Mercedes Müşterileri Güncellenmiş Yeni Motoru Kullanamayacak

yazar:

kategori:

Mercedes’in motor müşterileri Williams, Force India ve Lotus, Rusya’da yeni motoru kullanamayacak.

Alman otomobil üreticisi güncellenmiş yeni motoru İtalya’ya getirmiş ve Lotus’un ölçümlerine göre bu motorun toplam getirisi 0.3 saniye olarak belirlenmişti.

Williams, Force India ve Lotus, şampiyonada kendilerini daha iyi hale getirecek bu güncellemeyi Rusya’da almayı planlıyorlardı.

Ancan tüm ekiplere eşit muamele ve eşit parça vermek isteyen Mercedes mühendisleri, yeterli ekipmana sahip olmadıkları gerekçesiyle bu güncellemeyi ertelemeye karar verdiler.


Yorumlar

“Mercedes Müşterileri Güncellenmiş Yeni Motoru Kullanamayacak” için 12 yanıt

  1. tüm ekiplere eşit muamele ve eşit parça vermek isteyen Mercedes mühendisleri

    Herkese eşit muamele… bizim takım hariç.

    1. Ilk kurban siz oldunuz zaten 🙂 biz kurban adayı bile olamadık. Dennis güzel bir hamle yaptı ama Honda batırdı biraz şans daha çokta beceriksizlik yüzünden.

  2. seneye sezon içerisinde motor gelişimi olmayacağı için artık böyle sorunlar da kalmayacak.

  3. bu motor kuralları hakkında cevabını merak ettiğim bazı sorular var.
    misal, üretici aynı motoru vermek zorunda mı?
    vermiyorsa neye dayanıyor?
    eğer aynı motoru vermeme hakkına sahipse, bunu bir adım daha ileri götürüp hiç kimseye hiç motor vermeme hakkı da var mı?
    gördüğüm kadarıyla motor üretixisi olmuş bir deli dumrul, kafasına göre takılıyorlar. bir yerlerde bunların bu kadar rahat at koşturmasını engelleyecek bir kural vardır sanırsam.
    esasen pirelli’nin tek lastik sağlayıcı olduğu gibi, fia standart ve aynı fabrika çıkışlı bir motoru tüm araçlara verebilir, şampiyona aynı motorlar fakat farklı şasiler üzerinde devam edebilir. heyecanı öldüreceğini söyleyenlerin şimdiki durumdan ne keyif aldığını sormak isterim. ya da gp2’de aynı motorlara ilaveten aynı şasinin bile kullanılıyor olması heyecanı düşürüyor mu, artırıyor mu yoksa, bi bakın.
    bakalım papatya falı çeker gibi “red bull’a motor versem mi, vermesem mi; sana yok filana var” gibi triplerinden mahrum kalacak olan üreticiler ne halt yerler o vakit.. çeker giderler mi? def olup gitsinler. 9 ayda BMW-Honda-toyota gittiğinde f1 biter sanmıştık, kimseye bir şey olmadı çok şükür. kalan 2 üretici daha ayrılırsa da bir şey olmaz, hiç meraklanmayın. bu kadar deli paraların döndüğü bir endüstride para babaları ve bu işin kaymağını yiyenler bulur bir yolunu, kaymak kesilmesin diye.
    son olarak, yakıt motor performansını arttırmada bu kadar fark yaratacak kadar bir etken değil mevcut yakıt kurallarıyla. mercedes kendi yakıtının içine ne katıyor ki 40 hp elde ediyor? ya da motora nasıl bir düzenek koydular ki mevcut yakıtla 40 hp fazla elde ediyorlar? işte bunların cevabını fia’nın meşhur testleri söylemeli. ama dürüstçe söylemeli. renault 2 senedir kıçını yırtıyor 70-80 beygir için. ne iş??

    1. Ferrari bu motoru üretmek için atıyorum 300 milyon euro para ve ciddi zaman harcadı sonrada rakip takım ben sana 16 milyon euro vereyim kendine ne ürettin isen bana da aynını ver dedi Ferrari enayimi arkadaşım dünyada hangi firma kendi iş kollunda ürettiği bir ürünü rakibine aynı şartlarda verir ya da sen verirmiydin?

  4. ”Adamlar şimdi 20 m € kadar bu motor üreticilerine para veriyormu veriyor ozaman eşit motor vermemek ne demek ya. Bunu engelleyecek olanda FIA ama adamlarda tık yok. Şu Williams ve F.India da yeni motoru Mercedes le aynı anda kullansa belki daha fazla puan kazanacak. Tamam önceden beri aynı motor verilmiyor ama bunun değişmesi lazım adamlarda milyon € lar veriyor”

    bu senin yazdıkların nasreddin hoca fıkrasında oluyor parayı veren düdüğü çalar durumu..
    bakınız mc laren örneği bu gerçeği görmek isteyenlere canlı örnek

    diğer türlü para euro verdik alırsınız hurdaları..

    1. Ben olmasi gerekeni söylüyorum. Bu bağımsız takimlara biraz daha destek olunmalı. Bu küçük takımlar olmasa RBR FERRARI MCLAREN MERCEDES kendi arasında top çevirebilirmi? Isterse 4.aracı koysunlar. Adamlar mali sıkıntıda daha fazla puan daha fazla para demek. Bu büyük takımlarda anca bencillik var. Sonra F1 neden kötüye gidiyor. Hani RBR korkuyorda motor vermiyorlar bir nebze anlıyoruzda F.India yada Williamsa neden aynı anda motor zamaninda vermiyor. Yok o motora özel yakıt vs hazir değil inandırıcı gelmiyor. En azından bu zamana kadar hazır olmalıydı. Bu Ferrari yada Renault içinde geçerli.

  5. CUNKU yeni motor sadece petronasin yeni yakiti ile calisiyor.Bu yakitla 40 hp fazla urettigi soyleniyordu.

  6. Adamlar şimdi 20 m € kadar bu motor üreticilerine para veriyormu veriyor ozaman eşit motor vermemek ne demek ya. Bunu engelleyecek olanda FIA ama adamlarda tık yok. Şu Williams ve F.India da yeni motoru Mercedes le aynı anda kullansa belki daha fazla puan kazanacak. Tamam önceden beri aynı motor verilmiyor ama bunun değişmesi lazım adamlarda milyon € lar veriyor

  7. Bu sekilde esitlik olmazsa hicbir uretici fabrika takimi olmasin girmesin f1 e.
    Biz rekabet icin seyrediyoruz ,onun bunun yapacagi sov icin seyretmiyoruz.

  8. Yusuf Hitay avatarı

    motor üretmeyen hiçbir takımın şampiyon olamayacağı gerçeğini görmüş oluyoruz bir kez daha. mclaren aslında doğru bir hamle yaptı ancak honda da son 30 yıldır iş yok.

    1. ALLAHTAN su Mc la yolları keşke daha önce ayırsaydık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir