Hamilton, Mercedes’in Başarısında Brawn’ın Etkisini Unutmadı

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton, Mercedes’in bugünkü Rusya GP’nin ardından 2. takımlar şampiyonluğunu garantilemesi sonrasında yaptığı açıklamalarda, takımın eski patronu Ross Brawn’ı unutmadı.

Mercedes normalde yarış bittiğinde şampiyonluğunu ilan edemedi ancak Kimi Raikkonen’in aldığı ceza ile Mercedes bir anda şampiyon olmuş oldu.

Hamilton “Bir kaç sene önce Ross ile konuştuğumda asla art arda 2 defa şampiyon olacağımızı düşünmemiştim.”

“Ross ile oturup konuştuğumuzu hatırlıyorum. O zaman bana planları anlattığında çok iyi hissetmiştim.”

“Ona mesaj atmayı unutmamalıyım çünkü bu başarıları elde ederken Ross’un etkisi hala devam ediyor.”

“Bu seneki ya da geçen seneki kadar rekabetçi olacağımızı gerçekten bilmiyordum.”

“Doğal olarak kurallar aynı olduğu için benzer olmalı ancak McLaren’den ayrıldıktan sonra bir seneden diğerine neler olduğunu gördük. Bu da sporda her şeyin olabileceğini gösteriyor.”

“İyi iş çıkarmamızı bekliyordum ancak bu kadar iyi olacağını bilmiyordum.”

“Bu sene geçen seneye göre daha da iyi iş çıkardık. Bunun olağan üstü olduğunu söylemeliyim.” dedi.

 


Yorumlar

“Hamilton, Mercedes’in Başarısında Brawn’ın Etkisini Unutmadı” için 4 yanıt

  1. Artık Ross Brawn yok. Mercedes kötü yönetiliyor. Diğer takımlarla aralarındaki fark her geçen gün azar azar kapanıyor. Bu üstünlüklerini fazla koruyamayacaklar.

  2. Mercedes’i tebrik ederiz. Mükemmel bir motor yaptılar. 2. şampiyonlukları kayıtlara geçti. Buna bir şey diyemeyiz. Ancak V6 dönemine diğerlerinden daha avantajlı başlamalarına neden olan ilişkiler ağını da tarih yazacaktır. VW skandalını ilk duyduğumda aklıma benzer bir skandalın F1’de mümkün olduğuydu. VW gibi bir firmanın böyle bir şey yapacağı kimin aklına gelirdi? VW kalitenin, prestijin simgesiydi. Yakın gelecekte Mercedes tarafında da benzeri bir olayın patlak vereceğini düşünüyorum. F1 daha önce de dominasyonlar gördü. Fakat, hiçbirinin üzerinde böyle bir gölge/kuşku yoktu. Ferrari 1998’den sonra sindire sindire adeta tırnakları ile 2000-2004 dominasyonunu gördü. Renault 2005-2006 şampiyonluklarını neredeyse kıl payı kazandı. RedBull yine 2009’dan başlayarak yavaş yavaş geldi. Red Bull’un 2010 şampiyonluğu da kolay bir şampiyonluk değildi. 2010-2013 arasında her sezon (Belki 2011 hariç.) Ferrari ve Mclaren şampiyonluğun ciddi adaylarıydılar. Ama Mercedes, 2014’te bir geldi pir geldi. Bizim taksi şoförlerine Mercedes aracını verseniz sezonu ilk 4 bitirecekleri garanti.

  3. #Ocean_Pasific avatarı
    #Ocean_Pasific

    brawnın fia yönetimiyle olan bağlantısından dolayı yıllar önce v6 ya geçileceğini mercedesle paylaştığı ve bu sayede mercedes rakiplerinden yıllar önce v6 motorlar üzerinde çalışıp güçlü bir motor geliştirdiği haberi çıkmıştı .

  4. Aytunç Altındal (spä2000) avatarı
    Aytunç Altındal (spä2000)

    Ross, McLaren-Honda anlaşması öncesi japonya ya gidip görüşmeler yapıyordu.
    McLaren de Bulye’nin yerine Ross getirilecekti.
    Sonra Ross vazgeçti.
    Ul.n adam bu kadar mı ileri görüşlü Honda ortaklığının bir halta yarayamayacağını (uhh!) gördü de.
    Abi ben almayayım gelmeden bir duble sögüş yemiştim bana fazla gelir dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir