Formula 1 Türkiye’ye Neden Gelmez?

yazar:

kategori:

Motorsporları adına 2005-2011 arasını yaşamış olmamız bizim için çok özel bir durum. Biz Formula 1 severler belki de bir avuç insanız spor kavramının içini sadece futbolla dolduran bu ülkede. Bu tarihi dönem geriye dönüp baktığımızda bir çırpıda gelip geçmiş gibi görünüyor.

Dünyada maalesef terazinin bir köşesine mutlaka ki parayı koyuyor insanoğlu. Ağır basan tarafı tahmin etmek zor değil. Dolayısıyla işler aslında ekonomi temelli yürüyor. Çoğu dünyevi mesele için belki bu durum sorun teşkil etmese de sporun niteliği ile ‘para’yı aynı cümlede kullanmak iç burkuyor. Maalesef ki öyle.

Formula 1’in geçmişine bakarsak bu sporun hız ve teknolojinin yanında bir ‘para’ sporu olduğunu görmek zor değil. En basitinden sponsorlar ve onların desteklediği, bizim de ‘paralı pilotlar’ dediğimiz büyük şirketlerin desteği ile F1’de yarışan pilotlar… Daha derin düşünürsek yol otomobilleri teknolojilerinin bir anlamda F1 üzerinden geliştirilmesi, örnek olarak verilebilir.

2000’li yılların başlarında görüşmeler başlamış ve yıllık 13,5 milyon dolar gibi bir rakamla anlaşma yapılmıştı. Belki de bu hükumetin yaptığı en iyi işti kanımca. Ama onların beklentileri ve yaşananlar tutmadı. Anlaşma bittiğinde 13,5 milyon iki katına çıkınca beklediği geri dönüşü alamayan yöneticiler F1 yönetimi ile anlaşmadı. Kaderi bugün ikinci el oto pazarına kadar değişen İstanbul Park o günden beri kimilerine göre dünyanın en iyi pistleri arasında yer almaya devam ederek F1’den uzak tabiri caizse ‘yatıyor’.

Daha sonra bir şirketin alması ile farklı organizasyonlarla hayatta tutulmaya çalışılsa da Formula 1 yarışları yapılmayan bir İstanbul Park bizi mutlu etmiyor.

Peki neden olmaz yakın zamanda bu iş?

Öncelikle şu an pistin kullanım hakkını elinde bulunduran şirketin parayı gerekirse biz öderiz demesi gönüllere su serpiyor ama bu pek olağan değil. Vural Ak, “13,5 milyon doları devlet ödesin geri kalanını ve tüm organizasyon giderlerini biz ödeyeceğiz.” demişti. Basit bir araştırma ile günümüz Türkiye’sinde F1’in getirisi az olacaktır ve bu önceden tahmin edilebileceğinden “biz öderiz” diyen bu şirket geri adım atacaktır. Tabiki reklam üzerinde iyi çalışılırsa elbette durum istediğimiz yönde evrilebilir ama insanın, ülkemizde Formula 1’e yoğun talep olabileceğine gerçekten inanası gelmiyor.

Diğer temel sebep ise mevcut hükumet bu işe sıcak bakmayacaktır. Çünkü seçimler sonrası oluşan siyasi kaos ortamı F1’in gündem dışı kalması için yeterli bir sebep. Vural Ak da son açıklamasında buna değindi aslında: “Hükumet kurulsun Aralık ayına kadar 2016 takvimi için zamanımız var” dedi. Kasım seçimlerinin de getirecekleri muamma. Eğer ki Kasım sonrası hükumet kurulursa belki yol alınabilir. Ama kurulacak hükümetin mevcut hükümet ağırlıklı olacağını düşünürsek yine çıkmaza girecektir bu iş. Çünkü devlet onayı gerektiren uluslararası bir organizasyon ve bu hükumet geçmişte Formula 1’den beklediği dönüşü alamamıştı.

Kasım sonrası hükumet kurulamaması, durumu ise daha da zorlaştırır ve süreç daha da uzar.

2016’nin takvimi kısmen belli. Vural Ak’ın dediği gibi hızlı bir süreç gerekiyor. Çok ama çok zor. 2016’yı unutalim. 2017 takvimine girebilmek için hükumetin Kasım’da kurulması, İstanbul Park’ın işletme hakkını elinde bulunduran şirket ile görüşmelerin başlaması, ivedi şekilde sonuç alınıp F1 yönetimi ile masaya oturulması gerekmektedir. Bu sürecin de kısa olmayacağını tahmin etmek zor değil.

Ayrıca F1 yönetiminin bizden talep edeceği miktar da artabilir malum birçok ülke F1’e girebilmek için çaba ve para sarf ediyor. En etkili sebeplerden biri de bu olacaktır. Yine belirtmek gerekir ki yedi yıllık macerada her anlamda sınıfta kalan organizasyonlara imza attık. Sunucudan tutun da görevlilere kadar. İlk sene biri de bendim görevlilerden ve doğru düzgün eğitimden bile geçmedik.

Üzülerek belirtmem gerekir ki en yakın zaman 2018.

Umarım süreç daha hızlı işler. Dönem dönem çıkan F1’i tekrar getireceğiz ifadeleri bizleri umutlandirsa da kendimizi kandırmanın manası yok.

Formula 1’i ülkemizde görmek dileğiyle…

(Bu yazıyı yazdıktan sonra 2016 takvimi açıklandı ve doğal olarak biz yokuz.)


Yorumlar

“Formula 1 Türkiye’ye Neden Gelmez?” için 22 yanıt

  1. Japon arabalarının ülkemizde boy göstermeye başladığı 90 lı yıllarda fiyatları neredeyse yerli Doğan L ile aynı seviyelerdeydi.Taktik şuydu.Yeter ki al. Biz bu farkı ileride servis ve yedek parçadan fazlasıyla çıkarırız.Doğan L servise giriyor 3 liraya çıkıyorsa japon 13 lira ile servisten çıkıyordu.
    İşte aynı olay.Yeter ki pisti yap Ekleston’un kucağına otur. Seneye 13 milyon 26 milyona çıkar.Hadi artış olur da bu kadar da olmaz ki.Nasılsa pisti yaptılar 6-7 sene vatandaşı da alıştırdılar artık bizden kopamazlar diye düşünüp fiyatı 2 katına çıkarırsan olmaz.

  2. İlk yarış ikinci otomobilin üretilmesiyle yapılmıştır diye bir laf var. Biz ne zaman kendi teknolojimizi ürettik ki kendi otomotiv sanayimiz olsun? Varsa yoksa top dökmüşüz, en baba teknolojimiz de bu. Onlar da yetmemeye başlayınca Viyana kapılarından Anadolu’ya kadar sürülmüş, kendimizi zor kurtarmışız. Bu durumun F1’cesi ‘gelişim yarışında geride kalmak’.

    Bizde otomobil sanayi olmayınca motorsporları kültürü de olmuyor haliyle. Zorlamaya gerek yok. Piste çıkayım desen pist bulamıyorsun. Koskoca ülkede adam akıllı 3 tane pist var, sadece birisi üst düzey. Adamlar Türkiye Şampiyonası ayağına komşuya Serres’e gidiyorlar. Her ilde Ülkü pisti gibi bir pist olmalı, 2-3 tane de karting pisti olmalı. Bu kültür başlayacaksa böyle başlar.

    1. Ek olarak: İngiltere’deki yarış pistlerinin listesine bi baksanıza: link

  3. Gelmez gelsede cacık olmaz. Gider ancak ağlaşılır durulur. Bizim çok daha büyük sorunlarımız var artık ülke ve kültür geriliyor motorsporları ve otomotiv kültürü, kafası yok bundan sonra oluşmayacakta. Köşe yazısı yazanlarda bile bilgi eksiklikleri varken açık oto pazarı gibi birileri kendini hep boşa yırtıyor organizasyonlarda var imkanları zorlayacak nispetin üzerinde böyle siteden dahi kaç kişi gidiyor ortada velhasıl büyük izahatlara gerek yok artık…

    1. Sevgili Michael

      Köşe yazısı yazanlarda bile bilgi eksiklikleri varken

      ifadeni üstüme alınıyorum. Eleştirin için teşekkür ediyorum. Sende de zaman ayırıp konu ile ilgili ayrıntılı bir yazı bekliyorum.

  4. Yazı güzel ama en erken 2018 demek biraz fazla karamsar. 2017’ye rahat rahat gireriz. Ama niyetimiz olmalı. F1 ilk 2 sene çok ciddi seyirci topladı piste. 2005’te biletler 40 TL’den başlıyordu. 2007’de ise en ucuz bilet 100 lira civarındaydı. Öyle olunca seyirci düştü elbette. Ayrıca ilk sene tanıtım bayağı fazlaydı. Tüm E-5, bütün üst geçitler hep F1 reklamıyla doluydu. Adeta karnaval havası vardı. Biletlerin de ucuz olmasıyla insanlar gidebilmişti yarışa. Sonraki seneler adeta gizli gizli geldi F1 Türkiye’ye. Milletin haberi bile olmadı. Biletlerin de pahalı olmasıyla kimse ilgi göstermedi doğal olarak. Düzgün bir tanıtımla, yeniden şehri karnaval havasına getirerek pisti doldurabiliriz. Ama şunu da unutmamak lazım ki hiçbir pist kâr yapmıyor. Tüm ülkeler tanıtım amaçlı pazarlama gideri olarak harcıyor bu paraları. Türkiye’nin bu paraları vermemesi hükümetin vizyonsuzluğundan kaynaklanıyor.

  5. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Nereye gider ? 7 sene içinde gitse giderdi. F1 öyle damdan düşer gibi tanıtılma ki ! Kılıf uydurmanın manası yok. F1i izlersin bir şekilde araştırırsın seversin. Adamın gözüne mi sokacaklar bak f1 var diye. Herif hiç hayatında f1 duymadıysa nasıl gidecek bir anda 🙂 Ulaşım taksimden yada anadoludan otobüsler kalktı. Millet tee Konyalardan geldi Karabüklerden Diyarbakırlardan geldi. Fiyat ise avrupanın en ucuzuydu. Gitmiyoruz işte kısaca

    1. rekor bendedir herhalde. 26-27 saat otobüs yolculuğu yaparak geldim 2008’de 😉

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Sen nerden geliyordun Abdullah ya 🙂

        1. Van’dan gelmiştim o sene

  6. istanbul doğru yer ama tuzlada değil. Bakınız marina bay….

  7. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bence istanbul park defteri kapatılıp Antalya gibi bir yere yeni bir pist yapılmalı. yazın gelen turist sayısı malum. reklam yapmadan pist dolar

  8. Ülkemizin takımlarının yabancılarla yaptığı futbol maçlarını bile şifreli kanaldan veriyorlarsa F1 zaten her türlü şifrelenir. Birilerinin rant sağlaması para kazanması lazım. Bu zincirde hep çok kazananlar ve çok sömürülenler olur (yani halk). Ben anlamıyorum yani koskoca trilyon dolarlık devlet 13.5 milyon doları neden ödemek istemez ? Bu miktar para bile değil. Ülkenin imajına artı olarak geri döner bu F1’e harcanan paralar ama düşünen yok. 290 milyon dolarlık pist yaptırmışsın hemde en kralından ama kimsenin cebinden üç kuruş çıkmıyor. Ben açıkçası sıkıldım stream tvlerden sopcastlerden imrene imrene f1 izlemeye. İmkanlarımız var ama bu imkanları kullanamamak beni bitiriyor.

  9. insanların yarışa gitmemesi sadece reklam vs ile acıklanamaz asgari ücreti 300 euro civarında olan bir milletin bunun üçte birini yarış hafta sonuna ayırmasını beklemek çok iyimserce. Bizim gibi petrol rezervleri olmayan refah düzeyi yerlerde olan 3. Dünya ülkelerinde F1 pisti ancak otopark olarak kullanılır.

    1. Üzülüyorum, ama içim yanarak katılıyorum da ?

  10. Yurtdışından gelenlerle Türk izleyicisini kıyaslamak bu işi çıkmaza sokar arkadaşlar.

    Öncelikle başka ülkelerden gelen kişiler şartlar ne olursa olsun gider o yarışa çünkü adam plan yapmış gelmiş uzak değil diye gitmeyecek mi? Nasıl bizim F1 izlemek için Amerika’ya Almanya’ya vb. bir ülkeye gidince pist şehirden uzakmış, ücretler yüksekmiş demeyeceksek onlar da sevdikleri için gelecekler.

    Ayrıca yabancılar için başka bir avantaj da kur farkı. Her ne kadar paramız eskiden bu kadar değersiz olmasa da Türk lirası hep değersiz bir paraydı e o yüzden de ücretleri dert etmeden rahatça geliyorlar.

    Bizim seyircimiz, Tük seyircisi, ilgi göstermedi yarışlara, neden oldu bu? Yani şu koca ülkede senede 1 kere yapılan dünyanın en büyük organizasyonlarından birinde 120 bin kişilik kapasiteyi dolduracak adam yok mu? Bence hayli hayli var internetteki en dandik sitenin antrenman seanslarında 9-10 bin civarı izleyeni var ama 80 milyonluk ülkenin 120 bin izleyicisi yok öyle mi? E siz tanıtımın önemini anlamaz, her sporu şifreli kanallarla halktan kopartıp zengin kesime sunarsanız tabi gelmez o insan internette yayın varken. Eğr geldiğinde yine aynı şeyler olacaksa bence hiç gelmesin F1 artık çünkü biz millet olarak spordan, zevkten anlamıyoruz. Taraftarı sporu karşı takıma sövmek sanıyor, para babaları sporu para basma makinesi dışında bir şey olarak görmüyor o yüzden boş bu çabalar.

  11. Yarışlara ilgisizlikten dem vuranlar haklılar ama şu var İtalya İngiltere gibi ülkelerin efsanevi pistleri dolup taşıyor ama onlar bile her yıl yapılamama tehlikesiyle karşı karşıyaylar. Yani demem o ki parayı veren yarışı yapar :))

  12. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Aga biz yarışa gitmiyoruz ki ! Pahalı olması bir sorun ama o tribünler bomboştu. F1 sever sayısı az olduğu gibi sevenlerin içinde piste katılım da az bana göre. Paso ecnebi vatandaşı dolmuştu pistte. Yok uzak yok biletler pahalı.. Bunlara ek olarak hükümet desteği yok.

    Gerçi ben bu ülkeye f1 i fazla buluyorum. Hiçbir şeyi düzgün olmayan ve bildim bileli ekonomisi veya teknolojisi gelişmekte olan bir ülkeyiz. Her alanda gerideyiz. Anca yağlı güreş 🙂 bazen üçüncü dünya ülkeleri ile bazı kulvarlarda yarışıyoruz, kısaca formula 1 i haketmiyoruz.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ek olarak dergimize bile sahip çıkamadığımızı da belirtelim.

    2. Millet yurt dışından yarış izlemeye geliyor. Bizim Türkler uzak diye piste gitmiyor. Yaptıkları en büyük aktivite internette laf dalaşında bulunmak.

      1. Bizim milletimizde gider ki. Ne tanıtım yapıldı ne bilet fiyatları ucuzladı ne de ulaşıma çare bulundu. Bunlar çözülürse izlemek için yarışır insanlar.

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Nereye gider ? 7 sene içinde gitse giderdi. F1 öyle damdan düşer gibi tanıtılma ki ! Kılıf uydurmanın manası yok. F1i izlersin bir şekilde araştırırsın seversin. Adamın gözüne mi sokacaklar bak f1 var diye. Herif hiç hayatında f1 duymadıysa nasıl gidecek bir anda 🙂 Ulaşım taksimden yada anadoludan otobüsler kalktı. Millet tee Konyalardan geldi Karabüklerden Diyarbakırlardan geldi. Fiyat ise avrupanın en ucuzuydu. Gitmiyoruz işte kısaca

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir