Ferrari Kalan Motor Gelişim Haklarını Amerika’da Kullanabilir

yazar:

kategori:

Ferrari takımı, motor gelişimi konusunda kalan haklarını sıradaki yarış Amerika’da kullanıp kullanmamayı değerlendiriyor.

Mercedes takımlar şampiyonluğunu son yarış Rusya’da ilan etse de Sebastian Vettel’in şampiyonluk şansı pek mümkün görünmese de matematiksel olarak devam ediyor.

Buna rağmen Ferrari, 2016 güç ünitesi öncesi motoru daha da geliştirmek için Austin’de motorda güncelleme planlıyor. Benzer bir uygulamayı Mercedes, İtalya’da kullanmaya başladığı güncellenmiş motorla yapmıştı.

Ferrari pilotları Vettel ve Raikkonen 4. motorlarını kullandıkları için yeni motora geçtiklerinde grid cezası alacak.

Ferrari’nin yeni güncellemesinde yakıt tankı ve MGU-K’da güncelleme planladığı, aracın arka tarafını daraltarak aerodinamiyi geliştirmeyi hedeflediği söyleniyor. Bunun yanında değişikliklerin vites kutusunda da değişiklik gerektireceği belirtiliyor.

Ferrari’nin öncelikle bu motoru, şampiyonluk şansını kaybeden Raikkonen’e vereceği düşünülse de gerçekçi şansı olmayan Vettel’e de verebilir.

Maurizio Arrivabene “Austin’de bunu yapmayı düşünüyoruz. Tabi ki Seb’in şampiyonada 2. olmasını dikkate almalıyız ancak bu tür karar vermeden önce hesaplamaları doğru bir şekilde yapmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

“Ferrari Kalan Motor Gelişim Haklarını Amerika’da Kullanabilir” için bir yanıt

  1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bence Raikkonen’e verilmesi mantıklı en azından farkı görebilirler pist üstünde..Rosberg sorun yaşamazsa 2.liği geri alacaktır alamazsa ayıp o Mercedesle

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir