Newey: Red Bull Formula 1’in Dışına İtiliyor

yazar:

kategori:

Adrian Newey, motorsuz kalmalarını yorumladı.

Renault ile yollarını ayırmaya karar veren Red Bull, ilk önce Mercedes ile görüşmüş ancak reddedilmişti.

Avusturyalı ekip sonra Ferrari ile görüştü ancak bu seferde İtalyan ekip kendilerine olumsuz cevap verdi.

Honda’yı seçenekler arasında görmeyen Red Bull için artık tek seçenek Renault’ya geri dönmek.

Adrian Newey “Muhtemelen Formula 1 dışına çıkmaya zorlanıyoruz.”

“Renault ile beraberliğimiz ne yazık ki problemlerle doluydu. İlişkimiz oldukça sorunlu bir hal almaya başladı. Ne yazık ki artık hiçbir motorumuz yok”

“Renault’nun gelişmesi gerekiyor, ama bunun nasıl olacağı konusunda hala net bir fikir yok” dedi.


Yorumlar

“Newey: Red Bull Formula 1’in Dışına İtiliyor” için 18 yanıt

  1. Red Bull’un Türkiye siyasetinden görünüşü:
    Önce “Bizimle yürü Renault”, ardından “Sen bilirsin Bernie”, en son “Kendi düşen ağlamaz”:))

  2. Bırol Doğan avatarı
    Bırol Doğan

    Redbul muhteşem şasesini fabrika takımlarına verdi mi? Kendi mercedes motoru istiyor? Merc. ve ferrari haklı.Honda bile çok bu gazozculara.

  3. zaten siz hiç içeride olmadınız ki

    hep açıklardan gri bölgelerden beslenip durdunuz ve

    bataklığı kuturttular sivrisinekler öldü..

    sonunuz geldi yani kenarından dolaşabilşeceğiniz bir kural açıklığı malesef yok artık

    zıplama sayınız bitti

    game over

  4. Aslında hataların başlangıcı Renault kaynaklı. Renault yıllardır kendi KERS sistemini geliştirmedi ve Red Bull’unkini kullandılar. Bu yüzden konuyla ilgili bir bilgi birikimleri yok. Sen bir üreticisin ve kendi sisteminin olmaması iyi olmaz. Nitekim KERS sisteminin daha derinlemesine sisteme entegre edildiği ilk kural değişikliğinde patladılar.

    İkinci hataları bu kural değişikliklerine yeterince yatırım yapmamış olmaları. Bunu kendileri de söylemişlerdi. Belki de Renault Sport F1’in bütçesi böyle gelişim için dar kaldı ve daha az adamla başarabileceklerini düşündüler. KERS bilgisi de sıfıra yakın olunca patates olmaları gayet doğaldı.

    Red Bull, Renault ile devam etmek istememekte haklı, çünkü rekabetçilik yolunda epey etkili olan güç ünitesini tedarik ettikleri ekip bu işe gerekli önemi vermiyor. Bundan rahatsız olmaları ve panik yapmaları normal.

    Red Bull, Renault ile bağları koparıp diğer üreticilerle anlaşmak istiyor, ancak bunu çok kötü bir şekilde yaptılar. Çıkıp partnerinizi eleştirmek hiç de iyi bir şey değil. Sonuçta ikisi de reklam için oradalar. Kapalı kapılar ardında güzelce konuşup ayrılabilirlerdi ve son ana kadar da başka motora geçtiklerini öğrenemezdik.

    Red Bull böyle davranınca Renault da haklı şekilde tepkisini koydu ve kendisini kötü reklam edenlere sırtını çevirdi. Ferrari ve Mercedes de bunu görünce elbette en güçlü rakiplerinden kurtulmak için ellerindeki kozları kullandılar. Hadi Mercedes lanet bir takım ve sadece reklam için orada, ancak spor için buradayım diyen Ferrari’nin hiç olmazsa 2015 motorunu vermesini beklerdim. Onlar da sportmen olmadıklarını gösterdiler.

    Sonuçta mağdur olan Renault oldu ve şimdi motorsuz kalıp takımı satılığa çıkarmalarını bekliyorlar. Lotus’u cepte bekletip Red Bull’u ham yapacaklar.

    1. burak karaküdük avatarı
      burak karaküdük

      Ferrari 2015 motorunu sundu onlar kabul etmedi ki Günay

      1. Tamam kabul etmediler ama daha sonradan Ferrari’nin 2015 motorunu bile vermek istemediğini duyduk. Şu an Red Bull’un 2015 Ferrari motoru için bile can attığını söyleyebiliriz.

    2. Olayın biraz farklısı şu an Honda’da var. Mclaren yardım etmek istiyor, ki büyük ihtimalle KERS’e yardım edecekler ama Honda projeye kimseyi istemiyor.

      1. Yardım etmek farklı, tamamen onlarınkini kullanmak farklı. Renault tamamen Red Bull’un sistemine bağlı kaldı. Zaten motordan bağımsız çalışan bir sistemdi ve Renault geliştirmek için çaba sarf etmedi.

        1. Bunu Rbr istedi içten yanmalıyı siz halledin diğeri bize ait dediler ama maalesef yapamadılar abi bir günde çıkıp kendi sistemlerine suç bulmadılar…

          Briatore sağolsun 2009 da Magnetti’den alındı sistem sonra yasaklandı sistemi geliştiren Mercedes FIA nın da yardımı ile aldı başını gitti 2014 motor kurallarını herkes den önce öğrenen firma bu formül de yer alan takım diğerleri neden çağrılmadı ?

          Para Babası Wolf kaymağını yiyor iki takımında sonradan çıktı geldi Lider oldu beyefendi…

    3. İşte sorunda burada değil mi abi ERS yada Kers sen önce kendi sistemine bakacaksın…

      Red Bull ile tekrar anlaşılırsa Mercedes den ERS sistemini alamayabiliriz ama anlaşılmazsa ERS sistemini alıp ileri doğru büyük bir adım atmış oluruz en azından kendi sistemimizi yapana kadar zaten şuanda Viry de hiç olmadığı kadar yapılanma kaynak aktarımı ve adanmışlık var.

      Kendi düşen ağlamaz beyine kafa tutarsan sen bulunmaz hint kumaşıyım ben dersen bir gün terzinin biri öyle bir makas atar ki yolunu şaşırırsın…

      Red Bull’a motor sağlasak bile bu saatten sonra eskisi gibi olmaz fabrika takımı dururken kusura bakmasınlar…

  5. Haber de redbull için fransız ekip demiş sanırım gözden kaçmış
    Niye hala resmi redbull ayrılığı ve lotus satınalması aciklanmadı anlasılır gibi degil yoksa resmen daha iptal edilmedi mi
    Austinde 12 token yerine 4 token kullanılacağı sonra da guncellemenin kullanılmayacağı Amus ta açıklanmış bu demek oluyor ya Renault çekilecek ya da anlaşma iptal olmadığı için sallıyor

  6. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Adamlar bildiğin istenmeyen adam. Helmut Marko dan takım sahibine hepsi ayrı itici. Ama mükemmel rekabetçilikleri vardı haklarını yiyemem. Büyük etki yaptılar.

  7. Newey baska. Su adam ile Prodromou tekrar ayni yerde olsa mukemmel olurdu.

  8. Bu yolu siz seçtiniz bay Newey

  9. Kimse durup dururken F1 dışına itilmez helede bu son altı yılın dört kez dünya şampiyonu olmuş takımıysa…

    Bu spor dalında bu arena da elbette bazen kazanılır bazen kaybedilir lakin kaybettiğin sezonda markalar klasmanında ikinci olduğun halde yaygaralar kopartıyorsun sağa sola çataşıyorsan bu olmaz. F1 tarihinin en köklü kural değişiklikleri yaşandığı F1 de kimse nelerin olacağını bilemezdi…

    2009 F1 sezonu için kural değişiklikleri oldu bu sporun ağır topları yenildiler ama biriside ciddi manada yaygra kopartmadı bildiklerini yaptılar ve kural kuraldır dediler. Ama bu gün Red Bull Renault’un misyonuna baktığımız da 2014 F1 sezonun da markalarda ikinci olmuşlar halen tatminkar değiller ve yaptıkları ortadaydı Renault’a karşı. 2015 sezonu için ise sonuna kadar haklı oldukları alanlar var ama haklıyken haksız duruma düştüler.

  10. Ferrari nin son şampiyonluğu 2007 pilotlar ve takımlar,2008 son takımlar,Mclaren 2008 pilotlar.
    F1 iki dev takımı sızlanmaz iken,siz dört yıl hem takımlar hemde pilotlar şampiyonu olacaksınız sonra iki yıl bitmeden sızlanmaya başlayacaksınız daha kaç yıl şampiyon olmak istiyorsunuz ???

  11. Boşver red bulu gel McLaren e

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      adam renaulttan umut yok diyor, daha da fiyasko olan honda ya mı gelecek 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir