Hamilton, Red Bull’un Ayrılık Tehdidi Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Red Bull’un F1’den ayrılma tehdidi karşısında şaşkın olduğunu söylüyor.

Red Bull, Mercedes seçeneğinin ortadan kalkmasıyla beraber 2015 Ferrari motoruyla yarışma seçeneği değerlendiriyor.

Ancak takım kötü bir motor ile yarışmaktansa F1’den ayrılmayı tercih edecek gibi görünüyor.

Sochi’de konuşan Hamilton “Red Bull’un başarılarına tanık eden biri olarak, onların başarısız olduğunu görmek gerçekten garip görünüyor. Başka bir takımda bunu hiç görmedim”

“Küçüklüğümden bu yana F1 izliyorum, örneğin Ferrari’nin şampiyon olduktan sonraki yıllarda başarısız olmasının ardından şikayetçi olduğunu hiç görmedim”

“Takım başarmak için zorlamalı. Onların vazgeçmek için hiçbir nedeni yok. Büyük sürücülere, büyük bir isme ve inanılmaz bir başarıya ve hala oldukça müthiş bir araca sahipler”

“Ortada olmayan sebepler yüzünden bu insanların sporu bırakması büyük bir olay olur. Onlar hala başarılı olabilir, sadece çok çalışmak zorundalar” dedi.


Yorumlar

“Hamilton, Red Bull’un Ayrılık Tehdidi Karşısında Şaşkın” için 24 yanıt

  1. Arkadaş bu redbull seneye 2015 ferrari motoruna okey dese her halükarda podyuma oynayacaktır ne istiyolarki biri motor yapsın biz direk şampiyon olalım mı ? 2015 ünitesini en güncel haliyle verecekler daha ne istiyosun hadi 2016 ünitesinde bir pürüz çıktı o zaman senden iyisi yok 🙂 her yarış 2.3. belli pistlerde belki 1. Liğe bile oynarsın singapur monaco gibi

    1. Kaldı ki renoyla devam etseler reno bunlara 2016da 2015 ferrari ünitesi gücünde bir ünite de sunamazdı ahmaklıktan başka bişey değiş

      1. Niye sen Renault motor deparmanındamı çalışıyorsun.

  2. Valla Lewis’cim sen “Red Bull’a motor vermek aptallık olur” diyene kadar Mercedes “motor verebiliriz” falan diyordu, Dieter ile ne konuştuysan ilişik tamamen kesildi, 2015 motorunu bile vermeye yanaşmıyor Mercedes..

    Bununla birlikte uzmanlığı otomobil üretmek olan ve çok çok büyük bir dünya markası olan Mercedes gibi bir firmanın işi “Meşrubat” üretmek olan bir firmaya motor vermemesi en hafifinden ACZİYETTİR, KORKAKLIKTIR..

    Ha bu arada Red Bull’a “Defolup gitsinler, zaten hiç bir faydaları yok” diyen basit taraftarlara da şunu hatırlatmak isterim; Bu takım Honda, Toyota, Bmw gibi dünya devleri ekonomik kriz bahanesiyle kuyruklarına apış aralarına alıp kaçarken boşalan gride 2 TAKIM 4 ARAÇ koydu! Yetiştirdikleri ve şans verdikleri pilotları saymıyorum bile, hele ki zamane Formula 1 koltukları en yüksek parayı verene satılırken!!! Mercedes egemenliğinde ki sezonda Macaristan podyumuna bir bakın isterseniz kimin yetiştirdiği pilotlar vardı, Verstappen ve Sainz’in çoğu yarışa heyecan kattığını da hatırlatırım..

    1. Mercedes’in korktuğunu herkes kabul ediyor da, Ferrari’ye gelince bu saçma savunma ne anlamadım. Ferrari, Mercedes’ten daha çok korkuyor bu gerçek. Vettel zamanında ki gibi olur diye tir tir titriyorlar.
      Hani Mercedes yeni takımdı da, bu sporun efsanesi Ferrariydi! Mercedes korkar anlarız ama Ferrari nasıl bu kadar korkuyor çözemedim.

      1. Ağzına sağlık.

      2. Çok haklısın, Hamilton haberi olduğu için Mercedes üzerinde durdum bu yorumumda, Ecclestone haberine bakarsan Ferrari’ye de giydirdiğimi görürsün..

        http://www.trf1.net/formula1_haberler/125875-ecclestone-red-bull-konusu-artik-benim-kontrolumun-disinda.html

        1. Onur Gentas avatarı

          Ferrari’ye bayagi bir giydirmissin gercekten:) O haberde bile once Mercedes’e bes sallayip sonra Ferrari’ye bir dokundurmussun. Mercedesi bende sevmiyorum ama adaletsiz yorumlardan da bir o kadar rahatsiz oluyorum. Red Bull konusunda Mercedes neyse Ferrari’de o dur, ikiside motor vermeye cesaret edemediler bu kadar basit. i

          1. Onur kardeşim seni temin ederim ki Mercedes’i Ferrari’den daha çok severim 🙂 Bilmiyorum profile bakınca tuttuğu takım görünüyormu ama benim takımım Mclaren dir 🙂 Dediğim gibi tüm söylediklerim iki takım içinde geçerli, Meşrubatçı dedikleri takımdan korktular, ikisine de yazıklar olsun..

            1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

              Hangi Mclaren şu sondan 3.olan mı ?

              1. Bu Ferrari fanları da sataşacak bir şey bulamayınca ya Mclaren’a ya da Alonso’ya giydirmeye çalışıyorlar ahaha 😀 Evet sondan 3. olan Mclaren bro.

    2. rb toyota bmw honda varken spora girmişti. onlar çekildiğinde değil. kurallar değiştiği andan itibaren 2013 sonuna kadar da hep en iyi araçları oldu. şimdi 2 başarısız senenin ardından 10 senelik mazisi olmayan bir takım olarak çekileceğiz diye tehdit etmek yanlış. tehdit de neyse, redbull’un gitmesini kim takıyor? üretici değiller. kazanamadıkları zaman hemen huysuzlaşan, elinden geleni yapan reno’yu medyaya rezil eden tipler. giderlerse gitsinler.

      meşrubatla mercedes’ ne alaka anlamadım. meşrubat yapıyor diye şaside mercedes’ten daha kötü mü olması gerekir? gidip redbull içeceğini yapan adamları mı koymuş f1 takımına? mercedes nerden bulduysa onlar da aynı yerden almış mühendisleri.

      motor böyle medya önünde seni rezil eden takıma verilmez. mercedes her takıma yaptığı gibi rb’a da zayıf motor verecek, bunun üzerine rb’un ağzı hiç durmayacak. mercedes bunla uğraşamaz. ferrari de 2015 motoru diyerek bu sıkıntıdan kurtulmak istiyor.

      redbull zaten bana hiçbir zaman “takım” gibi görünmedi. hep birşeyleri eksik.

      1. RB o takımlar çekildiğinde girdi demedim zaten, birileri ekonomik kriz var diyip kaçarken RB da kaçabilirdi dedim.. Motor sporlarından otomobil üreten bir firma ile Meşrubat üreten bir firmanın çekilmesi arasındaki farkı anlatmaya gerek yoktur sanırım..

        1. evet otomobil üreten firma mı yoksa 3-5 liraya meşrubat satan bir firma mı küresel krizden daha fazla zarar görür. bak soru işareti bile koymadım cevap o kadar açık.

          birileri kaçarken falan demedin, dediğin şey şu: “Bu takım Honda, Toyota, Bmw gibi dünya devleri ekonomik kriz bahanesiyle kuyruklarına apış aralarına alıp kaçarken boşalan gride 2 TAKIM 4 ARAÇ koydu”

          boşalan gride değil dopdolu gride f1’in en iyi olduğu zamanlarda koydular araçları. 2009 sonunda da bmw toyota vs gibi çekilmediler çünkü araçları en iyisiydi. 2010 için de çok sağlam temelleri vardı. honda toyota bmw diye saydıklarından biri 2009da rb kadar güçlü olsaydı onlar da ayrılmazdı.

          ayrılmadı diye boşalan gride ARAÇ KOYDU!! diyeceksek mercedes de kriz zamanı motor verirken bir de araç koydu, ferrari de, reno da, force india da.

  3. Boş konuşuyorsun Lewis boş

  4. Istedigin kadar şasi yap motorun yoksa boşuna. Çıkmalari en mantıklı yol. Ferrari 2015 motoru veriyor,sauber ve haas a 2016 motoru veriyor şaka gibi. Hamilton da konuşmak için konuşmuş

  5. Kusura bakmasın ama Hamilton boş konuşmuş. Red Bull zaten gridin en iyi şasisini yapıyor. Ama kimse ona iyi bir motor vermiyor. Renault’nun başarısı için en az 2-3 yıl gerekecek. Kimse bunu kabul etmez. Mercedes korktuğu için Red Bull’a motor vermedi. Ferrari de fikrini değiştirdi ve 2015 motorunu vermek istiyor. Red Bull en iyi aracı ortaya koysun ki koyuyor elinde iyi bir motor yoksa şampiyon olamaz. Örneğin Mercedes Honda motoruyla yarışsa yırtınıp dursunlar gridin en iyi şasisini üretsinler yine şampiyon olamazlar. Mclaren şasisi çok mu kötü? Belkide ilk 5’e girecek şasiye sahipler, ama motorda iş yok. Hamilton anlamalı, motor yoksa artık F1’de bir hiçsin.

    Red Bull için durum kolay değil fakat Renault’ya baskı yapmaları ve sürekli eleştirileri hoş olmadı.Yine de unutmayalım ki Renault geçen yıla göre gelişmeyi başaramadı, Red Bull da bu yıl istediği düzeyde değildi bu nedenle geçen yıldan daha sönük gözüktüler.

    1. Messier 92 (ex always) avatarı
      Messier 92 (ex always)

      Mercedes korktuğu için vermiyor,Ferrari fikir değiştiriyor iyiymiş.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Kendileri açıklıyor korktuklarını.Gördün mü hiç Ferrarinin korkma açıklamasını.Biz evveldir aynı motoru kimseye vermiyoruz zaten sıkıntı nedir anlamadım.

        1. Korkmuyorsa neden 2015 motorunu öneriyor.Tırsıyor olmasın?

          1. Bence mercedesi kendilerine örnek almışlar.

          2. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Biz kimseye yıllardır vermiyoruz eşit motor zaten Redbulun özelliği ne yani verelim ? Motor tedarikçilerimize Eşit motor veriyoruz diyip vermeyen merco,Redbula verirsek bizi geçer diye korkuyoruz diyen de Merco

            1. Yıllardır kimseye aynı motoru vermiyoruz
              Yıllardır herkesten korkuyoruz diyorsun yani 😀

        2. Messier 92 (ex always) avatarı
          Messier 92 (ex always)

          Sağlam goygoycu çıktın.Boşuna laf cambazlığı yapma neyin ne olduğu ortada işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir