"Grosjean, Sezon Ortası F1'e Girmeyecekti"

yazar:

kategori:

2009’da Grosjean, Barwa Addax GP2 takımında Petrov ile takım arkadaşıydı.

Ama Temmuz ayında MacaristanGP sonrasında Renault, Nelson piquet JR’yi ihraç etmiş, yerine de Grosjean’ı getirmişti.

Bununla birlikte 23 yaşındaki pilot, Alonso’nun yanında R29’un direksiyonunda sönük kalmış ve bu sezon için koltuğunu koruyamamıştı.

Takıma ciddi mali destek getireceğini taahhüt ederek 2010 için Renault ile anşan Petrov için 1 Mart’a kadar vadesi gelmiş ödemeyi yapamazsa koltuğunu kaybedeceği iddia ediliyor.

25 yaşındaki Rus pilot, Grosjean’ın hatasının, Renault’ta tam zamanlı bir görevi kaçırttığına inanıyor.

Petrov: “Grosjean, sezon ortasında F1’e girerek hata yaptı.”

“Kazanacağından çok kaybedecekleri vardı, özellikle de Alonso’nun hiç iyi iş çıkaramadığı bir araçla”

“Bir takım bana 2009 ortasında (yarışmam için) teklif getirdi ama ben reddettim ve babam da beni destekledi. Komple bir sezona balşamak gerekli”


Yorumlar

  1. alguersuari de ayni sartlarda girdi ancak toro rosso biraz daha tolerans gosterdi ona. renault sonucta daha buyuk bir takim. bir bildigi vardir. petrov ile grosjean'i kiyaslamak mantiksiz olur su an icin, hatta sezon baslasa bile petrov cok daha avantajli olacaktir ondan.

    ama piquet'nin oldugu bourdais'nin oldugu, jaime'nin oldugu bir seride grosjean daha iyisini hak ediyordu. vasat bir takimda da olsa bir koltuk bulmaliydi.

    piquet'nin gonderilmesi tahmin edilen gercegi gormemiz disinda cogu yonden zararli oldu. ey briatore, duy sesimi. r29 zaten surunuyordu, alonso bile pek bisi yapamadi o aracla. idare ediverseydin ya sezon sonuna kadar, turlayip hevesini alsaydi cocukcagiz.

  2. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    BEn Grosjean'ın kalitesine inanıyorum.Ama gerçektende f1'e giriş için yanlış bir dönemdi…

  3. çok doğru söylemiş bencede grosjean gp2 de sezona devam edip şampiyon bir pilot olarak bu sene sağlam bir koltuk bulabilirdi.Ama petrovunda dediği gibi Alonso nun bile iyi sonuç alamadığı berbat bir araçta ancak yok olup gitti.Keşke içindeki F1 aşkına birazdaha hakim olabilseydin senden yavaş olan takım arkadaşın F1 de ama sen yoksun şimdi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir