Rosberg: Şampiyon Olmak İstiyorum

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, bitime 4 yarış kala puan farkının 73 puana çıkmasına rağmen Hamilton’ı yenebileceğine olan inancı devam ediyor.

Alman pilot pole’den başladığı ve ilk sırada götürdüğü Rusya’da gaz pedalındaki sorun nedeniyle yarış dışı kalmış ve şampiyonada 73 puan geriye düşmüştü.

Hamilton Vettel ve Rosberg’in durumuna göre bu hafta sonu şampiyonluğunu ilan edebilir.

Ancak Rosberg “Şampiyonluk için mücadele ediyorum ve zihnimde başka birşey yok. Hedefim şampiyon olmak” dedi.

Toto Wolff ise “Nico takım için çok önemli. Buradaki yapılanmanın en başından itibaren takımdaydı ve o gerçek bir takım oyuncusu”

“Lewis şuanda en güçlü adam. Ama Nico vazgeçmiyor. Arasındaki fark hala çok az” dedi.

Wolff Rosberg’in sözleşmesi için “Uzun vadeli bir anlaşmamız var. Bir gün mutsuz değilsek söyleriz, ama durum böyle değil” dedi.


Yorumlar

“Rosberg: Şampiyon Olmak İstiyorum” için 7 yanıt

  1. Ben de Loto milyarderi olmak istiyorum ama olmayınca olmuyor be bilader. Belki bir daha ki hayatında…

  2. Böyle bir makineyle de olamayınca bir daha zor bulur böyle imkanları. Bize ne idüğünü tekrar gösterdi yanıltmadı malum. Büyüyor, gelişiyor galiba dedik ama malum düzeydekilere göre kapasite belirli anlaşılan. Lewis gibi salt performans bünyesinde ki bir adamın çoklu handikaplarını değerlendiremeyecek bir tip olunca babasının döneminde yarışsaydı silinir giderdi bu çocuk. Boynuz kulağı her zaman geçemediğinin örneği 🙂 F1 e ilk geldiğinde ve Michael döneminde çok şişirildi malesef kaabiliyetlerini iyi öngöremedi bazıları, mükemmel araçlar şart değil kendini gösterecek olan sık gösterir Sebastian, Felipe, Schumacher, Kimi, Fernando (ilk giriş, ilk dönemleri, sürekliliklerini kastediyorum) böyle örnekler. Herkesin nasibi olmayan iyi makinelere de kavuştu. Misalen Jenson da geldiğin de çok şişirilmişti ancak kendini aralarda göstermeyi bildi bugün ise tam bir gelişim abidesi örneği, gridde benim için muadili yok.
    Bu çocuk birgün Jenson gibi olur mu niye olmasın ama zor. Fernando, Michael gibi adamların yanında tam bir stabil 2. adam örneği. Hızlı ama değişken adamların yanında, takımların zor zamanların da tacı üstelenebilecek kabiliyette kariyerinin yarısından sonra başarılara ulaşmış bir adam. Onun gibi 2. adamlara her takım sahip değil.

  3. Hamilton psikolojik olarak sıkıntı yaşamasa seni pist üzerinde ezer geçer be sarı çocuk. Hamilton eskisi kadar yarışlara adapte olamıyor diye düşünüyorum. Çünkü rakipleri istediği seviyede değil, takım arkadaşı da dahil. Onu ateşleyecek bir şeyler lazım. Vettel’in ve Ferrari’nin güçlenmesini de bu yüzden istiyor.

  4. aeroformula avatarı

    yat kalk almanligina ve babana dua et. son yaristaki sıkıntıları bir kenara birakirsak f1 in caylaklari bile senden daha cok direnirdi Lewise. yanlış anlasilmasin Lewis cok beğendiğim cok formda bir pilot ama Lewis in datalarina bakması fia tarafından yasaklandigindan beri ortada yok bu adam. altindaki araçla kendine uyan ve one çıkabildigi, Lewis i açıkça mağlup edebildiği bir pist bulamamasi utanç verici olsa gerek

    1. Lewis’in datalarına bakması yasaklandı derken bu sadece yarış esnasındaki telsiz görüşmelerini kapsıyor. Yoksa antrenman sonlarında birbirlerinin telemetrilerine hala bakıyorlar bildiğim kadarıyla. Orada bir yasak yok.

      Hamilton iyi sürüyor da, Rosberg de ezilmiyor aslında. Adamdan en fazla 0.3 saniye kadar geride kalıyor. Çoğu zaman fark daha da az oluyor.

      1. aeroformula avatarı

        usta aynı arabayla birakalim da 1 sn fark yemesin 🙂 benim eleştirdiğim siralamadan ziyade yarışta hiçbir varlık gosterememesi yarışın ilk virajı dışında atak yapamaması. geçen yıl niconun poleden başladığı yarışlari hatirlayalim hele de tam 1 sene önce amerika yarışında Lewis 40 tur sonra gecip farkı açmış şampiyonluk adına ciddi bir tokat atmisti . ne olursa olsun torpili agir bu elemanın ama şuan iyi bir 2. pilot oluyor tabi orası ayrı.

        1. 0.3’e kadar olan farkları normal karşılıyorum. Kimse aynı araçla 1sn yemez de, ortada şampiyonum diye gezip de her yarış 0.5 yiyen pilotlar var. Kıyaslamayı onlarla yapıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir