Andretti: Formula 1 Değişmek İçin Değişmemeli

yazar:

kategori:

Motorsporları efsanesi Mario Andretti, F1’de planlanan değişikliklerin sporu doğru yöne götüreceğinden emin olunması gerektiğini vurguladı.

F1’de sporun ruhunu yeniden yakalamak adına pek çok yeni düzenleme yapılacak.

Bu düzenlemeler ile araçlar daha hızlı olacak ve daha heyecanlı yarışlar ortaya çıkacak. 1978 dünya şampiyonu

Andretti “Formula 1 harika bir ürün. Çünkü teknoloji bütünlüğünü koruyor. Büyük bir marka. Fanlar sporu teknoloji için seviyor”

“Motor sporları genel olarak pahalıdır ve bazen F1 çok ileri gidiyor. Şimdi veya sonra sporun adapte olmaya ihtiyacı olacak”

“Ama ben birşeylerin değişmek için değiştirilmesini istemiyorum. Hiçbir yarış serisi mükemmel değildir. Elinizde sihirli değnek yok ve bu yüzden tekerleği yeniden icat etmeye çalışmamalısınız”

“Onlar IndyCar’ın yaptığı hatalara düşmemeli. Aksi taktirde en kötü senaryo olur. IndyCar, köklerine ihanet edercesine sporun ruhuna uymayan bazı değişimler yaptı.”

“Herkes Mercedes egemenliğinin sporu gerilettiğini düşünüyor. Ama ben aksini düşünüyorum. Şuanda herkes Ferrari’nin farkı kapatma çabasını izliyor. Macaristan ve Singapur’da yapılan en ufak hatalar Ferrari’nin geçmesine sebep oldu ve ben böyle durumları seviyorum” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir