Ferrari Tek Yarışlık Motordan Medet Umuyor

yazar:

kategori:

Brezilya’da Kimi Raikkonen ve Felipe Massa’ın F2007 araçları yeni motorlar ile sahne alacak. Mevcut kurallar çerçevesinde motorlar iki haftasonu boyunca kullanılmak zorunda. Ama sezonun bitimine sadece bir yarış kaldı ve Ferrari pist motor sorumlusu Mattia Binotto’ya göre İtalyan takım, fazladan performans elde etmek için mümkün olduğunca çok tolerans için zorlayacak.

Mattia Binotto: "Geçmişte, iki yarış için bir motor hazırlama durumu olmadığında takımlar bazı aşırı motor denemelerine gidebiliyordu. Ama şimdi motor dondurma kuralı ile, yapılabilecekler sınırlandırılmış durumda. Geçmişte sadece bir yarış için gelişim sağlamayı amaçlayan şeyler veya daha kısa ömürlü özel parçalar olabiliyordu."

"Şimdi, bütün parçalar aynı kalmak zorunda ama gerçek şu ki, Sao Paulo’ya getirdiğimiz motorların katetmesi gereken mesafe, bölündü. Bin kilometre yerine 500 metre. Bu da, motor kullanımının önemini arttırmaya çalışabileceğimiz anlamına gelir. Örneğin, yüksek devirlerde sürüşler ile performans açısından en fazla faydayı sağlamak gibi. Ayrıca (motoru) daha yüksek bir sıcaklıkta da çalıştırabiliriz. Bununla beraber İnterlagos pistinde, motorlara göre ana özellik, güçte düşüşe neden olan rakım da önem taşıyor."

"Bunun üzerine, pitleri geçen ana düzlük, yokuş yukarı ve bu da motor gücünün öncelikli olduğu anlamına gelir. Size ana düzlükte geçiş fırsatı vermesi için maksimum güce ihtiyacınız var. Bu yüzden vites oranlarının seçimi çok önemli. Bu etkenler, aracı ayarlarken, en iyi tur zamanını elde etmenizi gerektirmeyecek şekilde optimize etmeniz anlamını taşır. Ama ana düzlükte daha fazla maksimum hız ve hızlanmanız gerekir."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir