Dennis: Test Yasağının Maliyeti Azalttığı Yok

yazar:

kategori:

Ron Dennis’e göre test yasağının Formula 1’e herhangi bir yararı yok.

Formula 1’de takımlar kış testleri ve genç sürücü testleri dışında test yapamıyor. Bununla birlikte önümüzdeki yıllar içerisinde rüzgar tünelini kullanımına da kısıtlama getirilecek.

Ron Dennis’e göre tasarruf amaçlı getirilen bu kısıtlamalar herhangi bir tasarruf sağlamıyor.

Dennis “Düzenlemeler bana göre tam bir hayal kırıklığı. Maliyeti azaltmak için getirilen hemen hemen her kural gideri iki katına çıkartıyor”

“Test yapmak istiyoruz. Rüzgar tünelinde özgürlük istiyoruz. CFD’nin serbest bırakılmasını istiyoruz. Durumunuz kötü ve gerilerdeyseniz gelişmenizin tek yolu bu testlerdir”

“Yeni düzenlemeler bu alanda son derecek kısıtlayıcı” dedi.

Alonso da takımın Ceo’suyla aynı fikirde.

2005 ve 2006’nın dünya şampiyonu “Aldığımız bilgi miktarı çok az. Sezon içerisinde ellerimiz bağlı şekilde yarışıyoruz”

“Barcelona veya Jerez’e kadar araç üzerinde çalışabiliyorsunuz. Tüm paranızı o zaman harcamak zorundasınız. Eğer testlerde hızlıysanız zaten iyi bir sezon geçireceksinizdir. Kötü ise bunu düzeltmenin hiçbir yolu yok” dedi.

 


Yorumlar

“Dennis: Test Yasağının Maliyeti Azalttığı Yok” için 4 yanıt

  1. Wolff : “RB’ ayrılması, 3 araç fikrini tetikleyecektir.” Ardından Ron’un açıklamaları…
    Özlenen haberler…

  2. Test yasağı harcayacak bolca parası olan büyük takımlar için kötü elbette. Ancak zaten parası olmayan küçük takımların da şansa bala iyi olmalarını sağlayabiliyor ve bu rekabet için çok iyi.

    Pist üzerinde testin yasaklanmasını anlayabilirim de, rüzgar tüneli ve CFD yasaklarını anlayamıyorum. Zaten milyonlarca para harcadığın tesisleri yapmışsın, kapalı tutmanın ne karı olacak? Hiç olmazsa CFD çalışır durumda olmalı ki bununla parça üretmeden gelişim sağlayabiliyorsun.

    1. Basit bir cevapla track testlerinin aynısi geçerli küçük ler büyüklerin aldığı Software, sim platformlarını satın alamıyor fark yine açık atıyorum amd, hp, avl reklam bütçesiyle büyüklere birçok şeyi bedava veriyorken küçüklere vermiyor. Cfd vs softeare maliyetleri arasında da çok fark var

  3. Olurmu siz FIA dan ve J.Todt tan iyimi bileceksiniz. Test yaparsanız ve Mercedese yaklaşan olursa,adamlar spordan ayrılırsa,F1 in durumu ne olur.

    Bir daha böyle küstahça fikirler ve öneriler getirmeyin,altta kalanın canı çıksın devrindeyiz. Herşey gümüş YILDIZ için.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir