Sezon İçi Motor Gelişimi ve Bir Senelik Motorların Kullanımı Onay Bekliyor

FIA, dün motor üreticilerinin yaptığı toplantının ardından 2016’da sezon içerisinde motor gelişimine izin verilmesi için bir adım daha attı.

Mevcut kurallara göre 2016’da sezon içi motor gelişimine izin verilmiyor. Ancak dünkü toplantıda gelişime izin verilmesi yönünde adım atıldı. Bu adım Honda ve Renault için büyük öneme sahip olacak.

Toplantıda aynı zamanda üreticilerin gelecek sezon içerisinde birden daha fazla türde motor tedarik etmesine izin verilmesi kararı çıktı.

Son kurallara göre FIA, gelecek sene üreticilerin tek tip motor sağlaması gerektiğini söylemişti ancak bu adım da yalan oldu. Böylece üreticiler farklı takımlara farklı özelliklerde ya da bir önceki seneki motoru verebilecekler.

Bunun yanında 2016’da motor gelişim hakkı 32’den 25’e düşecekti ancak üreticiler bu hakkında 32’de kalması konusunda anlaştılar. Bunun yanında gelişimi yasak olan alanların gelişimine de izin verilecek.

Ancak bu değişikliklerin uygulamaya geçmesi için önce resmi olarak gündeme getirilmesi, ardından F1 Komisyonu’nda tüm takımlar tarafından onaylanıp Dünya Motor Sporları Konseyi’nde resmileşmesi gerekiyor.

Dünkü toplantıya FIa yetkilileri ile birlikte 4 motor üreticisinin temsilcileri katıldılar. Değişikliklerin onaylanması için diğer takımların da onay vermesi gerekiyor.

 


Yorumlar

“Sezon İçi Motor Gelişimi ve Bir Senelik Motorların Kullanımı Onay Bekliyor” için 9 yanıt

  1. Gelisimi yasak alanlarin da acilmasiyla birlikte Mercedes’in ustunlugu tamamen ortadan kalkar. Honda ve Renault icin de mukemmel haberler bunlar. Alonso hepinizi titretecek az kaldi sadece bekleyin.

    1. CaptainKiller avatarı
      CaptainKiller

      fazla rüya görme çocuk

      1. Rüyada değil gerçek olacak abisi.

    2. 9 senedir aynı şeyler söyleniyor. Brawn GP gibi bir araç gerek. Yoksa 10 da olur, 11 de.

  2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    MGP son anda taş koyar bu işe demedi demeyin

    1. Niyekine?Herkese 32 hak verilmiyor mu?

    2. Anlasmislar zaten neden tas koysunlar?

  3. Ayrıca normalde gelecek yıl için 25 jeton hakları varken bunun 32’ye çıkarılması yönünde karar alındığı da söyleniyor.Eğer durum böyle olursa Honda ve Renault ERS’de büyük gelişim kaydedebilir ve kalan haklarıyla da İçten Yanmalı Motor’da değişiklik yapabilirler.

  4. Belliydi böyle olacağı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir