Alonso: "Ferrari Kesinlikle Renault'dan Daha İyi"

yazar:

kategori:

İspanyol pilot, Ferrari’yi Valensiya’da ilk kez kullandıktan sonra aracı formu için tedbirli konuşmuştu.

Ancak Fransız Auto Hebdo gazetesine verdiği son demeçte, “Bununla (F10), 2009 Renaut aracı arasındaki farkı hissediyorum. Kesinlikle daha fazla yere basma kuvveti üretiyor!”

“Ama şu anda bu aracın zaferler için mücadele edeceğini ya da şampiyonluk savaşı vereceğini söylemiyorum. İlk yarıştan önce herkes iyimserdir. Bense biraz beklemeye yeğlerim. Yeni kurallarla ikinci yıldayız henüz. Çift katmanlı  (ya da şu an üç katmanlı) difüzörler yaygınlaşıyor. Ben diğerlerinin de neler yatrığını görmek istiyorum.” diye konuştu.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonso cok dogru konusmus difözör hakkında cok iyi bir cıkıs yapmis 3 katmanli difüzörler nasil olucak merak konusu belkdie baska bir skandal cikabilir umarım ferrari bu durumdan etkilenmez beklicez goricez.

  2. Mercedes Benz avatarı

    " 91' den beri " nickli arkadaş..******' ların içeriğini merak ettim.İnsanlığa davet ediyorum seni.

  3. ******* işte:))

  4. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    shumici mercedesci arkadaşlar sadece siz yanlıs anlıyosunuz bu acıklamayı neden ???? acaba :))

  5. sezgin güneş avatarı
    sezgin güneş

    alonso bırak bu işleri…

  6. Mercedes Benz avatarı

    Klasik Alonso, Kimin sazını alsa onun türküsünü söylüyor.

  7. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    beni anlamayanlara son diyeceğim şudur;
    ben Alonso nun yerinde olsam ve soru bana sorulsa ben çok net şöyle derdim geç bunu veya yorum yok derdim
    soruyu soran çok kazık bir soru sormuş ve Alonso da rahat dururmu Allah göstermesin soruyu soranla aynı kaderi paylaşmış yani çok kazık bir cevap vermiş basit bir cevap vermiş :)))
    aslında bunlara gerek yoktu.
    anlatmak istediğimdee buydu
    burdaki arkadaşlar sağolsun kendilerini belli etmişler (bazıları)

  8. bence biraz gereksiz kaçmış ama yorumcu objektif olmalıyız değil mi

    neden gerksiz kaçmış derseniz

    1. geçen seneki renault bu sene pistte yarışmayacak buna hepimiz hemfikiriz değil mi beyler

    2.ben geçen seneki aracın yeni seneki araçtan daha iyi olmasını beklemem(pilota uyumlu olması ayrıdır)

    3.ferrari geçen sene renaultdan çok çok çok çok önce aracını geliştirmeyi bırakıp gelecek seneye odaklandı bunun için iyi bir araç beklenir

    4.ben bir renaultun ferrariden iyi olmasını beklemem(renault araba kullananlardan homurtular geliyor duyuyorum ama lütfen elinizi 'vicdanınıza' koyun)

    bakın bunun için de nedenim var
    1.ferrari f1de yarışıp para kazanıp araç üretmek için f1dedir

    2.renault ise f1de sponsorluk reklam çeşitli yenilikler ve araştırmalar için bulunmaktadır

    üversteer arkadaşımız da iyi bir yorum yapmış pilot kullandığı araçları karşılaştırmıştır pilotun düşüncelerine saygı duymak lazımdır, bazı şeyleri bir de pilotun ağzından duymak lazımdır.

  9. Araçları karşılaştımasına gerek yok Alonso için şimdilik Ferrari her şeyden daha güzel.Ama yarının ne getireceğini bilemediğimden ilerisi için yorum yapamam.

  10. Başlığı görünce ben de Meltem Hanım gibi düşünüp, ikinci 'playstation' vakası dedim. Ama durum farklıymış. Bu da Alonso'nun olgunlaştığı ama daha önce yaptığı açıklamaların hala aklıllarda kaldığının resmidir.

  11. aerosu düzeltilmiş, çift hatta alonso'nun dediği gibi 3 katmanlı difüzör takılmış, geçen yılın hatalarından ders alınmış bir ferrari aracı, elbette geçen yılın renault'undan daha iyi olacak. geçen yıl renault da çift katmanlı difüzör kullanmıyordu; o araç da kers altyapısına sahip olarak üretilmişti. r29 ile f10'u karşılaştırmak, elma ile armut gibi çok saçma bir karşılaştırma. bu karşılaştırmadan daha önce, f60 ile f10'u karşılaştırmak ya da f60 ile r29'u karşılaştırmak gerekir. ya da f10 ile r30'u. denk ve sağlıklı bir karşılaştırma bu şekilde mümkün olur. alonso'nun r29 ile f10 arasındaki karşılaştırmasına başka türlü cevap vermesi beklenebilir miydi? zaten f10 r29'dan daha iyi değilse hiç durmasın pistte, aracı kamyona yükleyip kapatsınlar fabrikaya.

  12. meltem eroğlu avatarı
    meltem eroğlu

    Haber başlığını görünce bende ah! dedim ama okuyunca anlaşılıyorki haberin içeriği F10 ile R29 un farkı ve böyle birşeyi de durup dururken söylemediğine göre Alonso'nun yaptığında yanlış birşey yok… Gayet doğal bir durum kullandığın araçları karşılaştırmak, art niyet aramaya gerek yok.

  13. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Ben bir Renault taraftarı olarak bunu çok normal buluyorum Alonso Renault'yu takım olarak kötülememiş ki! Araçlar arasında kıyaslama yapmış hem "gelin ben size Renault'yu kötüleyeyim" de dememiştir Muhabirlere muhabir sormuş kendisi yanıtlamıştır…Bir pişlot eski aracı ile yeni aracını kıyaslamıyorsa o zaman bir sorun vardır bence…

  14. elif çivici avatarı

    Ya medyada sormuşlardır hangisi daha iyi diye.Alonso nun direk cup diye söylediğini sanmıyorum,çünkü bu 2 kez şampiyon olduğu onu o yapan takıma ihanet olur,bu ifade gerçek bile olsa söylenmez direk olarak neyse zaten alonso nun da bunu sorulan bir soruya karşılık olarak verdigini düşünüyorum.
    Bu arada gerçekten de geçen sene Renault yol üstünde duramıyordu bazen aero bakımından çok eksik bir araçtı.Ama yine iyi bir araç üretmemesi için bir sebep yok.

  15. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    yazmayacağım dedim bu haber ile ilgili
    dayanamadım son olarak şunu belirtiyorum
    gererğinden fazla uzattığım için affola
    ama ben kendi belirttiğim sözlerimde sonuna kadar arkasındayım
    ha diğer pilotlarda belirtmişse yanlış yapmışlasrdır en azından bir başka takıma geçipde o geldiği takıma laf atması gibi.
    Oversteer arkadaşım güzel güzel belirtiyorsunda görüşlerini ama son paragrafında görüldüğü gibi insanları alttan almaya alta çekmeye bayılıyorsunuz yani
    yakışmadı sana yakıştıramadım.

  16. bir renault cu olarak gayet doğal bir açıklama bunda bişey yok kubicada bir hafta kadar oldu 2009 daki arabadan budaha iyii dedii r 30 için her pilot tabi karşılaştırma yapar

  17. Schuminin f1 e donmesine ne kadar sevindiysem ki bu bizim takimda da olmasada sorun degil yeterki yarissin alonsonun da ferraride ne yapacagini coook merak ediyorum cookkk

  18. konunun Alonso'nun olgunlaşmasıyla bir alakası yok, peki alakasız alakasız yorumlarla insanları kışkırtmak ne kadar olgunca bir davranış? Alonso zaten yeterince olgun, her söylemi, her davranışı her kesim tarafından beğenilmeyebilir, bende insanım, sizde insansınız, hepimiz hatalar yapıyoruz, Alonso'da yapıyor, bundan doğal ne olabilir ki? Ki bu açıklamasında böyle bir durum söz konusu bile değil… öte yandan "daha öncede belirtmiştim bu Alonso ki böyle açıklamalar hep aynı pilotdan çıkar diğer pilotlarda böyle açıklamalar duyduğuma gördüğüme şahit olmadım" demişsin, hemen hemen her pilot bir öncki sene kullandığı araçla yeni aracı kıyaslar, hatta geçen gün schumi de benzer açıklamalar yaptı, tabi schumi geçen yıl yarışmadığı için geçen seneyle alakalı elimde bir data yok karşılaştırma yapamıyorum gibilerinden bir açıklama yaptı, eğer 2009 brawn aracını kullansaydı, bu senenin aracyla karşılaştıracaktı o da 🙂

    anlamadığım nokta bunu nasl bu kadar büyüttüğünüz, olay zaten açık, olmadı açıkladık tekrardan, anlamamak için özel bir çaba sarfettiğinizi düşünmekteyim… hayır anlamıyorsunuz, bari bu kadar belli etmeyin:)

  19. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    düzeltme yapayım prd
    ama şunu bana kimse diyemez Alonso olgunlaştı falan diyorlar ya
    Alonso hiç bir zaman olgunlaşmaz olgunlaşamazda…

  20. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    peki arkadaşım siz haklısınız
    ama şunu bana kimse diyemez Aklonso hiç bir zaman olgunlaşamaz
    daha öncede belirtmiştim bu Alonso ki böyle açıklamalar hep aynı pilotdan çıkar diğer pilotlarda böyle açıklamalar duyduğuma gördüğüme şahit olmadım
    son olarak yine belirtiyorum Alonso DOBRA konuşan bir pilootdur
    gerisini siz düşünün artık.
    bu yazı son yazımdır 🙂

  21. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    shumici arkdş ukalalık ben yapmıyorum sadece yorumlarınla ilk sen baslattın buraya yorum yazanalrın hepsi yanlıs düsünü bitek senmi doğru düsünüosun burdan ben bunu anlıyorum cünkü baska hic bi arkds bu acıklamada sorun görmedi ama sen nedense atladın hemen. her oalya objektif bakan 0versteer arkdşm bile doğru söledi. ben ortamı geröiyorum biraz olaya objektif bak adam renaulta bişi demiş sadece r29 f10 karsılastrmş f10 daha ii demiş bunda ne var.

  22. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ferrari forever arkadaşım ukalalık yapma lütfen.
    beni geriyorsun farkındasındır umarım.

  23. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    asıl sizi anlamakta güçlük çekiyorum
    koskoca ALonso o soruya yanıt vermeyebilirdi
    en doğal cevap bu olurdu
    yani soru sordu muhabir Alonso da cevapladı ama keşke yotrum yok deseydi daha yerinde olabilrdi değilmi siz değerli F1 severler
    sıonuçta Alonso geçen yıl Reno da sürüyordu başkası değil.

  24. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    hele sükür anlayan arkdaşlar cıktı ya. 🙂 ewt traş olması lazm gattusoya benzio giderek :))

  25. mahmut tuncer avatarı

    yaptigi aciklamada bisey yok , f1de boyle acıklamalar cok olur. ben yaptigi aciklamaya degil de tipine takildim. fernando kardesim git bi tıraş ol , ayıptır kaskı takınca anlaşılmıyo sanıyosun. lutfen sana yakışmıyo bu tip.

  26. Ya sizi anlamak mümkün değil burada dururp dururken yapmadı elbet o açıklamayı.Muhabir sormuştur "geçen yılki Renault aracıyla bu seneki Ferrari aracı arasında ne fark var?" diye o da cevaplamıştır bundan daha doğal bir cevap olamaz deveyi pire yapmakta üstünüze yok…

  27. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso durup dururken böle bi acıklama yapmaz sormuslarki sölemiş. ama siz işinize geldiği gibi anla istiyorsunuz 0versteer cok ii acıklamış .

  28. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    Oversteer arkadaşım o zaman sen bunu diyemiyorsun
    Alonso kaç yıl F1'in içinde
    2 şampiyonluk kazanmış ve gridin en tecrübeli bir kaç pilotdan biri
    yani bu açıklama bana kendi kalıp dışı (tecrübeli ve şampiyonluk yaşamış olmasına rağmen) bir açıklama yapmış BASİT ve GEREKSİZ açıklama anlatabildimmi.

  29. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ya arkdşm sen bi shumici olarak nıe bukadar taktın bu olaya alonsoya sormuşlar oda cevaplamış. alonsoyu savunacak bişi yok cünkü ortada problem yok.sen bu acıklamayı nasıl anladınki pişman olacağını düşünüyosun. adam renault takımına kötü bişimi demiş sadece r29la karşılaştırmış ama anlamak istememen doğal. nede olsa o alonso dimi nese uzatmıcam artık.

  30. herkes bir önceki sene kullandığı araç ile şuan kullandığı aracı kıyaslar, ee Alonso geçen sene Renault, bu sene Ferrari kullandığına göre, bu açıklama da ters bir şey söz konusu değil… bu açıklama gereklimiydi diye soruyorsanız eğer, size "gerekli" olanı kendi içinizde tanımlamanızı öneririm, pilotların bir çok konuda görüşlerini belirtmesi bence hoş, zorunlu değil, fakat gereklidir, sizin için böyle değilse, zaten çıkan haberlerin %80'i sizin için gereksiz oluyor, ki o zaman burada ne işiniz var?

    ayrıca bu sezon Ferrari'nin ürettiği aracın geçen seneki Renault aracından iyi olacak diye bir kaide yok… Alonso'da bir bsın toplantısı düzenleyip, hadi gelin size renault r29 ile Ferrari F10 u kıyaslayayım demiş değil… saçma olan bu şekilde olmuş gibi yorum yapmak

  31. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    ya arkadaşım aracı sürmekle ilgili değil bu sen bırak şimdi Alonso yu savunmana hemde gözü kapalı bir şekilde
    Alonso'nun bu açıklaması gereksiz hemde çok gereksiz
    bu açıklama çok başka farklı yerlere gider
    yani Alonso bu açıklamayla çok pişman olur demek istiyorum.

  32. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    hahaha Nurettin :)))
    nerden aklına esti o düşünce tarzı
    Allah senide güldürsün :))

  33. Nurettin  Veren avatarı
    Nurettin Veren

    Haberi bilmem ama adamım Alonso fotoğrafta plajda kadınlara bakan ameleler gibi çıkmış.

  34. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    alonso her 2 aracıda sürdü r29 f10 arasıdnaki farkı söylemiş bunda hiç bi sorun yok söleme şeklindede bi yanlış yok kesinlikle. alonso durup duruken bole bısı sölemez sormuştur muhaberin biri oda sölemiştir.

  35. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    veya biri çıkıp bu yılki Reno aracı geçen yılki Ferrari aracından daha iyi
    çok saçma bir açıklama ve karşılaştırma yapmış.

  36. one-Schumi-and-F1-lover . avatarı
    one-Schumi-and-F1-lover .

    iyide ferrari forever arkadaşım Alonso'nun bu demeci gereklimiydi değilmiydi esas sorulması gereken bu nokta
    yani biri çıkıp der'ki misal Kubica veya Reno taraftarı geçen yılki Reno ile bu seneki Reno çok farklı ve bu seneki araç geçen seneki araçtan daha iyi
    o zaman ne diyeceksin
    yani karşılaştırma ne derler ona uslübümü ya da söylemimi yanlış yani…

  37. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    renaultcu arkdaşlar yanlış anlamasın sadece renault aracıyla ferrari aracını karşılaştırmış.

  38. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    doğru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir