Formula 1 2016: Son Koltuklar Kimin Olacak?

yazar:

kategori:

Formula 1’de 2015 sezonunun bitimine 4 yarış kala, 2016 sezonu pilotları da hemen hemen belli oldu.

Şuana kadar Mercedes, Ferrari, Williams, McLaren, Force India, Red Bull, Toro Rosso ve Sauber iki pilotunu birden açıklarken Lotus Pastor Maldonado’yu, Haas ise Romain Grosjean’ı açıkladı.

Renault’nun Lotus’u satın alması halinde Fransız bir pilot ile yarışmak isteyeceği ifade ediliyor. Bu Fransız pilotun ise büyük ihtimalle Jean Eric Vergne olması bekleniyor.

Ancak Lotus, Jolyon Palmer ve Kevin Magnussen seçeneklerini de değerlendiriyor. Takımın tecrübeli ve sponsora sahip bir pilot ile yola devam etmek istediği düşünülüyor.

Bu ismin Magnussen veya Vergne olacağı gelen bilgiler arasında.

Haas da ise önümüzdeki iki ila dört hafta içerisinde bir açıklama yapılacak. Bu açıklamanın Meksika GP’sinde yapılacağı, çünkü takımın Meksikalı Esteban Gutierrez’i seçtiği düşünülüyor.

Takım içerisindeki çoğunluğun Vergne’i istemesine karşın daha iyi sponsorlara sahip olması ve Meksikalı olması nedeniyle Haas’ın Gutierrez’i seçtiği düşünülüyor.

Manor’da ise Stevens’ın koltuğu hemen hemen garanti durumda.

İkinci koltuk için Wehrlein’in ismi geçse de Alman pilot gridin arkasında yarışmak istemediği için DTM’de yarışmaya devam edebilir.

Bu durumda takımın ikinci koltuğu güçlü sponsorlara sahip olan Alexander Rossi’ye gidecek gibi görünüyor.

Ancak olası bir Red Bull ve Toro Roso ayrılığıyla takımlar farklı stratejiler izleyebilir.


Yorumlar

“Formula 1 2016: Son Koltuklar Kimin Olacak?” için 6 yanıt

  1. Haas: Magnussen
    Renault: Vergne

  2. Valla buradan kimsenin olmayacak, orası kesin.

  3. Red Bull/Toro Rosso ayrılırsa pilotları kapışılacaktır. 3. araç olayının bu dakikadan sonra gerçekleşeceğini sanmıyorum gerçi. Öyle bir karar için çok geç.

  4. Seneye 3 takım redbull Toro Rosso ve lotus olmayabilir kalan pilotlar 3. Araclara en azından Mercedes ve ferrari belki mclaren) dağılacak

  5. Alexander Rossi Haas’a yakışırdı Amerikan takıma Amerikan pilot 🙂 K-Mag’ın koltuğu garanti olarak görüyorum büyük ihtimalle Lotus. Mclaren gibi büyük bir takımın 3. Pilotluğunu bıraktığına göre 1. Ve ya 2. Olarak koltuk bulmuş demektir.

  6. F1 böyle giderse F1 de yarışmaya hevesli kaliteli pilot bulmak ve amacı F1 pilotu olmak olan gençleri yetiştirmek zorlaşacak….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir