2015 MotoGP Motegi – Pedrosa Kazandı, Rossi Farkı Açtı!

yazar:

kategori: ,

2015 MotoGP Şampiyonası’nın Japonya’nın Motegi’de gerçekleştirilen 15. yarışını Repsol Honda’dan Dani Pedrosa kazandı.

Honda’nın evinde 50. MotoGP zaferini kazanan Pedrosa uzun zaman sonra podyumun zirvesine dönerken onu şampiyona lideri Valentino Rossi takip etti.

Rossi’ye karşı şampiyonluk mücadelesi veren ve yarışa pole pozisyonundan başlayan Jorge Lorenzo 3. olarak podyumu tamamladı.

Bu sonuç ile Rossi liderlikteki avantajını 18’e çıkarmış oldu.

Yağmurlu şartlarda başlayan yarışta poleden başlayan Lorenzo liderliği ele geçirerek ilk turlarda Rossi’ye karşı 3 saniyelik fark açmayı başardı. Islak pistte Lorenzo kazanacak ve farkı kapatacak gibi görünüyordu.

Ancak pist kurumaya başladıkça Yamaha sürücüleri ön tekerlerde sorun yaşamaya başladı. Lorenzo, Rossi’ye kıyasla daha fazla sorun yaşadı. Aynı dönemde 6. sıradan başlayan Pedrosa yükselişe geçti.

Önce Dovizioso’yu geçen Pedrosa ardından Rossi ile olan 4 saniyelik farkı hızlı bir şekilde kapattı. Pedrosa yarışın bitmesine 9 tur kala Rossi’yi, 2 tur sonra ise Lorenzo’yu geçerek liderliğe yükseldi ve 8 saniye farkla damalı bayrağı ilk sırada gördü. PEdrosa en son geçen sene Ağustos ayında Çek GP’yi kazanmıştı.

İlerleyen turlarda Lorenzo’nun lastiği daha fazla bittiği için Rossi’yi arkasında tutamadı ve şampiyonluk mücadelesindeki fark açılmış oldu.

Yarışa ilk çizgiden başlayan ancak startta zaman kaybeden Marc Marquez yarışı yalnız başında 4. sırada tamamlarken onu Dovizioso, Crutchlow, Smith ve wildcar ile yarışan Ymaha sürücüsü Katsuyuki Nakasuga takip ettiler.

 

 

 

POS # RIDER GAP
1
26
D. PEDROSA
46:50.767
2
46
V. ROSSI
+8.573
3
99
J. LORENZO
+12.127
4
93
M. MARQUEZ
+27.841
5
4
A. DOVIZIOSO
+35.085
6
35
C. CRUTCHLOW
+37.263
7
38
B. SMITH
+37.667
8
21
K. NAKASUGA
+44.654
9
8
H. BARBERA
+48.572
10
45
S. REDDING
+50.121

Yorumlar

“2015 MotoGP Motegi – Pedrosa Kazandı, Rossi Farkı Açtı!” için 9 yanıt

  1. Ufak bir katkı olur belki,özellikle Moto GP yarışlarından sonra yarış sonucu haberlerine puan durumunuda eklerseniz,haber içeriği daha dolu olur.

  2. Şampiyonluk yakın meşaleyi yakın ! Doctor !

  3. Tebrikler Pedrosa. Doctor yine akıllıca sürdü. Hız kadar stratejininde yarışlarda önemli olduğunu gösterdi. Bu sene tecrübesiyle şampiyonluk yaşayacağını düşünüyorum. Forza Vale

  4. Uzun zaman olmuş görmeyeli zirvede tebrikler Pedrosa. Doktor un farkı açması güzel keşke birinci bitirebilseydi. Ama Pedrosa gerçekten güçlü bitirmiş. Marquezi de Pedrosa nın arkasında görmeye alışmamışız iyi düşmeden bitirebilmiş bu sefer 🙂

  5. Pedrosa atarlanmis heralde 2 yarıştır güzel gidiyor 🙂

  6. Marquez ihtiyarı geçeydin iyiydi be olum

  7. İşte bu inşallah rossi şampiyon olur doctooooor

  8. Tebrikler Pedrosa…Lorenzo’daki kanatçık başlarda işe yaramış gözüküyordu..Rossi puan farkını açtı fakat 1.liği alabilseydi yağmurlu yarışta daha avantajlı olurdu ama Pedrosa çok güçlü geldi arkalardan…

  9. CaptainKiller avatarı
    CaptainKiller

    pedrosa lastikleri en iyi kullanan taraftı. Doktor yine aklını kullandı ve fazla zorlamayarak lastikleri son bölüme sakladı ancak pedrosa kadar dayanıklı tutamadı.

    Lorenzo bebesi yine aynıydı beyin error, lastiklerini ilk bölümde zorlayarak bitirdi, düşünme namına birşey yok. Her zamanki gibi rossi arkasına dayanınca aklı iyice şaştı ve neredeyse yine düşecekti. 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir