Wolff “Mercedes, Red Bull Konusunda Fikir Değiştirmeyecek”

yazar:

kategori:

Mercedes’in Takım Patronu Toto Wolff, Mercedes’in Red Bull’a motor vermeme konusunda fikir değiştirmeyeceğini söyledi.

Gelecek sene için motor arayışı devam eden Red Bull’u, Mercedes’in ardından Ferrari’nin de reddettiği söyleniyor. Böyle olunca Red Bull’un Mercedes ile yeniden görüşmek istediği tahmin ediliyor.

Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone da bu konuyla ilgili Ferrari ve Red Bull takım patronlarıyla görüştü.

Wolff “Genel konular hakkında, hayat hakkında konuştuk. Bernie anlaşmamız için zorlamaz. Bunu çok zekice yapar.”

“Dürüst olmak gerekirse o konuyu görüşmedik. Tuhaf gelebilir. Biz her gün görüşüyoruz ve bu çok açık bir görüşmeydi ancak özel bir şey konuşmadık.”

“Bu durumu analiz etmek için yazın zamanımız oldu.”

“Red Bull’un durumunu anlamaya çalıştık ve onlardan geri bildirim bekledik ve sonunda bu yönde bir hamle olmayınca Williams ve diğer bağımsız takımlara motor verme yolunu kovaladık. Red Bull opsiyonu için zorlamadık.”

“Fikrimiz değişmedi. Hafta başında yapılan bazı yorumlarla kafamız biraz karıştı ancak değişen bir şey yok. Bizimle birlikte 3 müşteri takımımız var ve bu yapıyla çalışmak istiyoruz.” dedi.

Ecclestone dünkü açıklamasında Red Bull’un Mercedes’le daha erken görüşmesine rağmen daha sonra görüşen Manor’un anlaşma yapmasına sinirlendiğini söylemişti.

Wolff “Manor anlaşmasının Red Bull ile alakası yok. Görüşmelerin ilk aşamalarında ortaya çıkan ve bu anlaşmayı kovalamamamıza sebep olan bir çok farklı faktör vardı.”

“Kimse bizi kötü adam durumuna düşüremez. Her takım kendi işini yönetmekten sorumlu bu yüzden olanların bizimle alakası yok.”

“Red Bull’u, Red Bull ve Toro Rosso’yu sporda tutmak için elimizden geleni yapmalıyız çünkü Red Bull büyük bir marka ve F1 için çok şey yaptı.”

“Ayrılırlarsa çözüm olarak 3. araç olabilir. Ancak öncelikle bunun çözülmesini ve ardından 3. aracın olmasını isterim. Böylece gridde 24-26 araç olur.” dedi.

 


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir