Wolff: Rosberg, Hamilton ile Mücadelesinde Zayıf Olan Taraf Değil

yazar:

kategori:

Mercedes Motorsporları patronu Toto Wolff’a göre Nico Rosberg’in mücadelelerde sergilediği ‘iyi çocuk’ rolü yavaş olduğunun göstergesi değil.

Sezonun bitimine 5 yarış kala Hamilton şampiyonada 48 puan ile liderliğinü sürdürüyor.

İngiliz pilot bu yıl gösterdiği güçlü performans ile beraber hem sıralama turları hem de yarışta Rosberg’i açık farkla yeniyor.

Wolff, buna rağmen Rosberg’in şampiyonluktan vazgeçmediği görüşünde.

Wolff “Gördüğüm ve hissettiğim kadarıyla Nico henüz vazgeçmiş değil”

“Matematiksel anlamda şampiyonluk şansınız kalmadığı sürece pes edemezsiniz. Zaten Nico’nun karakterinde de bunu görüyorum”

“Tabi ki takımda iyi bir ilişki seviyesi oluşturmaya çalışıyoruz. Takım içerisindeki gerilimi en aza indirmeye çalışıyoruz. Bu durumda bir sürücümüz nezaketli davrandığında zayıfmış gibi telaffuz ediliyor. Ama ortada böyle bir durum yok” dedi.

Rosberg’in Spa’da Hamilton ile yaşadığı temasın ardından bir daha tekerlek tekerleğe mücadele etmediğinin hatırlatılması üzerine Wolff “Bahreyn’de ve Spa’da bunu gördük. Bu mücadeleler onların ne kadar yakın olduğunu gösteriyor”

“Lewis ile mücadelesinde galip gelenin Lewis olduğuna dair birşey söylemek istemiyorum ki bu benim işim değil” cevabını verdi.

Wolff son olarak Hamilton’ın performansı için “O gerçekten çok baskın. Yeniden önceden yakaladığı ivmeyi buldu”

“Görüldüğü gibi araç içerisinde çok rahat ve oldukça kontrollü. Sürüşü gerçekten etkileyici” dedi.


Yorumlar

“Wolff: Rosberg, Hamilton ile Mücadelesinde Zayıf Olan Taraf Değil” için 4 yanıt

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Rosberg’ten startı seyrettim. Net bir şekilde güç kaybetmiş startta. Hamilton iç tarafta avantajı aldığında ise doğru olanı yaptığını düşünüyorum. Temas olmasını hiçkimse istemiyor.

    Rosberg’in geçen yıl Spa’da olan olaydan sonra takımla arasında ne geçtiyse kendisini etkilediği çok bariz bellidir. Bunun aksini savunmak için F1’i bu yıl izlemeye başlamış olmak, ya da alttaki malum kişi olmak gerekir. Ki kendisinin hiçbir şeyden haberi olmadığı gibi, Raikkonen’den ekmek çıkmamaya başlayınca kendisinin bir diğer eski favori pilotu Rosberg ile kafayı bozmuştur.

    Hamilton’ın saf yetenek olarak Rosberg’den iyi olduğu doğrudur. Fakat Rosberg’in Spa’dan sonra yaşadığı problemi sadece Hamilton ile olan pist üstü pozisyon mücadelesine bağlamak olayı basit ve yüzeysel geçmektir. Rosberg o meseleden sonra sezonun ilk yarısındaki hızını da birdaha pek gösteremedi. Yani bu sadece savunma yaptı geçti geçmedi meselesi değil, mental bir meseledir. Şampiyonluk mücadelesi veren-vermiş pilotlar arasındaki bu tarz temasların psikolojik sonuçları her zaman görülmüştür.

    Örneğin Mark Webber 2010 İstanbul’dan sonra takımın Vettel’den yana tavır almasının ardından toparlayamadı malesef. Mercedes de hepimizin bildiği üzere Hamilton’dan yana tavır koymuştur. Haklılar mıdır haksızlar mıdır olayın o kısmını tartışmak niyetinde değilim fakat olayın Rosberg’i olumsuz yönde etkilediği açıktır. Özellikle geçen sene tek turda gösterdiği performans bu sene kesinlikle yok. Bunun Hamilton’ın aracında yaşadığı birtakım sorunlarla da alakası yoktur. Geçen yıl Hamilton hiçbir zaman Rosberg’e karşı bu kadar rahat ve sürekli pol alamamıştır.

    Rosberg seneye toparlanmazsa sonu Webber’den pek farklı olmaz. Ben açıkçası küçümsenmeyecek kadar iyi bir pilot olduğu düşüncesindeyim ve geçen yıl mental olarak da güçlü olduğunu göstermişti. Ama hem Belçikadaki olay hem de sezon sonunda şampiyonluğu alamamış olması mental gardını düşürdü.

  2. spa’dan sonra değişti mi anlamak için spa’dan önceki yarışlara bakmak lazım. bahreyn, macaristan ve kanada’da hamilton pist üstünde rosberg’i toz duman etti. hepsi de spa’dan önceydi. aslında sadece bahreyn bile yeterli. strategy 6 modunu ve yumuşak lastikleri kullanan rosberg’e karşı lastik lastiğe tamamen kurallara uygun bir defans ve yarış zaferi. bu spa’dan sonra olsaydı rosberg korktu ondan geçemedi denecekti.

    spa’dan önceki rosberg’in “bela olduğu” yarışlara bir bakalım;

    avustralya; hamilton liderken yarış dışı. daha sene başından 25+7 32 puan geride.
    monaco; rosberg sıralama hilesi.
    bahreyn; yumuşak lastiklerle açtığı 13 saniyelik fark güvenlik aracıyla bitti. rosberg yeni yumuşak lastiklerle son 13 turda tam arkasına düştü. üstüne izin verilmeyen bir motor modunu kullanmıştı, tabi cevabını ispanya’da aldı.
    kanada; fren problemiyle liderken yarış dışı.
    ingiltere: yağmurda rahat pole alacakken takımın “daha hızlı tur atamayacağını düşünüyorsan rosberg’e yer ver” demesiyle polü kaybetti. ki böyle bir yer verme zorunluluğu yoktu, bıraktığı boşluğun sorumluluğu rosberg’e aitti.
    almanya: q1’de motor yandı, sondan başladı.
    macaristan: q1’de motor yandı, pitten başladı.

    gördüğümüz gibi spa’dan önceki 11 yarışın 7sinde hamilton problemsiz kalmamış. bu problemlerden doğan puan kayıplarını, ve rosberg’in aldığı ekstra puanları düşünmek lazım. spa’dan sonraki sorunlara bakalım;

    yapılan 7 yarışta sadece italya(startta) ve brezilya’da problem yaşadı, italya’yı kazandı, brezilya’da takımın ve kendisinin ortak hatasıyla spin attı. yani tüm sezonda sorun yaşadığı yarışların bazılarını, sorunsuz yarışların tümünü kazandı.

  3. DC geçen özet geçmiş, Rosberg’de Hamilton’daki agresiflik yok. Kazandıklarını hep önden kazanıyor.

  4. Rosberg hiçbir zaman Hamilton kadar hızlı olamadı belki de ama geçen sene Spa’daki olaya kadar her zaman Hamilton’ın başına bela olmuştu. O olaydan sonra bir daha ortalarda gözükmedi denebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir