sahiptir ve bu nedenle bu alana etki edeceğini sanmıyorum”

“Ama tabi ki bunu söylemeden önce Volkswagen ile konuşmadım. Sadece fikrimi söylüyorum. Belli ki kapalı kapılar ardında bazı şeyler konuşuluyor” dedi.


Yorumlar

“Wolff: Emisyon Skandalı Volkswagen’in Motorsporları Planlarını Etkilemeyebilir” için 10 yanıt

  1. Adamların sistemi o kadar iyi ki Amerikalılar testlerde bunu öyle bir yemiş ki off diyorum.Ama bir Türk atasözü de demiş ki’yalancının mumu yatsıya kadar yanar” .. ))

  2. neden bir anda dünya liderliğine fırladığı belli oldu: hile yalan ile. Diğer firmaları satın alma ve fütursuzca batırmay çalışmak ile. O yüzden ne VW alırım ne de yanından geçerim.

    1. Fordun üstüne tanımam

    2. Dediklerin hakkında pek bilgim yok, eğer bilgilendirirsen sevinirim. Ancak vw almama konusunda sana katılıyorum, hele kendilerini mercedes ve BMW ile bir tutmaları yok mu?

      1. CaptainKiller avatarı
        CaptainKiller

        kendilerinin bir tutmalarına gerek yok, vw zaten her alanda bu iki firmadan çok daha büyük. Rakipleri mercedes ve bmw değil. Adamların hedefi daha büyük bu da dünya pazarında liderlik, toyota ford gibi firmaları hedef almışlar, senin kıyaslamana bak 😀

        Doğru veya yanlış politika yöntemleri olabilir ama tüm dünyada ekonomik veriler ortadayken sempatizanlıkla yorum yapmakda yanlış. Bu kadar ekonomik darbe yemiş olamalarına rağmen verdiğin iki firmaya göre hala daha büyüktür.

        1. Bahsettiğim büyüklük, prestij ve kalite standardı anlamında. Vw o sınıfa dahil değil.

        2. Vw arabaları gerçekten çok sağlam rahat ve insana kullanma zevki veriyor vw bin üstüne yok bence

          1. O zaman sen hiç Merco veya Bmw binmemişsin 🙂

            1. Merco ya bindim ama BMW ye binmedim

        3. Bu iki firmadan büyük 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir