Raikkonen, Vettel’in Şampiyon Olması İçin Elinden Geleni Yapacak

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Sebastian Vettel’in şampiyon olma ihtimali karşısında kendisine yardım etmeye hazır.

İkili Rusya GP’sinde bir araya gelmiş ve Vettel Raikkonen’i pist üzerinde geçmeyi başarmıştı.

Fin pilot son turda Bottas’a yaptığı atağın ardından kazaya sebebiyet verdiği gerekçesiyle 30 saniye ceza aldı ve 8. oldu.

Raikkonen “Bir önceki virajı düzgün dönemediğim için Sebastian beni geçti. Kurallar geçmesine izin vermek zorunda olduğumu söylüyor ve hepsi bu”

“Kuralları biliyorum, Bu çok normal. Şampiyonluk için mücadele etmiyorum. Bu yüzden takımın başarılı olması için elimden geleni yapacağım” dedi.


Yorumlar

“Raikkonen, Vettel’in Şampiyon Olması İçin Elinden Geleni Yapacak” için 13 yanıt

  1. Şampiyon pilot Raikkonen yeni nesil Barrichello olmuş.

  2. 2007’de Massa kendisine yardım etmişti. Ertesi sene ise Massa şampiyonluk mücadelesi vermişti. Ferrari bu ikilinin dağılmasından sonra bozuldu. Ne zaman ki takım oyunu bitti, Ferrari gitti. Raikkonen’in takımda kalmasının sebeplerinden biri de bu. Birbirine köstek olan 2 pilotu yarıştırmayı hiçbir takım istemez. İnsanlar bunu 2. pilotluk olarak algılasa da bence takım arkadaşına yardım edebilecek kadar karakter sahibi olmakla ilgili bir mevzu. Takım arkadaşına yardım etmeyince 1. pilot mu olunuyor yani?

    1. Hayır,takım arkadaşından daha iyi değilse o zaman 1.pilot zaten olamıyor.Olay senin dediğin gibi komplike değil..

  3. Iyi de arkadaşlar bunun ikinci pilotlukla alakası yok ki. Biraz rasyonel düşünün şu an bana göre şansı kalmasa da hala matematiksel bir şans var e haliyle Kimi de yarış anında yapabileceğim varsa yaparım demiş. Şampiyonluktan zaten kopmuş Rai’ye mi yardım etmeliydi Seb acaba? Ki bir gün Kimi de şampiyonluk yarışına girdiğinde Seb bunu hayli hayli yapabilir.

  4. başka ne yapabilir ki? 2. pilotların asli görevidir bu.

  5. Rusya’da Vettel’e yaptığı savunma öyle demiyordu ama.

    1. Bnce ben boyle konusayim vettel beni gecerse ona yardim ettigimden yol veriyorum gibi gozuksun ama gecemesse kendi yavasligindan gecemedi algisi yaratiyor.Bide surekli her gecildiginde bi bahasae uretiyor viraji iyi donemedim felan kac yillik pilotsun abi massanin 0.2 sn gerinde kac sn gitti vettel hata yapmadi sen dunya sampionusun ohooooooo

  6. YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi avatarı
    YeniSchumacherSebastianVettel.Tifosi

    Start anlarında Hamilton’a çarpsan fena olmazdı aslında. 🙂
    Şaka bir yana Kimi’ye eskisi gibi süremiyor filan diyoruz hep ama hakkını da verelim bu sporda ki en iyi profesyonellerden birisidir Kimi.Oldum olası bu huyunu sevmişimdir Kimi’nin.

  7. Hacı tuttuğum ve sevdiğim bir pilotsun ama sen önce kendine bir çeki duzen ver. Çok dağınık bir sezon geçirdin ( çokta şanssız ) 2016 son yılın bari fanlarına iyi bir sezon yaşat öyle emekli ol.

  8. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Yardımı falan geçin. Şampiyonluk bu sezon hayal. Klişe olacak ama 2016ya bakın 😀

  9. Kalan yarışlarda Hamiltonu biçerse en büyük yardımı yapar
    yoksa Hamilton’un şampiyonluğu nerdeyse garanti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir