Vettel: 2014’ten Sonra Yeteneklerimden Şüphe Ettim

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, 2014 yılında Daniel Ricciardo’ya mağlup olmasının ardından yeteneklerinden şüphe ettiğini itiraf etti.

Alman pilot 4 yıl boyunca Webber’i mağlup edip şampiyon olmayı başarmasının ardından, geçen yıl Ricciardo ile yarışmıştı.

Ancak Ricciardo sezonun ilk yarışından itibaren Vettel’e oranla daha iyi gözüktü ve Alman pilotu açık şekilde mağlup etti.

Bu durumun ardından Vettel yoğun şekilde eleştirildi ve 4 kez dünya şampiyonu pilot Ferrari’ye geçti.

Yeteneklerinden şüphe edip etmediği sorusuna Vettel “Evet ettim. Bunu itiraf etmekten utanmıyorum. Herkes bir noktada şüphe eder.”

“2014 iyi bir sezon değildi. İstediğim performansı gösteremedim. Ve durum böyleyse duygularınızı saklamalı ve bunu sahte bir gülümseme ile gizlemelisiniz. Ama bu dürüstçe olmaz”

“Geçen yıl aynı zamanda yeni bir değişim vakti geldiğini hissettim. Ve şimdi bu hissin doğru olduğunu görüyoruz. İşlerin doğru yönde gittiğini görmek beni mutlu ediyor”

“Ferrari’ye katılırken sonuçların nasıl olacağı hakkında herhangi bir garanti yoktu. Ama beklentilerin üzerinde olduğumuzu görmek mutluluk verici” dedi.

Red Bull’un ayrılma ihtimalini de değerllendiren Vettel “Onların ne yapacağını kimse bilmiyorum. Bazı söylentiler var ama sayın Mateschitz ile konuşmadım.”

“Onların ayrılığı büyük bir kayıp olur. Ama sonunda bunun olacağını sanmam.” dedi.


Yorumlar

“Vettel: 2014’ten Sonra Yeteneklerimden Şüphe Ettim” için 34 yanıt

  1. Açık sözlülük, kişilikten gelir ve asla bir zafiyet değildir. Yeteneklerinden şüphe etmesi kendinden beklentisinin yüksekliğini gösterir. Umarım o noktada en iyi performansını gösterir ki bu yıl o ayarda bir Vettel var pistte ve Ferrari’ye katkı sağlaması elbette hoşumuza gidiyor. Takımla bütünleşmesi antipatik içecek şampiyonu havalarını biraz olsun dağıttı. Devamını bekleriz. Ferrari’de başarılar görebilir umarım.

  2. Kendisini eleştiren pilota her zaman saygı duyarım. Kazanmak isteyen pilota her zaman saygı duyarım.

  3. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    F1’de bi çok şampiyon kadar yeteniklisin sıkıntı yapmaya gerek yok.Herşeyin bir zamanı var.Yavaş yavaş güçleniyorsun daha agresif hale geleceksin yakın zamanda.Sadece sıkıntı çok erken hızlı araçla 4 şampiyonluk kazandın.2014 senesinde tökezlemesinin yetenek anlamında başkasından geri kalmasının kariyerinde kara leke olarak göstermek iğneleyici sevimsiz düşünce tipi.O yüzden bu sözleri kullanan arkadaşlar duvara konuşanlardan öte değil.

  4. Bu yönüyle çok takdir ediyorum. İstisnasız bir reklam yıldızı.

    “Ferrari’ye katılırken sonuçların nasıl olacağı hakkında herhangi bir garanti yoktu. Ama beklentilerin üzerinde olduğumuzu görmek mutluluk verici” dedi.

  5. Redbullcular sene formula e mi yoksa DTM demi yarışıyorsunuz 😀

  6. Bir insanın kendi iç hesaplaşmasını yapması, kendinden emin olmaya çalışması neden bir zayıflık olarak görülüyor anlamıyorum. Adamın orada şüphe etmesinin nedeni kendini tanımaya çalışması neler yapabileceğinin farkına varmasıdır. Hem isterse gridin en kötü pilotu olsun adam, performansı yeterli düzeyde olmayınca “motorum gp2, ama ben onu geçmiştim bunu geçmiştim” gibi laflarla odakları kendinden uzaklaştımaya çalışmıyor en azından.

    1. ciddi ciddi şuan Mclaren’in kötü gidişatının alonso yüzünden olduğunu,ama motoru suçlayarak üste çıkmaya felan çalıştığını felan mı söylüyosun ? 😀 vettel de geçen sene aracıyla ilgili onlarca bahane uydurdu, ricciardo pasalar gibi 3 yarış kazanmasına rağmen. bunuda hatırlatırım

  7. Napolyon1453 avatarı

    Vettelin karnesinde kara leke olan Ric bana cok enteresan bir pilot olarak geliyor. Şuan mercedese gelse ham i yada alonso ferraride yarısırken orda alonsoyu yense şaşırmam. alo ham vet dısında gridin en yetenekli pilotu olarak görüyorum.
    Vettelin 4yıl boyunca ilk çizgiden baslayan gridin en hızlı aracına alısmıs olması kusursuz performanslarından sonra böyle gerilerde mücadele edecek olması psikolojik olarak bir etkendir. Takım arkadası rosberg sainz gro hulk falan olsa rahatlıkla yine yeneceğini düşünüyorum. Fakat ric baskı altına alınması zor gayet rahat bir pilot 2.pilotluğu umursadığını düşünmüyorum.
    Yani vettel 4yıllık saltanatından sonra gridde en enteresan pilotla bir araya gelmesi anti-vettelciler için muazzam bir koz olmuştur. Schumacher olacaksa bunun rövanşı da olmalı:))

  8. Ricciardo yu Vettel ciler sevmez o yüzden bu dediğimi eleştirip yok artık filan diyeceklerdir ama bana göre Ricciardo şu an performans olarak Alonso ve Hamilton la baş edebilecek seviyede. Hatta bunu yapabilecek belki gridteki tek pilot. Vettel yanına geçen sene olduğu gibi biraz hafif kalır.

    Şimdi şey de diyecekler bu sene kvyat ın gerisinde puan olarak nasıl bu kadar abartıyorsun. Adam ya 3 yada 4 yarış tam hatırlamıyorum takım arkadaşından önde giderken yolda kaldı aracı çok değil aklıma gelenler 2 yarış önce 3. giderken yolda kaldı kenara çekti, takım arkadaşı kvyat ric in aradan çıkmasıyla olması gerekenden de fazla puan aldı. Rusyada 3. olabilme ihtimali olacaktı perezle denk gidiyordu hatta önüne geçmişti yanlış hatırlamıyorsam yine yolda kaldı puan alamadı vs. Yetenek olarak alttan yetişen en umut verici pilot Ricciardo dur. Kalibre olarak Alonso ve Hamilton ayarında olabilir gerçekten izlemesi zevk veren pilotlardan biri. Hatta Montoya dan sonra izlemesi keyif veren destekçisi olunabilecek olarak gördüğüm ender pilotlardan biri oldu benim için Ric.

    1. SebastianVettel05 avatarı
      SebastianVettel05

      Sanki vettel öndeyken ric e hiç yol vermedi kanada galibiyeti vettelden rice verilmedi işine gelince kağıt üstüne bakarsın işine gelmeyince öndeydi kaldı bırak bu işleri motor sporlarında motorda patlatırsın kazada yaparsın bunlar bahane olamaz

      M1CHAEL
      +1
      Birebir olmasa da benzer bir örnek Senna popülaritenin zirvesindeyken genç Schumacher çıkışlar yapmaya başlayınca basından benzer bir baskı geldi açık sorgulama olmasa da adam daha yaşarken yeni Senna demeye başladılar. Fakat Senna’nın araçlarıyla nasıl cebelleştiğini, onu yıprattığını zorladığını hissedebildiler Sebastian da ise bunu gören pek az oldu.
      Her gerçek iyi adam seviyesini tekrar tekrar gözlere sokar.

      Arkadaşın yorumunu da oku derslik yorum olmuş
      Birde mahmut uslu gibi muhalefet olmak için muhalefetlik yapma. (cevap yazmayacağım)
      BLOK

      1. Geçen sene ric ile vettel in yarış dışı kalma sayıları aynı. O çok övündüğünüz vettel in sıralama performansına da değinelim geçen sene ric sıralamada 11-8 önde. 3-4 kez pist üstünde geçti ric vetteli ve vettel in galibiyet alamadığı sezonda 3 yarış kazandı. Gerçekler acıdır. Birde blok yapmış nerden akıllarına gelir böyle ergen hareketler 😀

    2. He bu arada vettel i bu kadar çok eleştirmem tamamen bu ergen ergen konuşan fanboyları yüzündendir. Yoksa pilot olarak da kişilik olarak da saygı duyduğum bir kişilik vettel. Ama bazı fanları var o kadar pilotlarını beğenmiş ve ergence yorumlar yapıyorlar ki böyle sert şekilde eleştirmek etki-tepki ye dönüşüyor benim için. Yoksa dediğim gibi vettel e pilotluğu ve özellikle kişiliği ve çalışkanlığı konusunda saygı duyuyorum. Vettel bile kendini kendi fanboylarından daha yüreklilikle eleştirebiliyor. Sadece buna bile saygı duyulur.

      1. Vetteli eleştirdiğinde onun ne şampiyonlukları sıfırlanıyor ne iyi pilot olduğu veya pist üstünde ne kadar hırslı olduğunu değiştiriyor.

        Seninkisi ilkokul atışması modu Vettel fanboyları böyle dedi bende Vetteli karalamak onu aşağılamak için herşeyi konuşurum.

        Bunun senin sinir stres noktasında alacağın yük dışında ne Vettele etki eder nede fanlarına.

        Neden ülkemizde F1 gelişmiyor kültürü yok işte bu yüzden bir Avrupalı bir Amerikalı veya uzakdoğudaki F1 birikimine sahip olamıyoruz.Şurda şu adama yapılan taraflı ve mantıksız yorumların %90 ı diğer ülkelerde yapılmıyor.Neden çünkü herkes neyin ne olduğunu fanatik taraftar gözlüğü ile değil işi hakkı ile vererek düşünüp yorum yapıyor.

        O yüzden sinir ve ruh sağlığını bozmanı tavsiye etmem neticede takıntılı insanlar böyle bir yola başvurur.

        1. Nick inin hakkını vermişsin 😀 eyvallah tamam sakinim 🙂

  9. ‘Yeteneklerinden şüphe edip etmediği sorusuna Vettel “Evet ettim. Bunu itiraf etmekten utanmıyorum. Herkes bir noktada şüphe eder.”’

    Açıkçası F1’deki neredeyse kimsenin yeteneklerinden şüphe ettiğini sanmıyorum. Hele ki 4 kez şampiyon olmuş birinin yeteneklerinden şüphe etmemesi gerekir. Alonso Hamilton’dan ötürü yeteneklerinden şüphe etmiş midir? Ya da Hamilton Button’dan, Montoya Raikkonen’den, Raikkonen de Alonso’dan ötürü? Açıkçası hiçbirisinin yeteneklerinden şüphe ettiğini sanmıyorum. Bana kalırsa Vettel babasının takımı gibi yarıştığı Red Bull’un kendi üzerine kurulu bir takım olduğunu bildiğinden ötürü Ricciardo’ya yenilince şüphe etmiş. Çünkü herkesin gözünde hep Webber 2. pilottu. Araç hep Vettel’in üzerine yapılandırıldı. Herkes Vettel’in balon olduğunu söyleyip duruyordu. Sonuçlar kötü gelince kendisi bile kendisini sorguladı otomatik olarak. Baktığınız zaman Alonso’nun 2 katı şampiyonluk almış biri var karşımızda, ama gördüğü saygı yarısı kadar bile değil.

    1. Yeteneklerinden suphe muhabbetini bilemeyiz. Bu bir ic hesaplasma gibi bir nevi. Kendisiyle yaptigi bir soru cevap gibi. Isiklar soner kapilar kapanir yalniz kalir baslar sormaya. Sonucta bunu soylerken bile suphe duyanin bir tek kendisi olmadigini belirterek durumun kotu olmadigi izlenimi yaratmaya calismistir belki de ya da gercekten oyle dusunuyordur. Ancak boyle kendisi elestirmesi iyi. Sampiyon oldugu yillardan daha cok sey kazaniyordur bu surecte. Ferrari rekabetci bir arac verdigi zaman cok daha guclu olacaktir.

    2. Enteresan tezatları barındırıyorsun yorumunda.

      Her pilot değişen şartları sorgulayabilme muhakemesine sahiptir.Yetenek dediğin elle tutulur gözle görülür paraya veya başka değerli bir şeye değiştirilebilen bir madde değildir.Bir çok pilot kendisinden şüphe etmiştir ve bunu söylemek yerine basına mühendislere takıma veya kurallara çatarak bir nebze olsun kendi vicdanını hafifleterek bakın ben yetenekliyim ama mühendis takım o bu benim için uğraşmıyor hikayesine inanarak taraftarlarını ve kendinin iç dünyasını yatıştırır (bu pilot veya pilotları hepimiz biliyoruz).Bazılarıda Schumi gibi Kimi gibi Hakinen gibi direk söyler lafı evelemez gevelemez hatalıyım der özür diler gerektiğinde bunlardan ders alarak dahada hırslanır (kimi hariç cool mod on adamda).

      Redbull pilot kombinasyonunu bilmeden onların tam bütün yarışlarını izlemeden Vettel öncesi aynı ekip ile David-Webber yarışlarına bakmadan onun dışında Takım Vetteli aldığında Webber ve Vettelin dengesini puanh durumlarını ve kıran kırana Rosberg-Hamiltonun geçen sene yaşadığı gibi yarışlar yaşadığını anlamadan yorumlamak bazen komik kaçabiliyor belirteyim.Webber asla 2.pilot statüsünde olmadı Vettel onu 2.pilot statüsüne indirdi ne ile sponsorları ilemi hayır performansı ile bunu başardı.

      Araç Vettele göre yapılandırıldı doğru son senesine kadar öyle idi.Bunda yadırganıcak bir durum yok Alonso içinde Hamilton içinde Kimi içinde bunlar geçerli.Her takımın birinci pilotu olur ve mühendisler mekanikerler bu araç üstünde uğraşır.Milyonlarca dolar verip aldığı pilotun aracı ittirmesi beklenemez değilmi 🙂

      Merak etme grid içerisinde Hamiltonda Alonsoda Kimide Vettelin ne derece a+ bir sürücü olduğunu biliyor.Bunu gösteren demeçleride var.Hırslı disiplinli çalışkan bunlar kendisine saygı duyulmaya yeticek doneler ama diğer pilotlar gibi skandallara karışık çıplak partiler düzenlemiyor en azından 🙂

      1. Dediklerine kısmen katılıyorum. Ama Webber 2010’da şampiyonluk adayı olarak son yarışa gelmişken diğer yıllarda yanına bile yaklaşamadı. Bunda takımın açık şekilde onu 2. pilot yapmasının büyük payı var. Vettel’in kırılan kanadının yerine Webber’inkinin verildiğini hepimiz gördük. 2011’e kadar Vettel-Webber mücadelesinde çok bariz bir üstünlük yok aslında. O sıralar difüzör muhabbeti başladı ve Vettel’in seveceği tarz üretilmeye başlandı Red Bull’da.

        Katılmadığım bir nokta da her takımın bir 1. pilotu olur görüşün. Mclaren ben kendimi bildim bileli araçları hep ortaya üretir, pilotlarını hep yarıştırır. Daha önce hiçbir Mclaren pilotunun araç bana uymuyor gibi bir demeci olmadı. Araç hep 2 pilota göre yapılandı. 2 pilot hep yarıştırıldı. Hatta bu nedenle Alonso takımdan ayrıldı. Takım Raikkonen-Montoya, Alonso-Hamilton, Hamilton-Button gibi çekişmenin had safhada olduğu pilot kadrolarına sahip olmuş ve de hiçbirini diğerinden üstün görmemiştir. Alonso’nun Ferrari macerası ise tam dediğin gibi. Adam net bir şekilde 1. pilot olarak başladı. Direkt kendi aracını ürettirdi. Takım arkadaşı 1 zafer bile kazanamazken kendisi 2 kez dünya şampiyonluğunun kıyısından döndü.

  10. Vettel’in açık sözlü yorumlarından birisi daha. Güzel konuşmuş. Bu bakımdan Schumacher’e benziyor. MSC de yarış içinde her türlü şeyi yapabilecek kadar agresifti, ancak araçtan inince gerçekçi ve adil birisi oluyordu.

    Ricciardo Vettel’in 5 sene yarıştığı ve dört şampiyonlukla açıkça birinci pilot olduğu bir dönemde geldi. Mücadeleleri bu şartlar altındaydı.

    1. +1
      Birebir olmasa da benzer bir örnek Senna popülaritenin zirvesindeyken genç Schumacher çıkışlar yapmaya başlayınca basından benzer bir baskı geldi açık sorgulama olmasa da adam daha yaşarken yeni Senna demeye başladılar. Fakat Senna’nın araçlarıyla nasıl cebelleştiğini, onu yıprattığını zorladığını hissedebildiler Sebastian da ise bunu gören pek az oldu.
      Her gerçek iyi adam seviyesini tekrar tekrar gözlere sokar.

  11. Koyunun olmadigi yerde keciye abdurrahman celebi denirmis.
    Taakati kalmamis kimiyi su an cig cig yemek kolay.

  12. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    “Geçen yıl aynı zamanda yeni bir değişim vakti geldiğini hissettim. Ve şimdi bu hissin doğru olduğunu görüyoruz. İşlerin doğru yönde gittiğini görmek beni mutlu ediyor” red bull-vettel ilişkisinin çıkmaz yola girdiğini gösteren paragraf.ama geçen sene anti-vet cilerin hep dilinde olacak ve hep vettelin yeteneklerine b.k atacaklar onları susturacak şey ya ricciardo rövanşı ya da alonsoyu veya hamiltonu mağlup etmek olur. ikinci ihtimal biraz daha zor sonuçta vettel-alonso aynı takımda buluşturmak neredeyse imkansız vettel-hamiltonu ise zor ihtimal ama en olası ricciardoyla aynı takımda olması . eğer vettel böyle bir açıklama yapıyorsa aklının bir köşesinde rici ferrariye getirmek vardır ve kimiden sonra iki sezon ferraride vet-ric ikilisi olacaktır diye düşüyorum muhtemelen o sezonlarda 15.yarıştan sonra ric den” elbette vettele gereken desteği vereceğim ” türevi açıklamaları izliyor olacağız

    1. Vettel’in 5 senedir yaristigi takima gelip kafa tuttu ya yillar sonra Ferrari ye gelip yine yapar. Ayrica Vettel, Hamilton ya da Alonso yu yense bile ayni takimda bu Ricciardo ya maglup oldugu gercegini degistirmez. Ham de Button a gecilmisti galiba. Bunlar normaldir. Sorun bir genelleme yapamamamiz. Cunku Vet hemen Ferrari ye gecti. Ham veya Alo uzun surecte her zaman takim arkadaslarini gecmistir. 1 sezon yaniltici olabiliyor. Umarim ileride Ric ile Vet Ferrari de yarisir da bir kac sene daha iyi bir yargiya varabiliriz.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Dediklerine çoğunlukla katılıyorum

    2. Hayaller Schumacher hayatlar 32 diş Ricciardo ya yenilen Vettel.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        Güzel espri

  13. Karakter olarak Schumi’ye benzetiyorum bu elemanı. İdolü de sanırım o.

  14. Her alanda dört dörtlük bir pilot.

    Mütevaziliği hatalarını görebilmesi kendisini eleştirebilme insan bir düşünüyor ileride efsane olucak bir pilot olarak anılırsa neleri ile hatırlanıcak.

    Bu demeçleri ve hatalarını düzeltme azmi ile.

    Gerçekten Schuminin belki biraz daha durgunu ama hemen hemen aynı sadeliğe sahip bir pilotu karşımızda usta iyi yetiştirmiş çırağını gerçekten çok önemli bir durum.

    Bence karakter bakımından gridin en iyi pilotu.
    Yarış bakımından ise a+ bir pilot ve oldukça hırslı.
    F1 de uzun yıllar görmek istediğimiz 3 pilottan biri.

  15. Seb enteresan bir şahsiyet.
    Özellikle pist dışında, egolarından tamamen sıyrılıyor ve bence ”gereğinden fazla” samimi demeçler veriyor. 4 Kez şampiyon olmuş ve bu sayıyı yukarılara taşıması çok muhtemel; gridin lider pilotlarından birisinin daha mağrur olması gerektiğini düşünüyorum. (Aslında kendisini sevme sebebimiz de bu zaten)
    Her ne kadar bence ikna edici sebepleri de olsa Ricciardo’ya karşı aldığı mağlubiyet kariyerinde bir leke olarak görülecek. O sebeptendir ki, tekrar takım arkadaşı olmalarını ve rövanşı almalarını isterim. Yoksa hikayesinde bişeyler eksik kalacak.

  16. Rb ayrılırsa ricciardo gelsin mi yanına??

    Rai bile zaman zaman kafa tutuyor sana

    1. Yahu bırakın siz bunları, farklı bir lig orası, sizin gp2 nasıl, gelişme var mı?

    2. Kusura bakmada o son cümlen igneleyici olmuş Raikkonen DÜNYA ŞAMPİYON u bir pilottur ricardo ile kıyaslanamaz ! ve yeteneklidirde tabikide zorlucak !

    3. Adamın takım arkadaşı iyi olsa kendini gösterecek zaten de takım arkadaşı Maldonado 2, “Kimi” kastettiğim açıkça belli 😀

  17. ForzaFerrariForzaFelipe avatarı
    ForzaFerrariForzaFelipe

    Motivasyon çok çok önemli. Her işte. 4 sene üst üste gelen şampiyonluk. Ardından yeni bir dönem, şampiyonluk için yarışamayacak bir araç. Ve sürekli şanssızlıkların Vettel’i bulduğu bir sezon. Motivasyonu kaybetmek çok kolay böyle bir durumda.

    O motivasyonu da Ferrari’ye gelerek sağladı. Hem kendisine yeni bir motivasyon hem de Ferrari’ye.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir