Ecclestone “Red Bull Konusu Artık Benim Kontrolümün Dışında”

yazar:

kategori:

Formula 1’in Patronu Bernie Ecclestone, Red Bull’un gelecek sene öncesi motorsuzluk durumu konusunda artık yapabileceği bir şeyin olmadığını söyledi.

Sochi’de Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene ile uzun bir görüşme yapan Ecclestone, Ferrari’yi zorlayacak gücü olmaması sebebiyle bir şey yapamadığını söyledi.

Ecclestone “Bu insanların bir şey yapması için zorlayamam. Yapabileceğim tek şey onların 3 takımdan daha fazlasına motor satmalarını engellemek olur. Tek şey bu.”

“Sadece 3 takıma motor verebilirler. Ancak biz onların daha fazlasına motor vermelerini istiyoruz.” dedi.

Ferrari’nin Red Bull’a düzenlenmiş 2015 motorunu vermeye razı olduğu ancak Red Bull’un buna yanaşmadığı biliniyor. Ferrari’nin Red Bull’a bu teklifine rağmen Sauber ve Haas takımlarına 2016 motorunu vermesi bekleniyor.

Mateschitz için konuşan Ecclestone “Bu teklifi kabul etmeli mi? Onun yerinde olsaydım bunu kabul etmeye hazır olurdum. Tabi ki onlar motoru vermeye hazırsa. Onlara motor vermeye hazırlar mı?”

“Diğer takımlara sorunsuz şekilde motor veriyorlar. Mercedes Marussia ile anlaşma yaptı ancak anladığım kadarıyla Red Bull Marussia’dan daha önce motor istedi.”

“Ancak Mercedes, Red Bull’a motor verirse yenilebileceğini düşündü. Marussia’ya motor sağlarlarsa yenilmeyecekler…”

“Benim motorum yok. Bu insanlar yanlış bir şey yapmadı. Kuralları takip ediyorlar. Bu kadar basit.”

“Onlar bir şeye karar vermiyorlar. Kurallar var ve takımlarını kurallara göre hazırlıyor ve yönetiyorlar.” dedi.

Red Bull’un ayrılmasından endişe duyup duymadığının sorulması üzerine Ecclestone “Endişeli değilim çünkü bilmiyorum. Endişelenmem gerektiği zaman endişelenirim.”

“Ayrılırlarsa? O zaman F1 için, spor için kötü olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Ecclestone “Red Bull Konusu Artık Benim Kontrolümün Dışında”” için 16 yanıt

  1. La gazettaya göre ferari redbulla 2016 vermeyi belli şartlar ile kabul etmiş , torro rossoya 2015 motoru verceklermis. Yazılım güncellemelerinde kontrol ile alakalı birsey diyor italyancadan translate oldugu icin pek ayrıntılı anlayamadım. Birde Son ana kadar bekletiyorlarmıs yanlıs anlamadıysam neweyi tasarım konusunda yavaslatmak icin :D. bakalım ingilizcesi düser yakında.

    1. torro rossoyada bazı güncellemeler ile 2015 motorumus , neweyide tasarımda yavaslatmak icin bekliyorlarmıs

  2. Aslında Redbull Renault ipleri 2014 yılında koptu 2015 kış testlerinde ise kopuş tescillendi

    Kış testlerinde sorunsuz 4 yarış simulasyonu yapan Renault Avustralya’dan itibaren dayanıklılık sorunu yaşadı

    kış testleri ve ilk yarıştaki demeç başlıkları:

    kış testleri:
    Riccardo: daha fazla güç kullanabileceğimi hissediyorum
    Taffin: 4 yarış sorunsuz simulasyon yaptık

    sezon başlangıcı:
    Marko 100 bg gerideyiz

    Avustralya gp:
    (yarıştan sonra motor sorunları hakkında)Cybril: Redbull’un isteğine göre değişiklik yaptık
    horner ve sürücüler 2014 motorundan bile gerideyiz
    ….

    Redbull Çemkirmeleri devam ediyor
    ….
    Newey: Renault’ta ışık yok gelişme için çabalamıyorlar
    Cybril: (niye güncelleme getirmedikleri sorusuna) 2016 ve sonrasını riske atamayız
    prost: Motorda güncelleme olacak ama şimdi değil sezon sonu
    Medya Renault Lotus’u satın alacak
    sonrasını biliyorsunuz Renault hiç gelişim hakkı kullanmadı

  3. zekeri sayin avatarı

    Reno ile çalışmayacağını çok önce açıklamış olmaları üstelik yeni bir motoru yokken tek bir anlama gelir.
    Tehdit ederek kazandıkları dönemdeki kurallara dönmek ve daha fazla taviz koparmak yapmazlarsa f1den uzaklaşmak.
    Kaldiki kazandıkları dönemde araçlarının legalitesi hakkında ciddi tartışmalar olmuştu.

  4. Bernie, takımların 3. araç getirmesini isteyen kişilerin en başında geliyor…Bunun olacağı hayaliyle, belli bir noktadan sonra Redbull’u falan düşünmez Bernie…

  5. Her ne kadar Redbullu Renault a davranış biçiminden dolayı eleştirsekte spora olan katkılarını, başarılarını görmezden gelip ayrılıp gitsinler diyemem açıkcası. Üst üste 4 şampiyonluk kazanmak McLaren ve Ferrariyi alt etmeleri büyük başarıydı.Bunu ne Toyota ne BMW nede Honda başarmıştı zamanında. O yüzden umarım biran önce seneye yarışacakları bir motorları olur.

    1. Umarım seneye şampiyonluk için yarışacakları bir motorları olur.

  6. 2015 motorunu bile vermeye yanaşmıyor Mercedes.. Uzmanlığı otomobil üretmek olan ve çok çok büyük bir dünya markası olan Mercedes gibi bir firmanın işi “Meşrubat” üretmek olan bir firmaya motor vermemesi en hafifinden ACZİYETTİR, KORKAKLIKTIR. Ferrari içinde aynı şey geçerli, hatta onlar değilmiydi tarih boyunca hep Formula-1’in iyiliğini isteyen???

    Ha bu arada Red Bull’a “Defolup gitsinler, zaten hiç bir faydaları yok” diyen basit taraftarlara da şunu hatırlatmak isterim; Bu takım Honda, Toyota, Bmw gibi dünya devleri ekonomik kriz bahanesiyle kuyruklarına apış aralarına alıp kaçarken boşalan gride 2 TAKIM 4 ARAÇ koydu! Yetiştirdikleri ve şans verdikleri pilotları saymıyorum bile, hele ki zamane Formula 1 koltukları en yüksek parayı verene satılırken!!! Mercedes egemenliğinde ki sezonda Macaristan podyumuna bir bakın isterseniz kimin yetiştirdiği pilotlar vardı, Verstappen ve Sainz’in çoğu yarışa heyecan kattığını da hatırlatırım..

    1. zaten ayrılırlarsa en üzüleceğim nokta bu. yetiştirdikleri “paralı pilot olmadan” F1 e soktukları yetenekler.

  7. Belki de f1den çıkmak için bilerek renault la arayı bozdular. Kimseden en iyi motoru alamayacaklarını biliyorlardı, sözleşmeyi iptal etmenin tek yolu motorsuz kalmak, şimdi motorsuz kaldılar, yarışamazlar, otomatikman devre dışı oldular, bernie mi çekecek arabayı. Bunların hepsi komplo teorisi tabi, gerçekçiliği tartışılır ?

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Neden Red Bulla aynı motoru versinler ki ! Bu adamlar kazanmak istiyor. Red Bull şasi olarak en iyi olabilir ve kendi mötoruyla müşteriye yenilmek yüz kızartıcı. Pastadan payınızı da azaltıyor. F1 takımları bizim gibi duygusal düşünmezler. Renault için bu kadar çirkin bir tavır takınıp 1 günde 4 yıllık birlikteliği sattılar. Şimdi bu başlarına gelen doğal

  9. Benim anlamadığım Redbull Racing gibi bir takım seneye için yeni bir üretici ile anlaşmadan kendini garantiye almadan ne diye Renault tan ayrıldığını açıklar ki? Bunu gören rakipler bana mahkumsun deyip tok satıcıyı oynuyorlar. Böyle bir ahmaklığı nasıl yaptılar anlamış değilim.

  10. kendiniz ettiniz kendiniz buluyorsunuz meşrubatçılar.
    kimse sizin gibi nankör bir meşrubat takımına güncel motoru vermez sürünün durun işte..)

  11. Bir de olaya su pencereden bakmak lazim: redbull un renault ya bu seneki davranis tarzindan sonra kim redbull ile çalışmak ister ki? Ben ferrari olsam mercedes olsam kesinlikle vermem motor falan oyle mızıkçılık yapan takima.

  12. eğer harcamaları kısıtlama ayağıyla şasileri coca cola şişesine çevirirken motorları da duman etmeseydiniz dediğinize inanırdım.
    yanlış hatırlamıyorsam atmosferik V8 motorların tanesinin maliyeti 350.000 dolardı.
    şimdiki ucubelerin adet fiyatıysa 5 milyon pound civarında.
    eski motorları üretecek daha fazla sayıda firma bulunabilirdi. hiç olmadı bir şasi üreticisi ortalama bir motor firmasını satın alır yoluna bakabilirdi.
    cosworth gibi mesela.
    renault bu kadar yırtınmaz, honda gibi bir dev rezil olmazdı.
    şasi (yani esasen araç) üretiminde lider durumda bulunan red bull, parasıyla bile eli kolu bağlı kalmazdı.
    nalına da mıhına vuran hamilton, motor departmanı olmayan bir takımın şimdiki ucube motorları üretebilmesinin hayal olduğunu bilmesine rağmen hamasi tavırlarla “o zaman çok çalışmak zorundalar” gibi dalga geçemezdi.
    her şey kontrolünüzdeydi. ellemeseniz bile kafiydi.
    şimdi ise, şampiyon olan ve elindeki şasisiyle tekrar şampiyon olacağından korkulan bir takıma dünya kadar parasıyla bile motor vermekten korkan aciz üreticiler var. sizin eseriniz.

    1. Kimse Red Bull’u şampiyon yapmak zorunda değil.Eskiden motor sporlarının zirvesi olan bir organizasyonda gazoz üreticisinin puan bile almaması gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir