Horner: Üreticiler Red Bull’a Motor Vermekten Korkuyor

yazar:

kategori:

Christian Horner, Ferrari ve Mercedes gibi üreticilerin Red Bull’a motor vermekten korktuğu görüşünde.

Ferrari ve Mercedes Red Bull’a motor vermeyi reddederken, Avustrayalı takım yeniden Renault ile yarışmaya hazırlanıyor.

Sochi’de konuşan Horner “Takım Red Bull değil de Toro Rosso olsaydı her yerden motor alabilirdik. Ama biz çok güçlüyüz. Herkes bizden korkuyor” dedi.

Öte yandan Sky’a konuşan Arrivabene “Herkesle konuşabiliriz, ama söyleyeceğimiz tek birşey var ve bunu yapacağız” dedi.

Toro Rosso pilot Verstappen ise “Bana göre Renault’ya dönmek iyi olmayacak. Eğer biz yani Toro Rosso Ferrari’ye geçer, Red Bull Renault’da kalırsa biz onlardan daha hızlı oluruz”

“Yakın zamanda neler olacağını bilmek gerekiyor. Ekim ayının sonunda aracın hazırlıklarına başlamış olmak zorundasınız”

“Şahsen üç seçenek var, Toro Rosso, Red Bull veya iki takımın birden çekilmesi” dedi.


Yorumlar

“Horner: Üreticiler Red Bull’a Motor Vermekten Korkuyor” için 12 yanıt

  1. Bu arada Renault austin güncellemelerinde 12 token yerine 4 token kullanacakmış
    kalan hakları ise hiçbir yarışta kullanmadan sezon sonunda Fia’ya tescil ettirerek 2016 motor altyapısını hazırlayacakmış

  2. gidinde kurtulalım sizden

  3. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Siz kazanırken kimse ağlamıyordu, başkaları kazanrıken sağa sola saldırıp sizde ağlamayın bi zahmet…

    Bunu okuduktan sonra bu sitede F1 bilgimin hakarete uğradığını düşünüyorum. Ağlaya ağlaya neler yasaklatıldı yinede Redbull şampiyon oldu ağlayan kim belli oldu. Aero ile kazanıyorlar diyenler şimdi Renault motoru en iyi en verimli en az yakan en az koklayan km de 3.5 lt yakan falandan filan zaaart güleyim bari inanmak istemiyorum ama adam resmen bunları yazmış bu kadar iki yüzlü görüş olmaz.

  4. Gidin artık kabak tadı veriyorsunuz,Renault dahil hiçbir üretici size motor vermek istemiyor,neden diye bir düşünün.Takımlar partnerleriyle şampiyon olur,onlarla kaybederler,ama siz söz konusu olunca olmuyor maalesef.

  5. Sen adamların rakibisin.Tabiki de seni ekarte etmek istemeleri gayet doğal.Özellikle hain vasfınız malumun ilanı.

    Ferrari yıllardır kazanamıyor, Mclaren yıllarca Mercedes ile kazanamadı, hatta bizzat Mercedes motorlarının dayanıksızlığı yüzünden birçok şampiyonluk verdiler.Ancak birgün de çıkıp ortağını satmadılar.Siz 4 yıl boyunca gridde bulunan en iyi motoru kullandınız.Belki en güçlü değildi ancak en verimli, en az yakan, aracın Aero konseptine en çok yarar sağlayan gördüğünüz gibi hep enleri bulunan motorla kazanırken sıkıntı yoktu.Bir iki kötü sezondan sonra çok ağır şekilde, büyük başarı yakaladığınız ortağınızı yüz üstü bıraktınız.Nedeni sizin F1’de bulunmak istemeniz değil, sadece pazarlama amaçlı bulunmanız.İşte sizi diğerlerinden ayıran en büyük sebep.Onun için sadece gideceğiniz günü ertelemek pek birşey fark ettrimeyecek.Sizin gitmeniz diğer takımların pastadan aldığı payı arttırıp doğrudan ekonomik yarar sağlayacak.Ben biran önce F1’den sizin gibi ruhsuz takımların defolmasını istiyorum.

    Siz kazanırken kimse ağlamıyordu, başkaları kazanrıken sağa sola saldırıp sizde ağlamayın bi zahmet…

    1. tamamen katılıyorum.

    2. Noktasına kadar katılıyorum

    3. Aynen ????

    4. Kazanınca RBR nin şasisi kaybedince Renault kötü motoru sonrada iş dünyası olur böyle şeyler. Haklısın iş dünyasında duygusallık olmaz ama sözleşmeler vardır işine gelmeyen ya da memnun olmadığın bir konu varsa kapalı kapılar ardında halledersin cinsiyetçi bir örnek olacak ama mahalle karısı gibi yolda gördüğüne anlatıp kötüleyemessin

    5. Gitsinler ve Renault gelsin yani gerçek bir F1 takımı. Mühendislerini de kapışırlar büyük takımlar.

    6. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      Kardeşim söylediklerin yerli yerinde ve tam olarak güzel noktalara değinmişsin fakat bir iki ekleme yapacağım. Redbull’un çevirdiği oyun (bana göre) renault’un gözünü korkutma girişimiydi. Renault’un lotusu satın alıp kendi fabrika takımıyla dönecek olması ve motor konusunda ikinci planda kalmak istememeleri tetiklemiş olabilir redbull’u. Öte yandan 6 senelik hatta 7 senelik bir ortaklığın ardından kazanılan seneleri kendilerine mâl edip kaybedilen yıllarda ise yalnızca Renault’a yüklenmek ne kadar doğru orası da muamma. İçinde yarış ruhundan çok reklam kaygısı, acaba kazanamazsak seneye burada olur muyuz, bize motor verirler mi kaygısı olan takımlardan ziyade Ferrari, Mercedes, Renault, Audi, BMW, Porsche, VW gibi takımlar bu spora ait olan asıl takımlardır bana göre. Müşteri takımlar olmasınlar demiyorum ama yarış, rekabet duygularının önüne diğer duygular geçiyorsa, sorgulanması gereken bazı şeyler var demektir.

    7. ForçaFelipeMassa avatarı
      ForçaFelipeMassa

      RBR’nin kazandığı senelerde de bilmem kaç beygir daha gerideyiz vs demesini biliyorlardı. E bu sene de hemen hemen benzer durumlar, ne değişti şimdi? Dur ben sana sayayım kısaca;

      – Difüzör
      – Motor Haritası
      – Aero Kısıtlamalar

      Demek ki neymiş sadece motor değilmiş etkenler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir