2015 Supersport Katar – Final Yarışı Smith’in – Kenan Sezonu Podyumda Tamamladı

2015 Dünya Supersport Şampiyonası’nın Katar’da gerçekleştirilen son yarışında, spot ışıkları altında zafer Kyle Smith’in oldu.

Yakın mücadelenin olduğu son turda Smith damalı bayrağı 0.9 sn önde geçerek Supersport’ta ilk zaferini kazandı.

Kawadaki Puccetti Racing ile geçtiğimiz yarışta şampiyonluğunu ilan eden Türkiye’nin gururu Kenan Sofuoğlu pole pozisyonundan başladığı yarışta 2. olarak sezonu podyumda tamamladı.

Katar’da podyumu tamamlayan son isim Lorenzo Zanetti oldu.

 


Yorumlar

“2015 Supersport Katar – Final Yarışı Smith’in – Kenan Sezonu Podyumda Tamamladı” için 2 yanıt

  1. Su adam niye moto gp cikamiyor biri izahat yapsin.maddi durum dicem la kacinci szmpiyonlugun hic mi bi takim yok seninle yarissin .degisik vesselâm. .

    1. Ben cevap vereyim.
      Kendisi ile moto2 de iken yaptığım bir görüşmede sorunun sponsor olduğunu söylemişti.
      Hatırlarsanız moto2 macerası sırasında fransız bir takımda yarışıyordu.
      Takım çok dandik bir takımdı. İtalyan bir takım Kenan’ı istiyordu ancak “gelirken para getir” dediği için o takıma gidemiyordu.
      Kenan’ın belki moto gp için tecrübesi yeterli değil diyebiliriz ancak moto 2 için kesinlikle yeterliydi. Assen’de Marquez ile mücadele eden, zaman zaman onu geçen ama düzlükte geçilen tek kişi Kenan’dı. Yani moto 2 de yarışan hemen herkesle mücadele verebilecek tecrübesi var.

      Bir diğer sorun ise moto 2 motorlarında istediğiniz her ayarı yapamıyorsunuz, oysa supersport motorlarında daha esnek oluyor bu durum.
      Sorun maalesef para arkadaşlar. Bizler kendi şampiyonlarımıza destek olmayan belki de tek toplumuz. Farklı spor dallarında takımlarda ve bireysel olarak bir çok dünya şampiyonu, avrupa şampiyonumuz var ama bizim tv ler futboldan başka bir şeyi göstermediği için haberimiz bile olmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir