Honda 2016’da Muhtemelen Mevcut Motor Yapısıyla Devam Edecek

yazar:

kategori:

Honda, bu sene yaşadığı tüm sorunlara rağmen 2016’da da mevcut güç ünitesi yapısıyla devam edecek gibi görünüyor.

Honda motoruna geçtikten sonra sıfır beden sloganını kullanan McLaren’in arka bölümündeki dar yapı McLaren-Honda birlikteliğinin sıkıntılı bir başlangıç yapmasına neden oldu.

Honda’nın gelecek sene için güç ünitesi yapısında değişiklik yapması bekleniyordu ancak Yasuhisa Arai’nin son açıklamaları bunun tersi yönünde.

Arai “Bu sene ve gelecek seneye bakarsak mevcut motor yapısını daha iyi yapma üzerine çalışacağız. Son plan kışın olacak ancak çoktan üzerinde çalışmaya başladık.”

“Bu güç yapısı üzerinde sıfırdan çalışmaya başladık. Güç ünitesinin yapısında bazı seçenekler olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden onu düzeltmeyi tercih ettik. Bu yüzden daha fazla potansiyelimiz var.” dedi.

Geride kalan gelişim hakları için Arai “Ne zaman kullanacağımıza dair somut bir plan yok ancak onları kullanmayı planlıyoruz.” dedi.

 


Yorumlar

“Honda 2016’da Muhtemelen Mevcut Motor Yapısıyla Devam Edecek” için 17 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Motoru değiştirmediklerine göre motor yapısın da bi sıkıntı yok.Gelişim olmayan yerler de bazı sıkıntılar var.Onlar da nasıl giderilir muamma

  2. Muammer UYAR avatarı

    Daha öncede hep söyledikleri gibi motor kısmında çok büyük sorunları olmayabilir.Asıl çalışmaları gereken nokta MGU kısmı.Onuda düzeltirlerse ön sıralara dönebilirler belki.

  3. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Yani şimdi biz Mclaren-Honda’nın ruhuna şimdiden El-Fatiha okuyalım mı demek istediler. Ben mi yanlış anladım… 🙂

  4. aeroformula avatarı

    olumsuz gibi görünse de bence mantıklı hareket. 2016 için sıfırdan motor tasarlamak daha büyük bir risk ,maliyeti dusunmuyorum bile. şimdi bu dediklerim yanlış anlaşılabilir ama şöyle izah etmeye calisayim . bu tür büyük işlerde sistem yap boz gibi bozup duzeltil(e)mez çünkü sistem fazlasiyla kompakttir ve siz bir seyi iyilestirdiginizi düşünürken sistemin kalanina hasar verebilirsiniz. formula 1 deki kısıtlamalari da goz önüne aldığınızda, her ne kadar nefesi yetersiz olsada elinizde öyle yada böyle oluşturduğunuz bir sistem var ve en önemlisi ne kadar olumsuz olsa da elinizde bu sistem ile ilgili ampirik yani deneysel sonuclar var. bunlar üzerinden iyileştirme yapmak inanılmaz bir hız garantisi vermez belki ,açıkçası seneye de Honda’nın pole alabileceğini düşünmüyorum ama o veriler enerjiyi dogru dönüştürmek ve dayanıklılığı artırmak için çok çok önemli bu yüzden yeni bir test yılı riskini göze almamalarini mantıklı karsiliyorum. tabi ki biz taraftarlar zevkli yarışlar farklı galibiyetler istiyoruz umarım honda en azından bu adımı atabilir hep birlikte bekleyip göreceğiz.

  5. Enerji dönüşümünü halledecekler gelişim haklarını kullanıp olup bitecek. Yeni motor falan yok.

  6. Anlaşılan o ki şasi değişeçek

  7. Honda sorunu bulmuş Ice ers arasındaki kablo kesiti küçük olduğu için Ers deki tüm güç aktarılamıyor ve sistem sık sık kendini korumaya alıyormuş desem de inanmayın 🙂

  8. Honda Sochide kalan tokenleri kullaniyormus.Yandik.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      😀

      cipi tu encin , cipi tri encin olacak 😀

  9. Woarrgghhh…

  10. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Sorun Honda’da değil sorun Arai’de.

  11. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    bi halt yiyemeyeklerini anladılar, gelecek senelerin fiyaskosunun zeminini oluşturuyorlar. Teknik analizcilerin inancı yok, honda’nın inancı yok. Yakında f1’den ayrılma haberleri çıkar. Mclaren şimdiden renault veya bir alman üretici ile kontak kurup alt yapısını oluştursun.

  12. Mclaren taraftarlarına şimdiden geçmiş olsun.

  13. “Bu güç yapısı üzerinde sıfırdan çalışmaya başladık. Güç ünitesinin yapısında bazı seçenekler olduğunu düşünüyoruz, bu yüzden onu düzeltmeyi tercih ettik. Bu yüzden daha fazla potansiyelimiz var.”

    Sıfırdan motor yapmanızı bekleyen var mıydı ?

  14. eyvah eyvah b.ku yedik.

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      😀 😀 😀 😀 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir