2015 DTM Hockenheim II 2. Yarış – Sezon Finalinde Zafer Green’in

yazar:

kategori:

DTM’de sezonun 9. ayak, 18. ve son yarışında zafer Jamie Green’in oldu.

Yarışa 2. sırada başlayan Green, 60 dakika + 1 turluk mücadelede DRS açılınca 6. dakikada Gary Paffett’ı geçti ve pitlerden sonra Ekström farkı azaltsa da önde kalmayı başararak galibiyetle başladığı sezonu galibiyetle tamamladı. Mattias Ekström 2., Edoardo Mortara’nın 3. olduğu yarışta şampiyona 2.liği kazandığı 25 puan sayesinde Ekström’ün 3 puan önüne geçen Green’e gitti.

İlk 3’teki Audi’lerin ardından dün olduğu gibi 4. sırada Mercedes’ten Paul Di Resta yer alırken, ilk yarışın kazananı Timo Scheider 5. oldu. En iyi BMW olarak Maxime Martin, Paffett ile uzun mücadeleler sonucu 6. sırayı elde ederken markadaşları Antonio Felix Da Costa ve Bruno Spengler’de momentum kaybeden Paffett’ı geçmeyi başararak 7. ve 8. sıraları elde ettiler.

3 yıl sonra ilk kez polede başlayan Gary Paffett, düşük yarış temposu ve uzun pit ziyaretiyle 9. olabilirken günün ve sezonun son puanını Martin Tomczyk kazandı.

İlk yarışta şampiyonluğunu ilan eden Pascal Wehrlein, 17. sıradan başladığı mücadelede Marco Wittmann, Nico Muller ile olan temasları ve kerblerin üzerinden sıçraması sonucu hasar alan aracıyla yarışı 21. ve son sırada tamamladı.

Miguel Molina, Christian Vietoris’i geçmeye çalışırken frenajda rakibine temas edip düzlük sonundaki 6. virajda Vietoris’in spin atıp virajı dönen Adrian Tambay’a çarpmasına neden olurken temas sonucu Molina ceza aldı, Vietoris ile Tambay ise yarış dışı kaldı. 2014 şampiyonu Marco Wittmann’da kopan kaputuyla yarışa devam edemedi.

9 ayak, 18 yarış sonrası Wehrlein 169 puanla şampiyon olurken onu 150 puanla Green, 147 puanla Ekström, 143 puanla Mortara, 123 puanla Spengler izledi. Takımlarda gooix/Original-Teile Mercedes-AMG, markalarda ise BMW sezonu ilk sırada tamamladı.

DTM Hock 15 II R2


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir