2015 Rusya GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, Pole’ü Aldı!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 15. yarışı olan Rusya GP öncesinde pole pozisyonu Mercedes pilotu Nico Rosberg’in oldu.

Yağmurlu ve karmaşık geçen antrenman seanslarının ardından gerçekleştirilen sıralama turlarında, Rosberg ilk bölümden den tüm seanslarda ilk sırada yer aldı.

Son bölümdeki ilk denemelerde 1.37.584 yapan Rosberg en hızlı isim olarak pole pozisyonunu kazanırken onu takım arkadaşı Lewis Hamilton takip etti.

Takım arkadaşını 0.3 saniye geçmeyi başaran Rosberg, Japonya’dan sonra üst üste ikinci pole’ünü almayı başardı.

Şampiyona lideri Hamilton ilk bölümden itibaren Rosberg’in gerisinde kalınca pole’ü de Alman pilota kaptırmış oldu. Hamilton son bölümde yaptığı hatanın ardından pite döndü ve yeniden piste çıkmadı.

Williams’tan Valtteri Bottas, İngiliz takımın güçlü gözüktüğü seansta Mercedes pilotlarına en yakın pilot oldu ve 0.7 saniye geride üçüncü oldu.

Ferrari pilotları Vettel ve Raikkonen dördüncü ve beşinci sırada yer aldılar. Raikkonen son turunda hata yaparak turunu geliştirme fırsatı yakalayamadı.

Force India pilotları güçlü gözüktükleri yarışta 6. ve 7. olurken, Grosjean 8. oldu.

Max Verstappen iki Red Bull pilotunu birden geçmeyi başararak 9. olurken, Rusya’da zayıf olmayı bekleyen Ricciardo onuncu oldu.

Sıralamaların sürprizlerinden birisi de ikinci bölümde yaşandı.

Red Bull pilotu Daniil Kvyat, ev yarışında Toro Rosso pilotu Max Verstappen’in gerisinde kalarak 11. oldu ve son bölüme kalamadı.

Bir diğer sürpriz ise ilk zaman turunda hata yapan Felipe Massa’da yaşandı. Brezilyalı pilot, ilk zaman turunda hata yaparken son dakikada attığı tur kendisini ilk bölüme gitmesine yardımcı olmadı. Brezilyalı pilot yarışa 15. sıradan başlayacak.

Sauber pilotu Felipe Nasr 12. olurken, iyi bir seans geçiren Button 13. sırada yer aldı.

Lotus’tan Pastor Maldonado ise seansı 14. sırada tamamladı.

Fernando Alonso son bölüme kalmayı 0.1 saniye ile kaçırırken, Ericsson ilk bölümde Marussia ile beraber elenen diğer isim oldu.

Öte yandan 3. antrenman seansındaki kazası nedeniyle hastaneye kaldırılan Sainz, sıralama turlarında yer almadı.

CQ9UNprWcAAk6PI


Yorumlar

“2015 Rusya GP Sıralamalar: Rosberg Hamilton’ı Yendi, Pole’ü Aldı!” için 33 yanıt

  1. Hamilton’un sıralama turları sonrasında, basına poz vermeden önceki hareketleri ve tavırları Rosberg cephesi üzerinde soğuk duş etkisi yaratmıştır. Kutuplaşan aynı takımın pilotları en ufak bir sürtüşmede geri kalmamak adına devamlı dişlerini bilemektedirler…

  2. izlemedim. ne kadar vasat olduğu yorum sayısından belli.

  3. yok bi yok.en az farklı iki denk takımın,aracın pilotun,mücadelenin olmadığı bir f1 zevk vermiyor.
    eskiden c.tesi pazar yarış hafta sonlarında evi boşaltır en az bir hafta öncesinden yarışı beklerdik.şimdi elim gitmiyor gözüm bakmıyor.birbirinden iki gömlek farkı araçlar, sunni drs ler,titanyum kıvılcım çıkaran zımbırtıları seyrederken kendimi gerçek agır sıklet boks maçı yerine Amerikan güreşi seyreden göbekli kıçını kaldıramayan adamlara benzetiyorum.

    bizi bu duruma düşürenler utansın.

  4. Ferrari is back ferrari is back grande grande !!! 😀

  5. ferrari geri döndü..)

  6. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Soğuk hava en büyük sıkıntımız. Umarım yarın daha sıcak bir hava olur. En azından Japonya gibi 3 ve 4 bitirebileceğimizi düşünüyorum. Sessiz sıkıcı bir gündü.

  7. zekeri sayin avatarı

    Sezonun geri kalanı için yeni senaryo hazır.
    Rorbergi devreye sok.hamilton yavaşlayıp.puan farkını azaltarak sözde sampiyonluk yarısı yoluyla reytingi artır.

    1. Vettel de yaklaşsın istiyorlar sanıırm. Diyecekler ki bak ne güzel şampiyonluk mücadelesi verildi halbuki ilk iki yarıştan Hamilton şampiyonluğu ilan etmişti.

  8. Mercoların kopup gideceği bir yarış olacak yine. Hamilton startta işi bitirir. Diğerleri de sıralanır. Yarın izlemeyecegim. Tadi kacti artik yarislarin. Sampiyon da belli zaten. Izlemenin bir manasi yok.

  9. Sıralama turlarında bile heyacan yok F1’de…
    Hamilton hata yapıyor,pite gelip lastikleri değiştirip tekrar çıkmayı bile düşünmüyorlar..(Lastik koruma yada araçta başka bir sorun yok ise.)

    Diğer grubtakiler ile ilk iki sıranın arasında zaten uçurum var…2. sıranın arkasında kalanların kendi arasında bile doğru dürüst heyecan yok..4 tekerlekli açık kokpitli araçlarda, motorsporlarının zirvesi diye geçinen F1’in geldiği duruma bak…

    1. Yıllardır böyle zaten. Redbull zamanında Q3’te ikinci haklarını bile kullanmıyor, ilk haklarda kim öndeyse pole alıyordu ki genellikle Vettel oluyordu bu.
      Soğuk hava kurtardı Mercedesi.

      1. Evet hep söylüyoruz,uzun yıllardır böyle…Ama bunun sebebi F1’i yönetenlerin uzun yıllardır üst üste aldıkları saçma kararlar ve ikide bir değiştirilip durdukları kurallar…

    2. Yusuf Hitay avatarı

      vakit kalmamıştı, zaten 2 turda ancak ısınıyor lastikler. rosberg her türlü alırdı pole ü bana kalırsa.

      1. Lastiklerin kimyası ve bunun sonucu lastik korumaya çalışmak o kadar saçma boyuta ulaştı ki senelerdir, pilotlar aynı lastikleri ısıttıktan sonra bile üst üste iki hızlı tur atmak istemiyor yada atamıyorlar..

      2. Yusuf Hitay, mesele polü kimin aldığı değil, polü kim alırsa alsın, sıralamada bile heyecan ve izleme keyfi kalmadı F1’de..

        1. Yusuf Hitay avatarı

          evet orası öyle. son birkaç yarıştır yarışları izleme isteği de uyanmıyor içimde.

          rekabetin olmaması bir yana, yeni pistlerin ve kuralların getirdiği bir durum bu ayrıca.

    3. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
      ForzaFerrariForzaFelipe

      Mercedes son bölümde yanlış takip etmediysem tüm seansı tek lastikle geçmek üzerine kurdu stratejiyi. HAM hata yapıp (muhtemelen kendi kararı ile) pite gelince hem bu havada bu lastikleri tek turda ısıtmak zordu hem de zaman yoktu.

  10. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Berbat bir sıralama seansıydı. Mercedes’ler 1 sn hızlı. Hamilton’da hata yaptı bıraktı. Rosberg’de seans bitmeden içeri girdi.

    Yarın belli ki yine sıkıcı bir yarış olacak. Mercedes’lerin alıp başını gittiği, Vettel’in 3. olduğu diğerlerinin de puan için yarışacağı bir yarış bizi bekliyor.

  11. Artık geri kalan yarışlarda Ferrari veya diğer takımların pek rekabate gireceğini düşünüyorum. Şampiyona bu safhadan sonra (zaten geçen yarıştan beri öyle biraz) Ham-Ros olayına kesin olarak girdi artık. Keşke Rosberg aniden düşen formunu toplasa da son yarışlarda biraz heyecanlansak.

  12. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Geçen seneki yarıştan bir farkı olmayacak gibi.

  13. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tebrikler Rosberg.Hamilton hatalar zincirine devam.Japonya gp gibi olur start tahminim.Ayrıca Hamilton ne kestin be hacı Ferrariyi öyle enine boyuna

  14. Alonso güncellenmiş motoru Austin de kullanmayacak mıydı ?

    1. Yok alonso guncellenmis motorla cikti bugun button ise meksikada gececekmis yeni motora

    2. Pardon ben de simdi ogrendim yanlis bilgilendirmeyeyim alonsa ilk antrenmanda kullanmis sadece veri elde etmek icin sonra eski motora tekrar gecmis meksikada kullanacakmis galiba yeni motoru

  15. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Yarın Büyük ihtimalle Markalar şampiyonuyuz..Yarışta mücadele olursa çok güzel olur yoksa zevksiz geçecek farklar büyük çünkü..Rosberg 2.kez polü aldı.Hamilton yarın yarışı kazanacaktır bence.Ferrari’ler kayıplara karıştı ama yarış performansın’da daha iyi olabilirler..Bu arada eğer Williams yeni versiyon motoru alsaydı şuan Ferrari o kadar rahat olmazdı..Ve yeni motor Mercedes’e suzukadan daha fazla yarar sağlıyormuş..Mark Hues qualifying pointte yazanı söyledim..Güzel yarış olsun uykumuz gelmesin

  16. Alonso yeni motorula nasıl buton dan geriye dusmus acaba ?

    1. Button daha iyi pilot demek ki.

      1. Bottas ne geçti Kimi’yi be knk. Demek ki çok daha iyi bir pilot Kimi’den 😀

    2. yeni motor meksikada. buttonun ki amerika.

        1. Rica ederim.

    3. Grid cezası var. Önde bitirse ne olacak?

  17. Sıkıcı bir yarış izleyeceğiz anlaşılan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir