Vettel: "Ferrari Önde Demek İçin Çok Erken"

yazar:

kategori:

Geçen sene sonlarında gridin en güçlü takımı olarak gösterilen Red Bull’un Alman pilotu, sadece Ferrari’nin değil McLaren, Mercedes ve kendi takımlarının, Bahreyn için birbirine yakın olduğunu yineledi.

Avusturya’nın Salzburg Nachrichten gazetesine konuşan Vettel: “Gerrari çok güçlü görünüyor. ama bütün üstteki takımlar, araçlarını geliştiriyor. Bu yüzden gelecek daha fazlası var”

“Herkesin gerçekten ne kadar güçlü olduğunu değerlendirmek için hâlâ çok erken.”

Sürprizlerin de olabileceğini söyleyen Vettel, sayının da sadece 1 olmayacağını düşünüyor.

Vettel: Sadece bir sürpriz yok. En büyük sürpriz, herkese baktığınızda görünüyor. Araçlara bakarsanız, sadece farklı renkleri yok, şekilleri de farklı, tasarımlarının arkasında farklı felsefeler var”

“Herkes aşağı yukarı birbirine yakın, bir iki ondalık zaman dilimi içindeler. bu yüzden biz, Ferrari, McLaren ve Mercedes çok yakınız. Ama Toro Rosso da oldukça güçlü görünüyor. Biraz tur derecelerine bakarsanız, açıkça yakın. Bahreyn öncesi hâlâ olacaklar var ve bizim için gelecek parçalar. Şüphesiz diğer takımlar da getirecek. Ama şimdiye kadar çok yakını görünüyor”

Henüz net bir fotoğraf ortaya çıkmasa da F1 dünyasında bazı fikirler ortaya çıkıyor.

McLaren’den Jenson Button, Ferari ve Mercedes araçları arkasında sürüş yaparken Mercedes’in biraz sinirli, Ferrari’nin ise çok dengeli göründüğünü belirtmişti.

Bununla birlikte bu 4 takımın dışında sürpriz de ortaya çıkabilir.Bunların arasında Force India da bulunuyor.

Sutil: “Paramı bize basardım”

Blick’e konuşan Peter Sauber, son testlerde STR5 ile toro Rosso’nun da göz doldurduğunu belirtmişti.

AS’a konuşan, Ferrari-RedBull-McLaren’i önde gören Alguersuari ise “8-12 veya 8-15 arasında olacağımızı düşünüyorum.”

“Bana göre Renault ve Sauber ile birlikteyiz. Mercedes’in yakıt yükünü bilmiyoruz. En iyiden 3-4 saniye geride olabiliyorlar, bazen de en hızlı”

Auto Motor und Sport ise sezon öncesi testlerde gridin hiç olmadığı kadar dengeli yer aldığını öne sürdü.

“3-4 testin ardından bile şampiyonluk için net bir favori yok”

Mercedes’ten Schumacher ise son açıklamasında “Barselona, herkes için önemli bir test olacak ve araçlarımızın performansı konusunda daha fazla bilgi verecek.”


Yorumlar

  1. Button'a bi korku geldiğini düşünmüyorum McLArenin F1 tarihindeki en çok gelişme sağlayabilen takımı olduğunu unutmamak gerekiyor sanrıım bunun en yakın örneğini daha geçen sene hepimiz gördük 2-3 saniye yavaş araçla başlayıp sezon sonunda -test yasaklarına ve fabrikada yapılan çalışma kısıtlamalarına rağmen- yarışlar kazanıp en hızlı araçlardan biri haline gelmesi formula 1 tarihine geçmiştir. Ben yarışlara geride başlasak bile bu takımın her şeyi tersine çevirebileceğine eminm bu sene çok güçlü olacak McLaren emin olun.

  2. Kers yüzünden ağırlık dağılımı sorunu olmayan ve de Macaristan Gp sinden beri 2010 otomobili için çalışan,tarihin gelmiş geçmiş en iyi F1 takımı,hemen hemen en iyi pilot ikilisine sahip,hiçbir parasal,teknolojik,yer,mekan,zaman sorunu olmayan bir takım elbette Vettel e de Button a da korku salacak elbette en önde olması en güçlü olması beklenecek.Zaten aksi durumda Ferraride birçok kişinin işine son verilir.Helva yapmak için herşey mevcut:))

  3. vettel sen en ıyılerdensın ınsallah aracın ıyı gıder busene motor problemı yasamassın sen aracına ıyı bakta arıza cıkarmasın o yeter sana sampıyonluktan etmesın senı emı

  4. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    siz öle sanın :))

  5. kaan kaanhan avatarı

    shumi nin dediği gibi barcelona bakmak lazım.burası bizim limuzine uyacaktır 🙂 jerez de bile 25 oldukça hızlıydı. tahminim burda daha iyi olur.

  6. Vettelden inciler 🙂

  7. Mercedes Benz avatarı

    Otorite konuşmuş.

  8. Seviyorum Bu Sebastianı çok dogru söylemiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir