Massa: "F10, Yağmurda Bile İyi Tepki Veriyor"

yazar:

kategori:

Felipe Massa, kuru zeminde mümkün olduğunca uzun süre turladıktan sonra bir süre garajda durdu ve piste dönmeden önce pistin çalışmaya uygun hale gelmesini bekledi.

Brezilyalı pilot, yağmur altında da sürüşler yaptı ve aracın davranışlarını kontrol etti. Sonunda Massa 72 tur attı.

Massa: “Yazık oldu, kuru zeminde az tur attık. Yağmur nedeniyle programı biraz değiştirmek zorunda kaldık ve bu tip şartlarda aracın ve lastiklerin davranışlarını kontrol ettik. Şunu söylemeliyim; F10, çok iyi bir araya aracı olduğunu doğruladı. Bugünkü algılarımdan çok memnunum. Yarın havanın daha iyi olmasını umalım. Böylece daha fazla sürer, ayarlar üzerine çalışabiliriz”

Bu arada Ferrari, Chris Dyer’in doğum gününü pistte kutladı.

 


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Massa nnı bu söyleyişi F10 nun yağmurda da cok rekabetci olacaginin göstergesi umarım dediği gibi olur artik yagmurlu havalarda da ustunlugumuzu sağlarız.

  2. Alonso ile mücadeleyi en sona bırakmalı… Şayet Alonso ile mücadeleye başlarsa 2007 senesinde mücadele edenler sayesinde diğerleri işlerini halleder onlarda bakarlar.Önce takım için koşturmaları lazım.Bu kalabalık mücadeleden sıyrılan şampiyonluk için desteğide hakeder.Dikkat ettiğim mesele… bu ikinci grup test sırasında en hızlı olmamakla birlikte hep aracın çok ii olduğu yada dengede olduğundan bahsediyorlar.Sanırım F10 milletten ya 1 sn kızlı yasa 1 sn yavaş.

  3. özellikle aracın yağmur ayarlarıyla alakası olmadan piste çıkmasına rağmen 2008 ingiltere yarışına bakınca, maalesef yağmurlu havada felipe'nin karnesi pek iyi değil ama bu durumu da tersine çevirmeye başladı son zamanlarda.

    örneğin 2008 italya'da yağmurlu q2'de son 10 içerisine kalırken attığı tur çok kritikti. yağmur her tur artarken, kendisinden 1 tur daha önce tur atan kimi ve kubica elenmişti. yine yarışta da geçişler yaptı, 7 sırada başlayıp üstüsüte en hızlı turlarla ilk pite 4. sırada giden webber ile arka arkaya girdi. ama gereğinden fazla yakıt yükleyip trafiğin ortasında çıktı pitten. yine de aracın el verdiği ölçüde hatasız bir yarış çıkarıp 6. sırada bitirdi.

    monaco'da yağmurlu yarışta yağmur altında en hızlı turlarla ilk 13-15 turu harika götürdü. 2. sıradaki pilota bile 6-7 saniyelik fgark açmıştı. yaptığı bir hata (ilk virajda dışarı çıkma) ve ferrarinin süper salaklığı sonucu yüklediği benzin kendisini galibiyetten etmişti.

    yine 2008 brezilya yarışının açılış ve kapanış bölümlerinde yağmur altında kusursuz bir sürüş çıkarmış ve galip gelmişti.

    2009 çin yarışında yağan yoğun yağmur altında, benzin stratejisinin de yardımıyla hatasız bir sürüşle 12. sıran başlayıp 3. sıraya kadar çıkmış, ama mekanik sorunla yarış dışı kalmıştı.

    yağmur konusunda da felipe'nin hızla geliştiğini düşünüyorum.

  4. Massa'nın yağmurla arası pek iyi değil aslında.Takım arkadaşı Alonso tarafından yağmurlu yarışlarda geride kalacak olmasına şaşırmamak gerek.Fakat Massa hiçte kolay kolay pes edecek bir pilot değil.Alonso'ya karşı mücadeleci bir sezon geçirecek işi zor ama izlenmeye değer görüntüler bizi bekliyor.

  5. hava tahminleri bugün de yağmurlu olacağını gösteriyordu ama hava düzeldi. kalbin temizmiş massa, hem ıslak hem kuru da aracın canını çıkardın 2 günde =)

  6. bugün kötü bir derece yapsan da sana her zaman yüzde yüz güveniyorum. sen benim 1 numaramsın ve hep öyle kalacaksın felipem:-)

  7. umarım daha iyi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir