Wolf “Motor Politikaları F1’e Zarar Verdi”

yazar:

kategori:

Eski takım sahiplerinden Walter Wolf, modern Formula 1’de motorlar üzerindeki politikanın F1’e büyük zarar verdiğini düşünüyor.

Wolf’e göre Formula 1’in geleceği tamamen bağımsız takımlara bağlı çünkü otomobil devleri zaman zaman gelip giderken Williams, Sauber, Force India ve McLaren gibi bağımsız takımların zor zamanlarda da F1’de kaldığını söylüyor.

Kanadalı Wolf, F1’e giriş yapan en başarılı bağımsız takımlardan birisine sahipti. Walter Wolf Racing 1977 – 1079 yılları arasında mücadele etti. Çıktığı ilk yarışı kazanan Walter Wolf Racing, ilk senesinde Jody Sheckter ile pilotlar şampiyonasında ikinci oldu.

Wolf “F1’de çok fazla politika var. Bugün Mercedes çok büyük. Aynı şekilde Fiat’ın sahip olduğu Ferrari de. Her iki takımın harika yöneticileri var.”

“Biz zamanında motor üretmek zorunda değildik. Cosworth, Ford DFV’yi üretmişti ve o çok iyiydi.  Bugün ise bağımsız takımlar rekabetçi motor alamıyorlar.”

“Williams’a bakın, onların aracında Mercedes motoru var. Bu motorlar Mercedes’in fabrika takımı motoruyla aynı değil. Motor alabilirsiniz ancak fabrika takımının motoruyla aynısını alamazsınız.”

“Açık sebeplerden dolayı ben de motor üretiyor olsam aynısını vermezdim.”

“Red Bull 2016 için Ferrari ile aynı motoru almaya çalışıyor. Adrian Newey zamanında benim için çalışmıştı. O, Ferrari motorunu istemez çünkü Vettel’in motorunun aynısına sahip olmayacağını biliyor. Mecachrome motor üretiyor olsaydı o Ferrari ya da Mercedes ile aynı seviyede olabilirdi ve Red Bull yine zirvede olurdu.”

“Umarım Bernie bir kaç sene daha F1’in başında kalır ancak o artık çok genç değil.”

“Bernie’yi neredeyse 50 senedir tanıyorum. O çok zeki. Bana inanın, Bernie F1’dir. Gerisini unutun.”

“Ben Bernie sonrası için daha çok endişeliyim. Sorun şu ki o zeki ve çok agresif bir iş adamı. Onun hayatı tamamen F1 üzerine kurulu.”

“O kontrolün başında olduğu sürece gelişme olur. 2017 için planlanan kuralları büyük ölçüde sevdim. Bugün araç işin % 85’ini yapıyor.”

“2017’de normal şeylere döndüklerinde durum değişecek. O zaman Ferrari ve Vettel’in yükseldiğini göreceksiniz.” dedi.

Wolf son olarak F1’in en büyük yıldızlarından birisinin Ferrari pilotu Sebastian Vettel olduğunu söyledi.

Wolf “Ferrari’yi bir Kanadalı’nın yönettiğini biliyor muydunuz? Ferrari’nin CEO’su Sergio Marchionne, Ontario, Hamilton’dan. O piyasadaki en iyi yöneticilerden birisi. Neler yaptığına bakın.”

“Ferrari bu sene henüz bitmiş değil. Dünyadaki en iyi pilota, Sebastian Vettel’e sahipler ve araçtaki sorunları da aşacaklar.”

“Bana göre o dünyadaki en iyi pilot. Bunu Alman arka planım olduğu için söylemiyorum.”

“Hamilton da çok iyi ancak onun muhteşem bir arabası var. Mercedes aracındaki o motor inanılmaz. Ancak Vettel yine dünya şampiyonu olacak. Bu sene olmazsa o zaman seneye olur.” dedi.

 


Yorumlar

“Wolf “Motor Politikaları F1’e Zarar Verdi”” için 8 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

    Saçma konuştuğunu sanmıyorum.Herkesin desteklediği pilot dünyanın en iyi pilotu statüsünde.Garipsenecek bir şey yok.

    1. [FORJUSTICE]^Engine's passion #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Engine’s passion #ForzaFERRARİ

      Ayrıca adam kendi düşüncelerini söylemiş.Bunda bir şey aramak (Fanatiklik,saçmalık,Maksatlı yorumlar,İtibar etmemek gibi) yanlış.Sergio Marchionne için bir parantez açmak gerekirse.Başarılı bir hoca ve yönetici.

  2. Maksatlı yorumlar çok itibar etmemek lazım. Röportajın neresinden tutsan elinde kalıyor yani tamam Vettel iyi hoş da dünyanın en iyi pilotu demek, Mecachrome Mercedes ayarında motor yapabilir demek, araç işin 85%’ini yapıyor demek (neye göre, kime göre) sanırım yöneticisinin Kanada’lı olduğunu özellikle belirtmek ihtiyacı hissettiği takımın reklamını yapmak istemiş ama çirkin durmuş bence.

  3. Sonun da saçmalamış bayağı.

  4. Fanatizim kokan konuşmalar.

  5. Adam Ferrari fanboy’u çıktı, Rıza baba…

  6. Ulan ben bu işi anlamıyorum. Objektif bakacağım. Vettel domine ederken, araç iyiydi. Hamilton’a da öyle şeyler deniyor. Bugün mühendisler yarışıyor zaten. Aracı efsane olan adam coşuyor. Bana göre, HAM, ALO, VET falan çok kaliteli pilotlar. Ve bunlar eşit araçlarla, aynı motorlarla yarışmadıkları sürece bazı şeyler belli olmaz. Belli olsun da demiyorum zaten. Herkes yakın bulduğu pilotu destekler. Bu normal bir şey. Ben pilotlarla ilgilenmiyorum zaten. Ben F1’i seviyorum. Mücadele istiyorum. MAL ile GRO tekerlek tekerleğe 10 tur boyunca mücadale etse, bana göre dünyanın en iyi pilotları o an olur. Adam iyi konuşmuş ama katılmıyorum son cümlelerine.

  7. Adam cok mantikli konusmus

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir