Renault: Üst Yönetimi Red Bull’a İkna Etmek Zor Olacak

yazar:

kategori:

Renault Sport’tan Cyril Abiteboul’a göre tekrar anlaşma isteyen Red Bull’u kabul etmesi için Renault’nun üst yönetimini ikna etmek oldukça zor olacak.

Önce Mercedes ve uzun beklemeden sonra Ferrari de Red Bull’a motor vermeyi reddetti ve Honda da motor veremeyeceklerini söyledi. Bunun üzerine Red Bull şikayet ettiği üretici Renault’ya geri döndü ve tekrar anlaşmak istiyor.

Ancak Red Bull’un Renault ve motorlarını basın önünde açıkça eleştirmesinin ardından bunun pek mümkün olmayacağı söyleniyor.

Renault Sport sorumlusu Cyril Abiteboul şirketin önümüzdeki yıl için ‘resmi hiçbir yorum yapmadığını’ ve tüm söylentilerin ‘diğer taraflar’ tarafından çıkarıldığını söyledi.

“Sonunda Renault için en iyi olan neyse onu yapacağız.”

“Eğer yapmak istediğimizden farklı bir şey olacaksa, bunun Renault için iyi bir şey olması gerekiyor ve Renault’nun spor içindeki yerini temsil etmesi gerek.”

“Ancak bize böyle yaklaşıldığını gördüğünüzde bunu üst yönetimime kabul ettirmek oldukça zor olur ve onların şu an yapmak istediklerinin dışına çıkmak mümkün olmayabilir.”

“Red Bull ve Renault arasında her ne olursa olsun, bu değerlendirmeye alınmalı.”

Abiteboul Renault’nun ‘sporun sağlıklı kalmasını istediğini’ söylerken ‘Red Bull’un spordan çekilmesini istemediklerini’ belirtti.

“Red Bull ile uzun ve tatlı bir ilişkimiz oldu, ancak şu an bitimine başlangıcından çok daha yakınız.”

“Umarım herkes için ileri yönde olacak bir yol bulabiliriz ve onlar da istediklerine kavuşurlar.”

“Ancak Renault ile bir daha çalışmak istemedikleri yönünde çok güçlü demeçler verdiler ve benim için bunu değerlendirmek gerçekten zor.”

“Onlar tarafından yapılan yorumları biliyoruz, onlar anlaşmanın bitirildiğini söylediler.”

“Renault adına bir açıklama yapamam, bu yüzden konuşurken sadece Red Bull tarafından yapılan açıklamaları temel alabilirim.”


Yorumlar

“Renault: Üst Yönetimi Red Bull’a İkna Etmek Zor Olacak” için 13 yanıt

  1. Akıl ve Mantık avatarı
    Akıl ve Mantık

    Kusura bakmayın ama Red bull’u 6 sene desteklemiş birisi olarak bu kadar vefasız takımda görmedim. Sürekli bir lobi faaliyeti, sürekli bir tehdit. Defolup gitsinler artık kabak tadı verdiler.

  2. İlahi adalet bu olsa gerek,RedBull bu saat ten sonra daha fazla rezil olmadan çekip gitmeli,aslında bu düştükleri duruma en çok sevinenlerdenim,özellikle Marko denen bunak ve tüm yöneticiler tüm olanları hak etmiştir,hak ettiklerini buldular.

  3. Carlos Ghosn Frankfurt otomobil fuarında açıklama yapmıştı motor tedarikçisi olarak artık F1 de yer almayacağız diye şimdi ne olacak acaba ?

  4. Ohhhhhhh diyesim geldi

  5. Ortada kaldınız şimdi reno size 2014 motorunu verse mustahak

  6. Önce Büyük bir özür dilesin Marko ve Horner hem basın önünde hemde Renault’un üst yönetiminden.

  7. açıklamalara göre sanki anlaşma resmi olarak da feshedilmiş
    bu durumda Renault’un yeniden anlaşması aptallık olur

  8. herkesin atladığı bir nokta var, redbull yeni motorlara hiç para vermiyor. diğer takımların mercedes ve ferrari ye ödedikleri korkunç paralar düşünüldüğünde renault’un redbull’dan iki takım için alacağı para reddedilemez olacaktır.

  9. Tüm bu olanlardan sonra Renault’nun motor vermesine imkan ihtimal yok. Mercedes, Ferrari ve Honda dahi reddediyor. Renault mu kabul edecek?

    Red Bull motor krizini inanılmaz kötü yönetti. Sezon sonunda Horner takımdan kovulmazsa çok şaşırırım.

  10. Sen adamları medya karşısında defalarca rezil et sonra bütün üreticileri kapı kapı gez onlar sana sırtını dönsün, ve sende tekrar küfür etmekten sövmekten beter ettiğin rezil ettiğin motor üreticisinden tekrar motor istemeye çalış. Ben bu kadar yüzsüz bir takım yönetimi görmedim. Bakın takım demiyorum, takım olarak çok iyi iş çıkaran bir takım ama yönetim berbat. Renault 2015 motoru verirse dua etsinler

  11. Redbull çok küçük düştü açıkçası. Bu işin prestij kaybını mı seneyenin aracı için zaman kaybını mı daha büyük kayıp olarak görülür bilemedim. Ama şu bir gerçek Redbull bu oyunda kaybetti.

  12. Bence Renault anlaşsın ve Mercedes gibi kendi kullandığı motoru vermesin. En iyi motoru satın alacağı takımda kullansn.

  13. Hakikaten bütün motor üreticileri ağız birliği etmiş gibi. Ölümü gosterip sıtma ya razı ediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir