Mercedes 3. Araç Fikri Öncesi Heyecanlı

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, önceliklerinin mevcut takımların korunmasından yana olsalar da gerekli olması halinde 3. Araç fikrine sıcak baktıklarını söyledi.

2016 için henüz motor anlaşması olmayan Red Bull, rekabetçi bir motor bulamaması halinde hr iki takımıyla birlikte çekilme tehdidinde bulunuyor.

Böyle bir şey olursa 4 araç birden çekilecek. Haas’ın gelmesiyle gridde 18 araç olacak.

Wolff “Bir takım ayrılırsa ve bu konuda bir süre önce Lotus için bir görüşme yaptık, o zaman gridi doldurmak için 3. araç çözüm olabilir.”

“Ben kişisel olarak bunun oldukça heyecanlı bir fikir olduğunu düşünüyorum.”

“Ben Red Bull’un sporda olmasını ve 3. araçlarla gridin 27-28 araçlı olmasını tercih ederim. Ve 3. araçlara genç pilotların yerleştirilmesini isterim.”

“Ancak bu kesinlikle önlem amaçlı çözümlerden birisi. Önceliğimiz o takımları sporda tutmak.” dedi.

Wolff, Red Bull’un motor konusundaki sıkıntılarını anladıklarını söylese de önceliklerinin kendi performansları olduğunu yineledi.

Wolff “Buranın bir platform olduğu gerçeğine gözlerimi kapatamayız. Oyuncular olmalı ve rekabetçi bir ortam olmalı.”

“Red Bull büyük bir firma ve Formula 1 için iyi.”

“Ancak bu ortamda kendinize bakmanız lazım. Takımınızın performansı öncelikli olmalı.”

“Bu yüzden karar zamanı geldiğinde ya sporun iyiliğine bakarsınız ya da kendi takımınızın durumuna.”

“Bizim için kendimizin rekabetçiliği öncelikti.” dedi.


Yorumlar

“Mercedes 3. Araç Fikri Öncesi Heyecanlı” için 5 yanıt

  1. Genç pilot hikaye fulş podyum şahane. Amaçları 3 araçla birden podyumu sezon boyunca domine etmek. Podyumu kapatmak. Bu motorlar Mercedes’e çok yaradı. Yeni motorlar gelmeli ve yeniden kurallar yazılmalı.

  2. Sadece sportif açıdan bakacak olursanız, kısa vade de V8’lerin geri dönmesi ve Pirelli’nin yanına Michelin’in gelmesi olasılığını düşünmek lazım. Beraberinde bu durum, şu an F1’in de içinde bulunduğu reklam ve sponsor destekli yeteneksiz bir dolu adamın çok daha hızlı bir şekilde doluşmasına sebep olacağı da kaçınılmazdır. Artık ondan sonra da Kapatın gitsin…

  3. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    f1 genç pilotları yetiştireceğiniz bir seri değildir . f1 motorsporlarının zirvesidir . alt serilerde yetişmiş genç yetenekler alınır f1 e . yanlışa düştükleri yer burası .

    1. MuhammedAlonso avatarı
      MuhammedAlonso

      kesinlikle öyle kısa ve net

  4. Diyelim ki 3.araç tamam ve birkaç yıl sonra sizin Triple serileriniz bitince ve F1’den “ticari” kaygılarla ayrıldığınızda (eninde sonunda ayrılacaklar bunu hepimiz biliyoruz ve tecrübeyle de sabit) o zaman da grid çok azalınca 4.araç yaparız.

    Yani sorunun çözümü bu mu? O zaman Formula 1 “turu” gibi Fransa bisiklet turuna benzer grup çalışmalarını kim engelleyecek? Ya da yarışmak bu mu? Bunun adı ne? Artık asıl soru bu bence? Formula 1 ne?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir