Haas: NASCAR ve F1’in Bütçesi Benzer

yazar:

kategori:

Haas’ın patronu Gene Haas, NASCAR ve F1’in bütçelerinin benzer olduğunu söyledi.

Gelecek yıl F1’e girmeye hazırlanan Haas, Ferrari motorunun yanı sıra Dallara’dan şasi alacak ve Lotus’tan ayrılan Romain Grosjean ile yarışacak.

Ferrari’nin B takımı oalrak adlandırılan Haas, Caterham, Marussia ve HRT’den farklı şekilde Formula 1’e daha tedbirli şekilde giriyor.

Autosportint’e göre takımın gelecek yılki ilk bütçesi 100 milyon dolar olacak.

Haas “Bazı açılardan F1 ile çok benzer. F1’de sadece iki araç var ve NASCAR ile oldukça benzer”

“Tam kapasitede yaklaşık 200 kişi çalışacak ve bu sayı Williams ve Force India’nın yarısı kadar.  Araç için çalışma faaliyeteri daha sınırlı olacak, en azından diğer takımlara oranla”

“Bu nedenle elimizdeki işleri önemli ölçüde azaltmaya çalıştık. Bunun için Ferrari ve Dallara gibi şirketler ile anlaştık”

“İlk yıl için 100 veya 110 milyon dolarlık bir bütçe belirledik. Yani F1’in iki otomobili NASCAR’ın dört otomobili ile benzer maliyette”

“Araç basına maliyete bakarsak F1’de araç başına 35 milyon dolar, NASCAR’da ise 20 milyon dolar harcıyorsunuz” dedi.


Yorumlar

“Haas: NASCAR ve F1’in Bütçesi Benzer” için bir yanıt

  1. Hikaye biri arge dahil rakamlar diğeri hariç… Nascar makineleri yerine göre Indy lerden daha ucuz kimi zaman daha pahalı… Misal nascar şasileri daha ucuz neredeyse motorsporlarında ki en basit şasilerle yarışıyorlar 🙂 ancak nascar da dönen para daha büyük.
    Lemans, lmp1 de dönen para bile f1 e yaklaşamıyor.. ne nascarı ındycar ı bir nevi doğru iş yapmaya çalışıyoruza getiren sorgulayıcı bir suale cevap gibi olmuş…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir