Vettel: Sainz’ın Kazası Şok Ediciydi

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel Carlos Sainz Jr’ün aracını bariyerlerin altında görmenin şok edici olduğunu söyledi.

Vettel kazanın incelenmesi ve TecPro bariyerlerin Sainz’ın Rusya’da yaptığı ve Max Verstappen’in Monako’da yaptığı biri önden çarpılan kazalarda ortaya çıkardığı durumun dikkate alınması gerektiğini düşünüyor.

“Öncelikle onun iyi olduğunu bilmek iyiydi. Ancak onu bariyerlere o kadar derinden girmiş olarak görmek şok ediciydi. Tamamen bariyerlerle kaplanmıştı.”

“Max’ın Monako’daki kazasına bakar ve Carlos’un bugün yaptığıyla karşılaştırırsanız bariyerlerin çok farklı davrandığını görürsünüz.”

“Burada anlamamız gereken bir şey var, çünkü bariyerlerin altına girmesi yüzünden onu çıkarmak daha uzun sürdü.”

“Bariyerleri yerleştirmeleri ile ilgili yanlış bir şey olup olmadığını bilmiyorum, belki de bu bir tesadüftür. Ancak bu gibi durumların engellenmesi gerek.”

“Onu yarın bizimle görmek harika olur, ancak böyle bir ağır darbeden sonra biraz sabırlı olmanız gerekir.”

“Sergio Perez’in bir kazası [2011 Monako] olduğunu hatırlıyorum. Bir gün sonra yarışmak istemiş, ancak ondan sonraki yarışa bile çıkamamıştı. Bu zaman alır.”

McLaren’dan Jenson Button ise TecPro bariyerlerin arkasındaki metal Armco bariyerlerin daha büyük tehlike içerdiğini düşünüyor.

“Eğer alçak bir burna sahip bir aracınız varsa her zaman o bariyerlerin altına girersiniz, çünkü onlar yere vidalı değillerdir.”

“Buradaki sorun bariyerin aracın üzerine çıkması yüzünden aracı yavaşlatamaması, bu yüzden Armco’ya çarptı ve bu diğer herşeyden daha büyük bir sorundur.”

“Böylesi bir durumda ne yapabileceğinizi gerçekten bilmiyorum, ancak her zaman güvenlik, araçlar ve pistler yönünde gelişmek için alan vardır.”

“Herkesin ilerleme kaydettiğinden ve geliştiğinden emin olmalıyız.”


Yorumlar

“Vettel: Sainz’ın Kazası Şok Ediciydi” için bir yanıt

  1. Bunu 2014 sezonunun başında Adrian Newey de dile getirmişti. Tamam, alçak burunlu araçlar arkadan birisine çarptığında üste çıkıp takla atmıyor ya da havalanmıyor ama daha kötüsünü yaşayıp çarptığı cismin (araç, bariyer vb.) altına giriyor. Bu arabalar takla atınca hayat boşluğu sağlayabiliyorlar ama bir cismin altına girdiğinde açık kokpitli olmanın dezavantajıyla en kritik bölüm olan kafaya zarar veriyor. 2010’da Webber uçmuştu bir de bir Force India Schumacher’in aracının üstüne çıkmıştı ama ondan sonra da kayda değer bir tehlike yaşanmamıştı. 2014’ün ilk yarışında ise Kobayashi başka bir aracın altına giriyordu daha sezonun ilk virajında. Kısacası, sorun biraz da arabalarda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir