Force India “Yarış Performansımız Liderlere Yakın”

yazar:

kategori:

Force India’dan Bob Fernley, Force India’nın güncel F1 aracının son yarışlarda lider araçların yarış performansına yakın performans sergilediğini söyledi.

Force India, büyük ölçüde güncellenmiş B şasisini Britanya GP’de piste çıkardı ve o dönemden beri aracı geliştirmeyi sürdürüyor.

Nico Hulkenberg Suzuka’da 6. oldu ve takımlar şampiyonasındaki rakipleri Lotus pilotlarını arkasında tutmayı başardı.

Fernley “Tüm araçlarda olduğu gibi sürekli olarak güncelliyoruz ve bir kaç yarış stabil araca sahip olmak fena bir şey değil. Öyle olunca optimize edebiliyorsunuz.”

“En çok cesaret aldığım şey yarış performansımız. Yarışın son 10 turunda pistteki en hızlı 2 araçtan birisine sahiptik. Sadece Lewis’in arkasındaydık.”

“Suzuka için bu cesaret verici bir şey. Orası normalde bizim için zor bir pistti ancak bakalım diğerlerinde nasıl olacağız.” dedi.
Suzuka’daki Son 10 Tur Ortalaması

1. Lewis Hamilton 1m38.520s
2. Pastor Maldonado 1m38.727s
3. Nico Hulkenberg 1m38.750s
4. Sebastian Vettel 1m39.076s
5. Romain Grosjean 1m39.084s
6. Kimi Raikkonen 1m39.085s
7. Nico Rosberg 1m39.111s
8. Valtteri Bottas 1m39.118s

Bu tabloya bakıldığında Fernley’in görüşü haklı gibi görünüyor ancak Ferrari takımından gelen açıklama son turlarda Ferrari pilotlarının motorlarının kısıldığı yönündeydi.

Mercedes de benzer şekilde motoru korumuş olabilir. Hulkenberg yarışı Williams’tan Bottas’ın 16 sn gerisinde tamamladı. Öyle olunca Bottas’ın da motorunu korumuş olma ihtimali yüksek.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir