2015 Rusya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Şampiyon Oldu!

2015 Formula 1 Şampiyonası’nın 15. yarışı olan Rusya GP’yi şampiyona lideri Lewis Hamilton kazandı.

Yarışa 2. sıradan başlayan Hamilton, startın ardından 2. sırada bulunuyordu ancak lider takım arkadaşı Nico Rosberg’in sorun yaşamasıyla  ilk sıraya yükselerek yarışı kazanan isim oldu.

Hamilton böylece kariyerindeki 42. zaferini kazanarak en çok kazananlar listesinde Sebastian Vettel’i yakalayarak 3. sıraya yükseldi.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel 4. sıradan başladığı yarışı 2. sırada tamamlarken podyumun son basamağını tamamlayan isim sürpriz bir şekilde erken pite gelen Force India’dan Sergio Perez oldu.

Son turlarda 3.lük için kıyasıya mücadele oldu. Son tura girerken Valtteri Bottas ve Kimi Raikkonen aynı anda Perez’i geçmeyi başardılar ve Perez uzun süre sahip olduğu 3.lüğü kaçırdı. Son turda Raikkonen 3.lük için Bottas’a yaptığı atakta çarpınca Bottas yarış dışı kaldı.

Bu kaza sonucunda Perez tekrar 3. sıraya yükselerek podyumu tamamlarken onu yarışa 15. sıradan başlayan Williams pilotu Felipe Massa takip etti. Raikkonen ise aracındaki hasara rağmen 5. olmayı başardı. Raikkonen – Bottas arasındaki kaza inceleme altına alındı.

Red Bull’da Daniel Ricciardo yarışı 6. sırada tamamlayacak gibi görünüyordu ancak son 4 tur kala yaşadığı süspansiyon sorunuyla damalı bayrağı görememiş oldu.

Red Bull’un kendi evinde yarışan pilotu Daniil Kvyat 6. olmayı başarırken onu Sauber’den Felipe Nasr ve Lotus’tan Pastor Maldonado takip ettiler.

Son anda yaşanan kaza ile McLaren’in her iki pilotu da puan kazandı. Button 9. olurken Alonso son puanın sahibi oldu.

Toro Rosso’dan Max Verstappen 11. olarak puanı kaçıran ilk isim olurken son turda yarışa erken veda eden Bottas 12. olmuş oldu.

Yarışı tamamlayan son isimler 13 ve 14. sıradaki Manor pilotları oldular. Merhi 13., Stevens 14. oldu.

Rusya’da yarışı 6 isim tamamlayamadı. Ricciardo süspansiyon sorunuyla yarışı bırakırken 3. antrenmanda geçirdiği büyük kaza sonucu sıralamalara katılamayan ancak bugünkü yarışa katılan Carlos Sainz, son sıradan başladığı yarışta çok iyi performansla puana giderken fren sorunuyla bırakmak zorunda kaldı.

İlk bölümde büyük kaza geçiren ve güvenlik aracına sebep olan Romain Grosjean’la birlikte yarışı tamamlayamayan diğer isimler Hulkenberg, Rosberg ve Ericsson oldular.

Yarışın ardından yapılan incelemelerde Kimi Raikkonen ve Fernando Alonso ceza aldılar. Bu cezalar sonucunda Mercedes 2015 Formula 1 Takımlar Şampiyonu olmuş oldu.

Cezaların ardından Rusya GP Sonucu

Poz No Sürücü Takım
1 44 Lewis Hamilton Mercedes
2 5 Sebastian Vettel Ferrari
3 11 Sergio Perez Force India
4 19 Felipe Massa Williams
5 26 Daniil Kvyat Red Bull
6 12 Felipe Nasr Sauber
7 13 Pastor Maldonado Lotus
8 7 Kimi Raikkonen Ferrari
9 22 Jenson Button McLaren
10 33 Max Verstappen Toro Rosso
11 14 Fernando Alonso McLaren
12 77 Valtteri Bottas Williams
13 98 Roberto Merhi Manor
14 28 Will Stevens Manor

 

 

 


Yorumlar

“2015 Rusya GP – Hamilton Kazandı, Mercedes Şampiyon Oldu!” için 139 yanıt

  1. tebrikler kavrukoğlana,Mercedes’e. geçen seneki yarışın aksine daha zevkli bir yarış oldu. kazaları ve piste nazaran geçişleri bol bir yarış izledik. bir daha ki sene, yeni çıkacak ultra yumuşak ve süper yumuşak hamurlu lastikler kullanılırsa daha da zevkli bir yarış izleyeceğimizi düşünüyorum.

    Bir de şu McLaren umarım seneye en azından ilk 10 içinde devamlı olur. uyuz oluyorum süründüklerini gördükçe.

  2. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Mercedese tebrikler. Hep söyleniyordu turbo döneminde iyi olacakları. Mevcut kurallar içerisinde en iyi iş çıkartan onlar oldular. Artık diyerleri nasıl yaptılarsa bu enayiliği bilemiyorum. Bay E nin dediği gibi önceden haberleri olması umrumda değil. Söylemeseydin derler adama.

    Ferrari iyi yarıştı diyorlar. Pek çok olay olmuş yarışta. Standartın üzerinde bir Rusya Gp yani. Takımımın pilotlarına güçlü yarış için teşekkürler. Kimi de bir hata yaparak bindirmiş Bottasa. Üzüldüm puan alamamasına temas sonucu ama her yarış Ferrari de Ferrari laflarına karşı iyi bir kapak oldu aynı zamanda. Elemanın derdi başı kırmızılar.

    McLaren de iki araçla birden puan almış fakat Alonso ceza sonucu puandan olmuş. Yine de çok iyi bir sonuç. Tebrikler.

    Sıradaki yarış görüşmek dileğiyle 🙂

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Adiyos

  3. Kimi 30 sn ceza almış. Vettel-Alonsocular şimdi “Mercedes’i şampiyon yaptı” diye başlarlar 😀

  4. Lewis en güzel yaşlarında en doğru yerde en doğru anları yaşıyor. 2010-2012 arası gerek araç gerek kendi hataları bakımından çöküş hikayesi gibiydi ama öyle bir seçim yaptı ki işte şans budur denilecek cinsten. Formula 1 olmazsa olmazım en kötü zamanlarda bile izlemek için her şeyi yaptım. 2000’ler de schumi canımıza okudu 2008’de bi çaylak geldi mucize bi şampiyonlukla sevindirdi bizi ama sonrası yine hüsrandı. Şimdi şu son 2 sezona bakıyorum da gerçekten rüya gibi:) Altında bir canavar var doğru pilot kombinsyonuyla birlikte dominasyon da geliyor. Vettel’in 4 şampiyonluğu gibi.. Yalnız Vettel’in şansız olduğu konu çok genç yaşlarında bu şampiyonlukların gelmesi o zamanlarda durumu Hamilton gibi yönetemedi. Hamilton özel hayatı dışında tepki pek görmüyor her pistte trübünlere oynamayı biliyor bunu yaşının verdiği olgunluk ve zekiliğe yorabiliriz. şuan Vettel’de bu şekilde kazanmaya başlasa bu yaşta eminim oda dominasyou çok iyi yönetirdi. Tepki almaz bir sürü hayran kitlesi elde ederi tifosilerin çoğu ona tutkuyla bakardı ki bu olabilir gelecekte. ama işte o zamanlar çok antipati aldı dünya genelinde bi kaç kez yuhlandı hızlı aracın pilotu hiç gerilerden gelip bişeyler yapmadı vs denildi kendisine ama bugün görüyoruz en iyilerden biri olduğunu nasılda ıspatlıyor tebrikler Vettel’e.. Lewise dönecek olursak galibiyet sayısını 42 yaptı araç numarası olan 44’ü çok rahat bulacaktır 11-12 galibiyetle şampiyon olur. Brezilya’yı kazanamayacaktır gene 🙂 hatta orda Vettel sorun yaşarsa sürpriz bir kazananda çıkabilir belki Rai kazanır umarım Rai kazanır çok ihtiyacı var çünkü o güzel kariyeri boktan bir biçimde bitirmeye doğru gidiyor .. Yarışla ilgili çok konuşmaya gerek yok arşive alınıp son turları gelecek zamanlarda izlenilebilir 🙂 Mclaren’im için ise puan aldı vs yuppi diyemeyeceğim. Tek duam gelecek yıl bi Brawn gp sürprizi yapmaları ve Ham-Vet-Alo , Merco,Mclaren,Ferrari kapışması izlemek

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Bizim zamanımız yakın inşallah ☺ bu arada fikirlerine +1 ☺

      1. inşallah kardeşim. ölmeden bi kaç 2007/2008/2012 sezonu gibi sezonlar izleyelim de gözümüz açık gitmesin:)

  5. Raikkonen bana göre orda yapılmaması gerekeni yaptı acemice bir ataktı ama bir yerde hak veriyorum son tur ve son virajlardı sınırlarından fazlasını zorladı ikisi içinde pek hayırlısı olmadı burdan karlı çıkan şansı perez oldu.

    Mercedes in T-Shirt’i giymemesine en azından ertelenmiş oldu 🙂

    1. mercedes şampiyon oldu yorumu nasıl siliyoruz 😀 😀 😀

      1. Yok öyle kalacak orada 😀

        1. silin yahu 😀 😀 trolledim kendimi 😀

  6. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Yarışı izleyemedim yorum yapamayacağım ama vettelci kimici yok biz ferrariciyiz seneye bizim zamanımız yaklaşıyor az sabredin .ayrıca kimse birbirine laf sokma yarışına girmesin yok kimi turşuymuş ulan sen kaç senedir f1 izliyorsun ki bu yorumu yapma abukluğunda bulunabiliyorsun ; öteki ordan geçen sene nasıl geçiliyordu yazar , izlemedik biz zaten geçen seneyi ☺ kimse ferraricileri birbirine düşüremez ki zaten akıllı arkadaşlar zaten bu tuzağa düşmediği görüyorum bu beni ayrıca çok sevindirdi.hamicileride tebrik ederim haminin bu seneki şampiyonluğu hayırlı olsun

  7. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    O KİMİYİ odama getirin 😀

    1. 😀 😀

  8. Soğuk ve sıkıcı bir yarıştı..

  9. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Dünkü sıralamalardan sonra yarışın çok kötü geçeceğini düşünüyordum ama her tur heyecan, her tur adrenalin vardı.

    Rosberg’in şansı bitti. 73 puan fark var ve Hamilton, Meksika’yı da kazanırsa ve Vettel 2. olamazsa şampiyonluğunu ilan etmiş olacak. Edemese bile her türlü şampiyon. 66 puan Vettel’le, 73 puan Rosberg’le fark var.

  10. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Lewisin gene işi gücü garı gız 😀

  11. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    acaba şampanya şisesi içinde de Votkamı vardı 😀

  12. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Keyifler yerinde 😀

    1. Rosberg yok daha ne olsun 😀

    2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      karı kız peşinde Lewis gene 😀

    3. Unstoppable avatarı

      ahahah bu ne sahne be 😀

    4. Bu yarış yorgunluğunun (!) acısını çıkartacak gibi resimlere bakılırsa 🙂 Adamın çevresi geniş.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Rihanna kiskanicak dicem hatun genis 🙂

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Bu nasil bi yasam tarzi la 😛

  13. Strong_Union avatarı

    Ferrari nin düzlükte drs ile birlikte bile Williams’ı geçme şansı yoktu Rai de bunu bildiğinden orda denedi. Bottas’ın arkasında geçiş yapmayı bile denemedi yumurta dayanınca acemice daldı diyen arkadaşlar yarışı kaçıncı turdan itibaren izledi acaba. Riccardo ile mücadele ederken de orda atak yapmıştı Bottas’a yine aynı atağı denedi bu sefer biraz daha uzaktaydı ama Raikkonen “fazla dışardaydı ve beni gördüğünü düşündüm” dedi. Hatalı veya değil orasını bilemem de o atağı denemese pasif yarıştı derdiniz ve Rai o atağı yapıp 3. olsaydı şuan da kraldı. Rai’nin yarış içindeki tek suçu güvenlik araçlarının arkasından geçilmesiydi. Vettel’e ilk anlarda geçilmedi sonra güvenlik aracının arkasından geçildi ama farkı korudu Son anlarda bi bocaladı ama iyi savaştı özellikle Perez atağında.

  14. Hamilton un şampiyonluğu hayırlı olsun,Perez e tebrikler ve vettele,
    Rosberg galiba bügün yarışta değildi ısınma turlarında duracak kadar yavaş kalmsı ve ilk güvenlik aracında birden duracak kadar yavaşlayarak nerdeyse ham çarpacaktı.
    Kimi büyük bir ihtimal ceza gelir gibi ama aşağıda arkadaşlar belirtmiş monaco yu hatırlar isek.ne hikmetse bir türlü Williams ı pist üzernde gecemedik bütün yıl boyunca.
    mclaren pit duvarının espirisi iyidi ve alonso da iyi cevapladı 🙂

  15. Kaptan Sparrow avatarı
    Kaptan Sparrow

    Yarış bence fena değildi. Singapur’dan daha heyecanlı ve hareketliydi.

    Bazı arkadaşlar geçen sezondan beri Kimi’nin takım arkadaşlarının gerisinde kalışını, Kimi’nin yaşadığı çeşitli “talihsizlikler” üzerinden mazur göstermeye çalışsalar da, bence bugünkü yarış Kimi hakkında yapılacak yorum için adeta bir turnusol kağıdı işlevi gördü,

    Her ne kadar starttaki atağı ve sürüşü göze hoş gelse de, yarış geneline baktığımızda, her iki safety car girişi sonrası yaşadığı pozisyon kayıpları, bugün gerek Bottas’ı gerekse de Ricciardo’yu geçmeye çalışırken yaptığı telaşlı ve amatörce hareketler, böylesi tecrübeli bir pilota yakışmayacak cinstendi.

    Esasen objektif olup şu soruyu sormak bile kafi… Bu sezon Vettel ve Hamilton takımları adına yarışmasaydı, Rosberg ve Kimi ne yapardı? Rosberg banko şampiyon, Kimi ise 2. veya 3. olurdu diyebilir misiniz?

    1. rosberg 2. kimi 4. dediğin olsaydı rosberg 1. kimi 2. olurdu gene aynı şey olurdu ve hatta daha da zevkli olurdu arkadaşım ,Hamilton ve vettelin araçlarını kıyaslama takımlar ,herzaman yüksek puandaki pilota odaklanır, defalarca söyledik, bak bu yarışta vettel pite girdi kimi ile 2.3 saniye fark vardı aralarında, vettel rici ve bottas dan önce çıktı, kimi ise arkalarında kaldı ve asıl fark ozaman açıldı ,sezon boyunca da böyle oldu, artı arızalar yaşadı, gene söyleyeyim bütün pilotları eşit araçlar ile yarıştır en baştaki ile sondaki arasında zaman farkı 0.5 saniyeyi geçmez bir turda ,bir fabrikada üretilen binlerce araçta bile farklılar olurken, hemde robotların mm rik yaptığı bir halde ,bu sporda da illaki araç farkı olacak, herzaman yanılılan şey, bir takım iki aynı araç mevzusu ,f1 sporunda tek eşit rekabet eden takım 20 senedir gördüğüm mclarendir, üst takımlar arasında, o sebeple dikkat et alonso button ı geçmekte zorlanıyor ve sezon sonu yada ilk fırsatta kaçacaktır bunuda söyleyeyim belki rosberg yerine seneye geçebilir

  16. Unstoppable avatarı

    Rai ile ilgili şunları söyleyeyim unutmadan:
    Kesinlikle lastik ısıtma konusunda tam bir angut herif ya deli ediyor beni sc girdiğinde dikkat ediyordum bilerek millet zigzagdan başı dönmüş halde rai bi sağ sol yapmıyor, ayrıca gereksiz yerlerde konsantrasyon düşüklüğü yaşıyor yani belk zihinsel olarak dikkat etse yine aynı hızda olacak ama hiç zorlamıyor bazı yerlerde.
    Bir an önce lastik ısıtmaya dikkat etmeli ve daha konsantre olmalı

    1. angut olduğunu kendi fanı bile söylüyor :)) haha

      1. Unstoppable avatarı

        evet çünkü aslında çok kolay olan bi işe dikkat etmiyor bu bir angutluktur ve bunu her pilot yapabilir bu fanı olduğum pilotun vasat olduğunu göstermez dikkatsiz veya isteksiz olduğunu gösterir
        ve en azından şükür kendi fanı olduğum pilotun yanlışını görebiliyorum 😀 oldu mu

        1. #Ocean_Pasific avatarı
          #Ocean_Pasific

          Bu lastik ısıtma konusunda haklısın . en baskın olduğu 2005 yılında bile Sc veya formasyon turlarında sağ sol yaparak lastiği ısıtma gibi bir düşüncesi yoktu .nedenini merak etmiyor değilim

          1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
            Fernando Alonso 05-06

            zaten Vettele bu yuzden yerini kaybetti sc cıkınca Vettel uzayıp gitti yanından sonra telsizden bağırdı düzlük hızım yok diye

  17. Rosberg’e yazık oldu. Şampiyonluk için yarışan bir pilotun gaz pedalının kırılması rezil bi durum.

  18. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Yarışın 2. bölümündeki hızı ilk bölümde gösterse Vettelin kazanma ihtimalinin hiçte yabana atılmayacağı bir yarış geride kaldı. Rosbergin geride kalmasının tahmini nedenini söylüyorum Hamiltona geçilince sinirle avuç içiyle yanlış bir butona dokunup sistemleri stop ettirdi bence. Hamilton arkasına gelince korkuyor; çok ilginç bir korku.

    Raikkonenin kronik sorunları var. Lastik ısıtma, yarışın tamamına konsantre olma; doğru zamanda doğru yerde agresif olma vs. gibi. Bu herhalde yaşlılığın getirdiği olağan bir durum.

    Gayet iyi bir start alıp önündeki en büyük rakibi Williamsı geçip, güvenlik aracı çıktıktan sonra üstelik Drs açılmadan geçilmek ya konsantrasyon kaybı ya da lastik ısıtma sorunu.

    Buna karşın takım arkadaşı Vettele zorluk çıkarmak ve geçiş yapmaması için işi oldukça zorlaştırmak tamamen ezilmiş psikolojinin geri bir yansıması. Sonuçta 7-8 tur geçte olsa Vettel geçti ve pitlerden sonra arkasındaki adamlara tur başına ortalama 1 saniye fark atarak 2. oldu.

    Benim gözlemlediğim kadarıyla yeni dönem motorlarda herhangi bir aracın arkasında daha net türbülansa girme sorunu var. Düzlük hızı en iyi araçlardan olan Massa ve Williams; Toro Rosso hatta Mclareni geçmekte zorlanıyor. Bu açıdan bakarsak Raikkonenin Bottası geçememesi normal ama Vettelin hızına bakarsak ve Raikkonenin 5 tur daha taze lastiğine bakarsak 48-50 arası bir turda Bottası geçmeliydi. Burada bahane bulmak yersiz.

    Sochi esasında geçiş yapmaya uygun genişlikte bir pist ama burada dahi heyecansız yarışlar oluyor. Lastik kullanım farkı, motor farkı, motor sınırlaması derken sadece izlemek için izlediğimiz kaçıncı yarış haftasonu sayamadım.

    Raikkonene ceza verilmeli mi? bence verilmemeli. Her ne kadar yanlış bir dalış yapsada çarpmamak için tekerleri kerblere doğru çeviriyor, Bottas Kerbe çok yanaştığı için çarpıyor. Bence Bottas sonraki düzlükte Raikkonen hızlanmasın diye kerbe bu kadar yanaştı ama hilesi avucunda patladı. Bottasta da suç var her suçu Raikkonene bulmakta mantıksız.

    Perez temiz kalpli bir yarış çıkardı ve bence mükafatını aldı. Tebrikler Force India strateji ekibine gelsin.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Vettel sonlara doğru yakaladığım tempoyu cumartesi günü yakalasaydım daha iyi şeyler yapabileceğini söyledi.3’ten kalksaydı yarış nasıl olurdu gerçi Mercedes hızlıydı ama 10 sn civarın daydı fark sonra sorun yaşadılar tahmin etmek zor.

      1. Ferrari Racing avatarı
        Ferrari Racing

        Valla yarışın fastest lap’ı 1.40.077 ile galiba Vettelde. Poleden 2.9 saniye yavaş bir yarış hızlı turu gayet kazanmaya yetebilirdi. Gerçi muhtemelen Hamilton diğer yarışı düşünerek motor koruma moduna geçmiş olabilir. Yine de haftasonunun sert lastiğiyle bu turu yapmak Ferrari aracının iyi bir potansiyeli olduğunu gösteriyor.

        Yarışın 2. bölümünde 13.5 saniye farkla başlayan aralık 11.5 saniye civarına sabitlendi. Son 6-7 tur Hamiltona bir uyarı çektiler düzenli olarak yarımşar saniye yavaşladı. O anlarda ki tempo yarış başında olabilse belki pit stratejisi (Ferrari bugün 2 aracıyla 2.2 saniyelik pit stop yaparak 3 saniyenin altına inen sanrıım tek ekip) ile yarış kazanma şansı bile olabilirdi.

        Vettelin temposu ve Vettelin araç geliştirme hızı bana gelecek sene adına uut veriyor. Yarışlarda bir testtir ve Vettel 2.likte yalnız kalınca güzel bir test yaptı bence güzel veriler elde etti.

        1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

          Burada ki önemli veri cuma cumartesi iyi tempo tutturamamış olması.Yeterli tempoyu bulamadım yarış başındada patinaja kalınca Rainin arkasında da takılınca istediği ivmeyi yakalayamadı.Dediğine katılıyorum.Son bölüm iyi bir test oldu.Ferrari auistine umutlarla gidiyor bakalım sonu hüsran mı başka bir şey mi göreceğiz.Gelecek sene için Mercedes bu kadar kolay kazanamaz ufak hatayı araç kapatıyor.Seneye bu sürmez umarım.Daha iyi yerlerde oluruz diye tahmin ediyorum.Hamiltonun 9. galibiyetı kazanması ve herşeye rağmen puan farkı 66.Gelecek sene Mercedes açısından kolay olmayacak inş.Belki yakıt yasağı olmasaydı daha iyi olurmuydu bilmiyorum yanlız ondan sonra iyi toparladık ve gelişmeye devam ediyoruz.

    2. Mercedes takımı gerçek hızını göstermiyor 2 sc den sonra galiba Hamilton fena bastı farkı 3.5 turda baya açtı yerine göre hız gösteriyorlar şuan tur başına Mercedes genel olarak 1, 1.5 saniye hızlı vettel kazanamaz dı arada verilen mamalara aldanmamak lazım 😀

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Bunları göremeyecek kadar salak değiliz.Hatırlatmana gerek yok.

        1. salakmısın bilemem arkadaşım değilsen değilsin ben ilk yoruma yazdım vettel geçemez o kadar seneye bakarız alınma fazla herşeye

          1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

            Biraz mantıklı yorumlar yap o zaman.Bir şeyden alındığım yok.Absurt yorumlar yazma konuşmaya.Adamın ikinci yorumunu bal gibi okuyorsun absurt yerlere çekiyosun sanki biz görmüyomuşuz gibi.

            1. anlat formula 1 nedir

  19. Oraya 1 şampiyonluk daha yazmanızı rica edeceğim 🙂

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Yazdım ve birde baktım ki son 8 sezonda 4 vettel 3 hami şampiyonluğu olmuş ama biz hiç vettel ve haminin şampiyonluk için çekiştiğini görememişiz bu demek oluyor ki bunun vakti geliyor artık

  20. güzel yarış oldu, tek tebrik Kimi ye, oda olmasa geçen yarış gibi uyudum dersiniz, Kimi sc sırasında lastik ısıtmada bence sorun yaşıyor yada uzun süre bu lastik kullanılacak diye lastiklere iyi davranmaya çalışıyor Vettel geçti daha sonra hızını koru dedi takım, Kimi de bastı, farkı korudu ,bu sezon zaten dedik, Mercedes alır diye, her iki şampiyonayı da alır ,hangi sebeple şampiyonluğunu ilan eder diyorsunuz anlamak zor sadece sezona yayıyorlar, bunu da dedik ,elbette ilan eder, hatta edecekti, seyirci sebebiyle geciktiriyorlar, bu yarış gibi olsun Kimi, hiç sorun değil, ayrıca Bottas fazla savunmada kaldı, ilk denediği yerde gene aynısını yaptı, Bottas içeri girdi ,oysa sol tarafı hızına göre müsaitti kaçabilirdi ,artistlik yaptı, bariyerlere takıldı, :d aynı olayları defalarca izledik, burada önemli olan kaza değil ,görsel mücadele tabi Bottas ve onun gibiler ne anlar mücadeleden, kır üstüne ,bas frene geçmesin arkadaki ,bu mantık sökmez, neyse güzel yarış oldu, tebrikler Kimi ye ,başka tebrik de Massa ya olur ,gerilerden iyi geldi, birde Button a uçan kaçan, Alonso yu geçti gene :d , bence güzel yarıştı

  21. Onur Gentas avatarı

    Yarış beklentilerimizin çok üzerinde güzel geçti. Rosberg yarış dışı kalmasa daha da keyifli olabilirdi.

    Raikkonen’i agresif bulan arkadaşlar var, sanırım onlarla farklı yarışı izledik. Takım arkadaşına geçilip sonra yakınına bile gelememişsin, bütün yarış boyunca öylece dolaşmışsın pistte ama Bottas’a yaptığı bir atak sayesinde agresif oluvermiş. Rai zamanında hızlıydı doğrudur ama şuan o görüntüden çok uzak. Bu sefer ne pit ekibine ne de araca bahane bulamazsınız.

    Sainz adına çok üzüldüm, çok iyi gidiyordu ve yarışı bitirmesini beklerdim. Umarım kalan yarışlarda daha şanslı olur.

    1. Unstoppable avatarı

      zaten genel anlamda bi agresfilikten bahsetmiyorum sadece son turda podyum için gereksiz ve hatta sonucu belli bi atak denemesinden bahsediyoruz yoksa vettele geçildiği turdan sonra durumu içler acısıydı

  22. Rai hatalı ama hırslı görmek sevindirici, ayrıca heyacan katıyor yarışa 😀

  23. O bu değil de hepimize bir Perez şansı lazım ( mücadelesi takdire şayan o ayrı ) . Kimi için hiç bir polemiğe girmeden bottası öyle görünce bir oooohh dedim o kadar sinir olduğum bir tipi şekli var . İftar sonrası yaktığım sigaradan aldığım haz kadar bir haz aldım özellikle onboard kameradan görünce güm diye 🙂 kimi hatasız demiyorum hatalı da demiyorum bu işi bırakalım hakemler karar versin ama muhtemelen 3.lüğü gittiği için vereceklerdir cezasını yani bir etken olacaktır . Ama bkz:Monaco . Ayrıca rosberge de üzüldüm çok ne demek pedal amortisöründe sorun var şanssızlık işte. Vettele de tebrikler . CİPİTU ENCİNSS VOOOAAĞĞĞHHAHSSASAJ. Thug life in darkness yaptı kocattılar Alonso reisi de

  24. Yarışı izlemediğim için yorum yapamıyorum. Hamilton fişi çekmiş bu yarışla beraber. McLaren’ların umutsuz geldikleri bir pistte çifte puan alması beni mutlu etti.

  25. RAİ çok hızlıydı ve podyuma çıkıp kahraman olmak istedi olmadı.yarış kazasıydı böyle kazalar çok fazla gördük

    1. Nası çok hızlıydı kardeşim yahu neye ve kime göre evet perezden hızlıydı 40 tur aynı lastikle giden , ric ten de hızlıydı . Çok hızlı olsa vettelin peşine takılırdı en azından veyahutta pit çıkışında ilk denemesinde olmasa da hızlı olsaydı çoktan bottası geçip ric i geçmiş perezin ensesinde olurdu

      1. benim dediğimi diyosun işte.bottas perez ric den daha hızlıydı.atak yaptı olmadı.pistte geçiş yapılabilecek bir tane yer var orda da bottas drs açıyordu geçemedi.

        1. 🙂 yeter bu cevap . 40 tur aynı lastikle giden adamdan hızlı kimi

  26. 24 Saat dayanıklılık yarışlarında dahi görülmeyen pedal arızası F1 gibi en üst sporda 6. turda Mercedes gibi bir araçta yaşanıyor, ilginç.Manor olsa anlarım da Mercedes 🙂

    Günün en kârlısı Massa oldu. Kalanlarla birlikte 4. sıraya kadar çıktı. Keşke Ferrari’de Force India veya Red Bull kadar risk alabilseydi. Mclaren sıfır çekeceği haftasonunu 3 puanla tamamladı ama Sauber 6 puan alınca yaklaşamadı.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Bence de ya bu kadar amatörce bir şey olamaz.

  27. kimi mark webber raikkonen..

    şimdi de yırtıcı oldu :)) kusura bakmayında bu adam pilot milot değil turşusu çıkmış.

    her hatasına her amatörlüğüne bir kulp buluyosunuz ya başka bir şey demeye gerek yok.

    bu adam çok iyi bir ikinci pilot. ele ayağa dolaşmaz yapabildiği anca bu kadar.

    her takıma lazım bir kimi mark webber raikkonen..

    1. Bende bana atarlanıyorsun sandım ne varmış yorumu yapmaya düşünmekte diyecektim ki .. 🙂

    2. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Biri ”sebastian” nickiyle yabancı olarak gelip raikkonen’e laf atarak vettel-raikkonen fanlarının arasını açmaya çalışır ;

      Biri ona cevap verir Vettel’in adını ”Vestel” yapar..

      Bu ne yahu ? Biraz olgunlaşın. Çocuk musunuz ?

      1. Unstoppable avatarı

        aradığım yorum 😀

      2. Çocuğuz kardeş abilik yapın bize bu şekilde yol gösterin

    3. https://www.youtube.com/watch?v=N9zC-95bzv8

      Hocam şu geçişi nasıl değerlendiriyorsun mesela, Vettel geçen sene neden geçiliyordu, otoritesin sanırım ondan merak ettim.

    4. He ayrıca turşusu çıkmış dediğin pilot hızın dünyasında vettelle nasıl kapıştı gördük ? ( cuma – cumartesi / italya )

    5. Ben zaten bişey demiyorum yarış sonrası yaptığım yorum orda hatta bi arladaş kimi bugün çok hızlıydı yazmış ona da yazdım cevabımı ne hızlı ne hızından bahsediyosun diye ama bu tarz yorum içimde bastırdığım siniri okşuyor alnımdan kaşıyor adeta biz bişey demedik zaten vettel daha iyi ben kabul de ediyorum . Ama insanı irrite etmenin lüzumu yok.

  28. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Tebrikler Ham,Vet,Per.Bugün iyi yarış olacağını düşünüyordum.Start Ham-Vet kirli tarafta çok patinaja kaldı ama Mercedes motoru hızlanmada mükemmel.Yoksa Rai çok iyi kalktı Ham’ı bile avlardı.Rosbergin düştüğü durum bana çok saçma geliyor.Süspansiyondan kaynaklanan gaz pedalı nasıl kırılıyor nasıl beceriyonuz anlamadım.Tebriklerin büyüğü de Massa’ya 4. oldu o kadar çok iyi olmamasına rağmen.Ferrarileri çekişirken izlemek güzeldi.Vettelin aracı Raiyi geçtikten sonra uçuşa geçti.Rai bir ara sendeledi sonra iyi toparladı.Kaza da bence iyi yaptı.Bence Ferrari pilotlarının biraz daha agresif yarışması gerekiyor.Alonso zamanında bu agresifliği yansıtıyorduk rakibe böyle olmamız güzel.Hamiltona sonda ne oldu anlamadım.Keşke biraz daha tur olsaydı.Genel anlamda güzel yarıştı.Umutlar seneye kaldı.ForzaFerrarı

  29. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Rusya GP çok sıkıcı geçecek diyordum hep ama öyle olmadı.Rekabet dolu zevkli bir yarış izledik.
    Bugün ile ilgili tek üzüntüm acaba yarışın başında Raikonen’in gerisinde zaman kaybetmeseydik yarışın sonuna doğru belki Hamilton’a daha yakın olurduk…Bir daha ki sene için çok ümidim var Ferrari’den.Elinde yeni bir Schumacher olabilecek tarzda bir pilotu var bunu fırsata çevirmeleri gerek.
    Hamilton ve Mercedes taraftarı olan arkadaşlarımı tebrik ederim.
    Perez’in podyumu ne kadar sürpriz yumurta olsa da adama helal olsun.40 küsür tur aynı lastikle yarışıp o podyuma çıkmak zor iş.

    BENCE Bottas Raikonen kazasında Raikonen’in bir suçu yok.Umarım bir ceza çıkmaz.
    Bir de Rosberg’in sorunu bana nedense biraz tuhaf geldi.Yazık oldu.
    McLaren’ler çift araçla puan aldı galiba umarım devamı gelir.Alonso’nun espiri biçiminize hayrnım Massa’yi yarış sonuna kadar zorlamayı deneriz gafı efsane oldu. 😀

  30. MichaelJackson avatarı
    MichaelJackson

    Bol kargaşalı bir Rusya GP oldu ben zevk aldım şahsen. Geçen seneki yarışa göre çok iyiydi.

    Podyuma tebrikler özellikle de Perez’e. İyi bir strateji ve Raikkonen yardımı ile 3.lüğü kaptı.F.India garajını öyle sevinince ben de sevindim gerçekten 😀

    Button’ın mesajı aşırı iyiydi sesli güldüm duyunca 😀

    Raikkonen kesinlikle ceza alacaktır normal bir yarış kazası değil çok amatörce hareket yaptı.Bottas’a yazık oldu.Bence ya 20 saniye cezası ya da gelecek yarış için sıralama cezası almalı.

    Massa piyangodan 4.lüğü kaptı bence Perez ile birlikte en mutlu olan kişi odur bugün. 15.likten 4.lüğe iyi bir yükseliş.

  31. Muhteşem Vettel..

    Hataya rağmen bu halin çok daha iyi Kimi..

    Bottasa haketti diyemeyeceğim. DRS haricinde araç geçemeyen, kendisini de geçmenin mümkün olmadığı bir araç bana heyecan vermiyor..

  32. Kazadan sonra F.India garajının hali gerçekten komikti. Orada baya bir güldüm. 😀 Vettel’in podyuma çıkmadan önce Perez’le konuşurken ki yüz ifadesi ayrı bir komediydi. Fernando’da bu sene sadece yarış mühendisine çalışıyor. Önceki senelerde Stella’ya anca atarlanırdı, bu sene inceden inceden laf gömüyor. 😀 Bottas ve Ricciardo’ya yazık oldu. Umarım önümüzdeki yarışlarda iyi puanlar kazanabilirler. Lewis, Vettel ve Checo’ya tebrikler.

    1. Alonso ne dedi bana bir yazabilir misin? 🙂

      1. Unstoppable avatarı

        takımdakiler massayla yarış sonuna kadar yarışacağız deyince
        espri anlayışınıza hayranım dedi o da 😀

      2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        Massayla yarış sonuna kadar rekabet edebilirsin dedi Aloda espiri anlayışına hayranım dedi takımda olsun hiç olmazsa eğleniriz dedi ?

        1. Mükemmel bir cevap olmuş, teşekkürler arkadaşlar 😀

  33. monaco örneğini verenlerin apex’ten önce yanyana gelmek ile öndeki araç apexteyken arkadan içeriye dalmanın farkını öğrenmesi lazım. en basit yarış kurallarıdır bunlar. kimi’nin ceza almaması için apexten önce en azından ön kanadının bottas’ın aracının arka lastikleriyle yanyana olması gerekirdi.

  34. Sıkıldım sonucu belli yarışlardan.

  35. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Rosbergin sorunu tırıvırı su kadar yıl F1 ızlerim pedal arızası ne bilim buda Nicoya pole onemli değil havalara girme yerini bil dediler Hamiltonun şampiyonluğu hayırlı olsun ama pist ustu rekabet sıfır rezalet adam bı turda 2sn takıo herrkese Vettel yapması gerekeni yaptı Williams taktikte batırdı yine Raiyi daha erken pite alabılırlerdi fark erimeye başlayınca aldılar trafiğe takıldı
    Bazı fanatik Kimiciler sucu Bottasa atıyor adam cızgısındeydı ne yapsın gel gecmı diyecek bakalım Rai ceza alırsa Mgpye sampiyonluğu getirebilir okadar tur arkasında surun son tur kafa göz gir adama bence düpe düz caylak hatası yapan Raiydi bence gelecek eleştirilere görünenden daha cok kafayı takıyor kendini gostermek için böyle acemice hatalar yapıyor…

    1. Unstoppable avatarı

      bence o kadar da abartmayın tamam suçun büyük kısmı rai de ama az önce skyda tekrarını verdiler pist kamerasından bakınca raikkoenenin nereye gitmesini bekliyor ki bottas bi anda öyle keskin alıyor dönüşü tamam yarış çizgisinde gidiyor bottas ama dönüşü çok keskin ve ani bence rai hatalı ama büyük bi cezaya gerek yok

    2. Birader, nokta (.) ve virgul (,) kullanmalısın. Beynim aktı okurken.

      1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

        Beynin mi aktı 😀

  36. Mehmet Günaydın avatarı
    Mehmet Günaydın

    Nice man passes Iceman diyorlardı Kimi dersini verdi çaylak Finliye yer vericeksin kırmızı araca o kadar !

  37. ulan ferrari şu perezin yaptığı gibi sc de girseydiniz içeri ne güzel olacaktı ya…biraz risk alın arkadaş ne olacak sanki..2-3 garanti olacaktı.

  38. Unstoppable avatarı

    Bu arada alonsınun “I love your sense of humour” lafı çok sağlamdı 😀

    1. MichaelJackson avatarı
      MichaelJackson

      Button değil miydi onu diyen heheh 😀

      1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        evet Alo caktı lafı yine 😀

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          Massayla yarış sonuna kadar rekabet edebilirsin dedi Aloda espiri anlayışına hayranım dedi takımda olsun hiç olmazsa eğleniriz dedi 😀

          1. Hahahahah çok iyiymiş 😀

      2. Unstoppable avatarı

        alonsoydu 😀

  39. bravo kimi helal olsun sana. belki hatalı bile olsan bottas gıcığına dersini vermiş oldun..adam bu dünyaya seni baltalamak için gelmiş sanki..iyi oldu iyi

  40. Hulkenberg’le erken hüsran yaşadık, Perez ise muhteşem bir iş başardı, 2014 Bahreyn’den sonra ilk podyum sanırım. Force İndia hızı bu hafta Ferrari ve Williams ile yarışmaya adaydı lastiklere bağlı olarak sıra kaybetsekte kaza podyum getirdi. Hulkenberg’in attığı spin neden oldu bilemiyorum ama lastikleri yeteri kadar ısıtamadığı için spin attı.

  41. Monacoda Ricciardoya ceza yoksa, burada da Kimi’ye ceza olamaz.

  42. Genelde sıkıcı bir yarıştı. Ancak sonlara doğru keyifli oldu. Raikkonen bence iyi niyetliydi, botaş açıldı bir daha içeri girdi, naptıgi belli değildi. Alonso diyaloglarıyla yarışa keyif kattı. ? özetle aşağıda dendiği gibi mercedes hamilton gp oldu.

  43. Mercedeslerin kazanması gayet doğal bir sonuç bu yüzden orayı pas geçiyorum.
    Arka bölümde Raikonen bugün gayet istekliydi ta ki 45. tura kadar orada performansında bir dalgalanma oldu sanırım kücük bir motivasyon kaybıyla Bottas ın fazla gerisinde kaldı takibinde Bottas ın Riccardio yu geçmesi ile birlikte Raikkonen 2 tur sallandı sonra tekrar kaldığı yerden devam etti.Kaza isine bakmıyorum ancak surası bir gerçekki 3.sırada podyumu görebilecek hıza sahipti küçük nüanslar sonuçlara ciddi etki edebiliyor.
    Bugünün özel piltou Vettel di herzamanki gibi makine düzeninde gayet hızlı turlarla kendi göbeğini kesti özellikle Raikonen i geçmesi ile birlikte Bottas la arayı hızla kapaması pit stoplar öncesi kendisine avantaj sağlamasına yetti.Sonrasında ise yükselen bir ivme ve istikrarla yarışı bitirdi.Özellikle böylesine açık ara hızlı bir Mercedes le rekabetinde bugüne kadar aldığı puan ve Mercedes pilotlarından birini ekarte etmesi büyük bir performans.

  44. raikkonenin sorunu performansını yarış geneline yayamaması. yoksa hızından kimsenin şüphesi yok ama inişli çıkışlı grafik ona zaman kaybettiriyor. fena yarış olmadı yinede. kazada ise bottas kapıyı açtı gibi geldi bana biraz rai’de hemen daldı. muhtemelen bir ceza gelecektir. perez bu sene çok başarılı. bunu podyumla taçlandırdı. tebriklerin en büyüğü ona. hamiltonla vettel tam gaz devam ediyorlar zaten onlar için söylencek bir şey yok.

  45. Raikkonen grid cezası ne kadar alır ?

  46. rai’nin karityerinde yaptığı en büyük hata sanırım. sağlam ceza gelebilir. tüm yarışta agresif olması gereken yerlerde pasif, pasif olması gereken o dönüşte ise fazla agresifti. bir yerde bottas’tan çok daha iyi çıkış yakalamasına rağmen hava koridoruna girmekle uğraştı ve pozisyonu alamadı. zaten o hızla çıkmışsın hava koridoruyla neden uğraşıyorsun.

    önümüzdeki yarış hamilton kazanıp vettel 2. olamazsa resmen şampiyon hamilton.

    1. Unstoppable avatarı

      gerçekten haklı bi yorum katılıyorum en büyük hata kısmı hariç daha büyük hataları vardı 😀

  47. halen kimi’yi tebrik eden gözüne perde inmiş insanlar var, kimi aynı lastikle aynı koşullarda ezici bir biçimde vettele geçildi ve 2.bitebileceği yarışı amelasyon sürüşü ile birlikte 5.bitirdi, utanç verici bir sürüştü. üstelik vettelin gölgesinde ezildi. rai; massa’nın yıllarca başarıyla sürdürdüğü yavaş 2.pilot misyonunu sürdürmekten öteye gidemiyor.

    1. Unstoppable avatarı

      kimi yi ebrik etmiyoruz saçma bir şekilde gerilerde kaldı sadece son hamlesi hatalı da olsa en azından hala istekli olduğunu gördük o kadar

    2. Yarışı F1 app’den takip etmiyorum ama zaman ekranına ne zaman baksam, Vet ile Rai arasındaki fark hep 1.5 sn ile 2.5 sn arasında gidip geliyordu. Aradaki fark pit-stop’lardan sonra araya giren araçlar yüzünden açıldı.

  48. Unstoppable avatarı

    bence ortalama bi yarıştı podyum mücadelesi olmasa izlencek türden değildi aslında .
    Rai ile ilgili şunları söyleyeceğim çok sağlam start aldı hatta sc girmese momentumla hamiltonu da geçecekti.son andaki kaza ile ilgiliyse hatanın çok büyük kısmı raikkonenin ancak böyle bi agresiflik yapması çok hoşuma itti zaten bottasa da uyuzdum iyi oldu 😀 aferin rai hata yaptın ama en azından uzun süre sonra istekli göründün.
    bu arada alonsonun lafı tam thug lifedı yazın bi yere :d

  49. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Hamilton haftaya şampiyonluğunu ilan eder. sıkıcı bir yarıştı. son dakikalar hariç. Vettel yine elinden geleni yaptı ve 2.oldu güzel bir sonuç. Kimi’ci arkadaşlar alınmasın yada alınsın ama kimi şoförlüğü unutmuş gerçekten bu kadar pasif bir yarış olmaz bir kaç kez geç fren yapıp hamleler yaptı ama gerçekten unutmuş geçiş yapmayı. gitti son turda bottas’a dokundu adamın podyumu gitti. bence ceza almalı bilerek olmadı ama temiz bir geçiş hareketi değildi kesinlikle ceza almalı. mclaren için güzel sonuç 2 araçta puan aldı. şu Mclaren yarış performansı olarak gerçekten gelişti ama williams takımındaki düzlük hızının yarısı Mclaren Honda’da olsun kesinlik her yarış ilk 6 dayız. ama düzlük hızı yok. virajda 2 araçta harika ama düzlükte çok yavaşlar ne yapıp edip bu sorunu çözmeleri lazım. son olarak geçen yarış olduğu gibi yine mercedes ekranda çok az gösterildi bilerek yapılıyor tamam bir çoğumuz mercedes’i görmek istemiyoruz belki ama adamların bir sürü sponsorları var onlar ekranda görünmezlerse sıkıntı büyür o zaman. bu yüzden bari 1-2 tur hamilton’u gösterselerdi. sonuç olarak. hamilton şampiyon …

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      mclaren yarış performansında gelişti mi 😀 yarış dışı olanlar sayesinde puan alıyorlar, yoksa temposu falan yok. Herkes yarıştayken sadece manorların önündeydiler, yani aynı tas aynı hamam. Bu puanlar şans, performans ile kazanmadılar puanları.

      1. Sizin kazma sağolsun değil mi? 🙂

  50. Rai nın hatası olmasa podyumdaydı tebrıkler kazananlara ve mclaren en azından boylece puan alabılmıs oldu

  51. İlk üçü tebrik ederim.

    Bottas’a yazık oldu Kimi basit bir yarış kazası yaptı olan oldu.

    Ricciardo iyi gidiyordu ama maalesef süspansiyon dan bir parçanın kırıldığını söyledi ve Motor arızası olmadığı için sevindim 🙂

    Nico’ya yazık oldu ama yapacak bir şey yok.

  52. ForçaFelipeMassa avatarı
    ForçaFelipeMassa

    Yarış genel olarak güzeldi ama tek lastik hamurunun 41 tur dayanabilmesi de kötü be. Tamam daha dayanıklı olsunlar istiyoruz da, yarışın %85’i kadar da olmasın yani 🙂 Tebrikler hamilton, sessiz ama iyi iş vettel, hakkındı perez, şaşırdım massa :), ve son olarak OHA RAI, FIN’sin olum sen, sakin ol biraz 😀

  53. Süper keyifli bir yarıştı.Hamilton tebrikler gayet güzel sürdü.Daha ne yapsın 73 puan fark :).Vettele tebrikler elinden geleni yaptı ve şampiyonada rosbergi geçti helal olsun.Raikonnen’in yarışını mahvettiler, o da sinirlendi bottasa çarptı ne yapsın.Perez bu oğlandaki bal kimsede yok :D.McLarenler çifte puan aldı tebrikler takımıma 🙂 Gelecek yarışı iple çekiyoruz 🙂

    1. Bu arada pereze de hakkını vermek lazım bal falan ama sert lastikle 41 tur ona da helal olsun.

  54. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi’nin yırtıcı olduğunu görmek güzel ve memnun edici olsa da kazada %100 hatalı. Ceza gelecektir.

    Sanırım en hızlı turu da elde edip Prost’u geçmiş oldu.

    Şampiyona da bitti.

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Kimi ceza alırsa Mgp şampiyon olabilirmiş

    2. En hizli tur vettelde. Yanlis hatirlamiyorsam 0.2 sn daha iyiydi raikonenden.1.40.00 gibi bi seydi

  55. Strong_Union avatarı

    Raiye bencede ceza gelebilir ama hırsı cezasını gölgede bırakacaktır. Açıkcası çok hoşuma gitti son ana kadar kovalaması hele pereze yaptığı ataktan sonra tamam dedim bence güvenlik araçlarının arkasından geçilmesi dışında iyi yarıştı Rai. Vettel iyi sıyrıldı her zamanki gibi Hamilton’a da tebrikler artık kendiyle yarışır

  56. 30.turdan sonra elektrikler kesildi ya tüh.

  57. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    şapkaları kes 😀 matruşka 😀

  58. raikkonen vehbi avatarı
    raikkonen vehbi

    Rai iyi start aldı 2. olması gerekirken aracın performansını bulamamış olması nedeniyle başladığı yerde bitirdi

  59. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Perez podyumu haketmişti 41 tur aynı lastıkle gitti helal olsun

  60. Son bölüm heyecanlıydı. Raikkonen muhtemelen ceza alıcaktır ama onu böyle agresif görmek beni sevindi. Ama güvenlik aracı çıkış turlarında resmen uyuyor. Bugün Vettel bariz şekilde çok daha hızlıydı Kimi’den.

  61. Rai’nin kazası inceleme altında muhtemelen ceza gelecek ve Mercedes Takımlar şampiyonluğunu alacak..Raikonen çok iyimser bir atak yaptı…Ricardo’nun arkasında 2 kere hata yapmasa zaten podyumda olma şansı vardı görünüşe göre..

    Vettel’e ve Hamilton’a tebrikler..

  62. Bottas’la güzel oynadı Kimi, ancak çaylaklar ile savaş mızıkçılıkla bitiyor.Kapıyı açık bırakırsan dalarlar Bottas.

    Kimi’nin hırsını çok beğendim, ilk piti bir tur daha beklemeliydi gibi geldi.

    1. Şu hareketi başka pilot yapsa neler neler söylerdiniz 🙂
      Mesela Hamilton!

    2. Kapıyı açık bırakmadı Bottas. Raikkonen kapanan kapıdan içeri zorla girmeye çalıştı. Raikkonen’in hatası. Bottas’a çarpmasa zaten dönemeyip dışarı çıkacaktı o hızla.

      Buna güzel oynadı denmez. Heyecandan çaylak hatası yaptı denir.

      1. %100 katılıyorum.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          tipleri kes 😀

      2. Kimi’nin bugün yaptığının aynısını Ricardo Kimi’ye monaco da yaptı ve ceza yemedi demekki bunu yapmak suç değil ki Kimi’de aynısını yaptı.Söz konusu Kimi olunca mı çaylak olunuyor.Altındaki motora dua etmeli Bottas viraj çıkışlarında uzayabilme şansı olmasa Kimi onu çoktan geçip podyuma kolay bir şekilde uzanacaktı.Bottası ilk geçişinde Bottas’ın tekrar geçmesi Mercedes motoru sayesinde oldu, yoksa Kimi güzel bir şekilde avlamıştı.

        Hatta ilk geçişinde de aynı şekilde atak yapmıştı Kimi ve pist dışına falanda çıkmadı..

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          miş mişte muşmuş muş hala 😀

      3. Çaylak değil, bu geçiş denemesi bence cinayetti yani bilerek denedi bu geçişi hem yarış içinde pozisyonunu kaybetmesi hem de bottaşa bi garezi olması böyle bi şey yapmasına neden oldu yoksa yaptığı tamamen aptallık .

    3. Maldonado’nun hırsını da beğenirsin bundan sonra

    4. McLaren F1 (TEE) avatarı
      McLaren F1 (TEE)

      Aynısını Kimi’ye yapsalar burayı ağlama duvarına döndürürdünüz.

      Geçen yıl Malezya’da Magnussen lastiğini patlattı diye adama küfür dahi edildi burada.

      Raikkonen yapınca Bottas kapıyı açık bırakmışmış. Raikkonen bildiğin daldı adama. Ne kapısı?

    5. Gözlüklerin hayırlı olsun.

  63. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    welcome hamilton gp

  64. Son 15 turu izledim ona gore yorumlarsak gayet keyifliydi

  65. Tebrikler Vettel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir