F1’de Motor Gelişim Hakları 2016’da Değişebilir

yazar:

kategori:

Formual 1’de motor gerlişim sayılı 2016 yılından itibaren değişebilir.

Ferrari başta olmak üzere Renault ve Honda sınırlı sayıdaki gelişim haklarıyla Mercedes’i yakalamakta zorlandı.

Bu kural sadece 2015 için getirildi ve gelecek yıl gelişim olmayacak.

Globo’ya konuşan Yarış Direktörü Charlie Whiting “Kurallarda yazıldığı üzere üreticiler 26 şubata kadar kullanabilecekleri 25 gelişim hakkına sahipler”

“Ama tabi ki kurallar değişebilir. Eğer olacaksa bu birkaç hafta içinde olmalı” dedi.


Yorumlar

“F1’de Motor Gelişim Hakları 2016’da Değişebilir” için 4 yanıt

  1. Bu kuralları ve gelişim bileti sistemini kendileri ortaya atmış ve kabul etmişler. Şimdi işe yaramadığını gördüler ve değiştirmeye çalışıyorlar. Kesin Renault’nun başının altından çıkmıştır. Mağduru da kendileri oldu.

  2. Mercedesin kazanmasina yardim edecek bir etki. Eyvallah adamlar hizli ama Ferrari 2 senede bu kadar yaklastiktan sonra boyle bir karar alinmasi cok sacma.

  3. Bence Honda ve Renault’a ekstra 5-10 gelişim hakkı verilmeli. Rekabet ortamı oluşturulmazsa bu elektrik süpürgesi sesleriyle de bu sporun geleceği yok.

  4. Burası motor dayanıklılığı ölçme merkezi değil efendiler. Burası Allah ne verdiyse yapıştır yaridir. Bırakın mühendisleri de biraz kafasındakileri gerçekleştirsinler. Sonra tren gibi yarışlar izliyoruz. Kapitalizmi buraya taşımanıza gerek yok. Biraz serbestlikle Formula 1 aradığı izlenmeyi ve ilgiyi yakalar. 1990 lı yıllarda ki tüm yarış heyecanını bu yarışlarda, start ta ve yarış içinde 1 veya 2 saniye hissedebiliyorum. olmaz böyle yürümez F1

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir