Wirth: "Test Programını Aksattık"

yazar:

kategori:

Wirth, Barcelona’ya aerodinamik gelişimler götürme niyetinde olduklarını söyledi. Lucas di Grassi ve Timo Glock geçtiğimiz 4 günde Jerez’de sadece 144 turu tamamlayabildiler. Bu yüzden Virgin, final testlerinde  dayanıklılığı sağlama üzerine odaklanak.

“Karakter oluşturucu bir haftaydı. En iyi eforumuzu harcamamıza rağmen hidrolik sorununu çözemedik ve bu bizi bütün test boyunca rahatsız etti. Elimizdeki parçalarla üstesinden kolayca gelinebilecek bir durum değildi.”

“Tur başına belirli oranda hidrolik yağı kaybediyorduk. Bazı turlarda bunun üstesinden gelebildik ve artık güncellenmiş paketlerimizle Barcelona testlerine odaklandık ki orada sorunlarımızı tamamen çözmeyi umuyoruz.”

“Bahreyn için düşündüğümüz aerodinamik gelişmelerle birlikte artık dayanıklılık konusuna odaklanmayı düşünüyoruz. Yeniden gözden geçirdiğimiz program bütün aero paketimizi ilk yarış için saklayacağımız anlamına geliyor.”

Wirth testlerde yaşadıkları aksaklıkların kötü bir durum olduğu fakat VR-01’in hızıyla ilgili çok iyimser olduğunu söyledi.

“Olumlu yönden bakarsak bütün bu sorunlara rağmen yarış öncesi için gerçekten iyi hazırlıklar yaptık. Aracı bazı küçük değişik ve geliştirmelerle bu potansiyel içerisinde görmek gerçekten heyecan verici.”

“Doğrusu yaptığımız derecelerin hiçbirinde sıralama turlarındaki benzer yüklere sahip değildik. Genel olarak cesaret verici başlangıcımız ve gelişim programımıza tek bir konunun gölge düşürmesine izin vermiyoruz.”


Yorumlar

  1. toyotanın şasesini alsaydınız keşşke

  2. bence lotus daha hızlı.

  3. sorunlarını halledebilirlerse daha önceden de dediğim gibi CFD işe yaramış olacak hatta diğer takımlarıda da bu konuda farklı arayışlara sevk edecektir

  4. Şu an LOtus tan hızlı gözüküyorlar ama dayanıklılık açısından Lotus un gerisindeler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir