Ferrari’nin Son Güncelleme Hakları İçin Çok Sayıda Düşüncesi Var

yazar:

kategori:

Ferrari güç ünitesinin baş tasarımcısı, ellerindeki son 4 gelişim hakkını nereye kullanacaklarını bildiğini söylüyor.

Ferrari bu yıl Mercedes ile olan motor farkını büyük ölçüde kapatmayı başarırken, artık 2016 yılı için çalışmalar yapıyor.

Geçen yıl teknik yapılanma sonucu motor bölümünün patronluğuna getirilen Lorenzo Sassi, ellerindeki son 4 gelişim hakkı için bolca fikirleri olduğunu söylüyor.

Sassi “Austin ilginç bir pist. Motor gücü ön plana çıkıyor ve özellikle düzlüklerde hızlı olmak çok önemli. Bunun için de iyi bir enerji geri kazanım sistemine sahip olmak zorundasınız”

“Yakıt tüketimi Sochi’ye ornala daha az kritik olacaktır. Ama cuma günü bunu dikkatlice takip edeceğiz. Net tabloyu cumartesi göreceğiz”

“Kalan motor haklarımıza gelirsek, elimizde hala dört hak var ve bunu hem bu yıl, hem de 2016 yılı için kullanmak istiyoruz. Bu konuda bolca fikrimiz var” dedi.

Öte yandan Ferrari Austin’de güncellenmiş yeni motoru kullanmayacak.


Yorumlar

“Ferrari’nin Son Güncelleme Hakları İçin Çok Sayıda Düşüncesi Var” için 5 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Haberin dışında Ferrari neden son kalan 4 tokeni kullanmamış olabilir ? Üstadlar,dostlar yada fikir sahibi olanlar ?

    1. İtalyan basınına göre Ferrari şampiyonluk için yarışan Vettel’in ceza almaması adına sadece Raikkonen’in aracında yeni motoru deneyecekti. Fakat yeni motor son testlerde beklenilen etkiyi yaratmayınca, istenilen veriler gelmeyince güncellemeyi ertelemeye karar vermişler.

      Yeni motor bu yılki motora oranla boyut olarak daha küçük olacak ve 2016 motorunun temelini oluşturacak. Daha akıllıca adımlar atmak istiyorlar. Daha doğru hamleler yapmak istiyorlar. Yanlış birşey yaparlarsa gelişim programı sekteye uğrayabilir. Çünkü bu son dört hakkı 2016 için bir test olarak görüyorlar.

      Mercedes son gelişim hakkını kullandığı yeni motor aslında 2016’yı düşünülerek yapılan bir motor. O yüzden de müşterilere vermemişlerdi. Çünkü dayanıklı bir motor olduğunu düşünmüyorlar. Müşterileri ‘deneme tahtası’ olarak kullanmak istemiyorlar. Tabi bir de işin maddi boyutu var. Eğer bir motorda sorun varsa, bu kronik olabilir ve diğer tüm motorlarda da olabilir. Bu durum 8 motor yeniden yapılmak zorunda kalabilir..

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Haberde de okumuştum ama bunun dışında belki farklı bilgiler vardır diye sordum. Sağol ama Kemal ŞENGÜL . O zaman biraz gereksiz buluyorum ilk sebepten ötürü kullanmamalarını. Zaten Hamilton şampiyon olacak neden zorluyorlar ? Varsın ceza alsın Vettel,hayal görmenin manası yok. En çok risk alabileceğimiz bir dönemde,kaybedecek bir şey yokken bile muhafazakar davranmamalı takım.

        Diğer seçenek umarım doğru değildir yani istenilen sonuca ulaşılmadığı çünkü bu riskli bir durum gerçekten. Benim bazı kaynaklardan okuduğum ; yeni motor 15hp daha güçlü ve 5kg daha hafif. Bu motor 2016nın temelini oluşturuyormuş.

        1. burak karaküdük avatarı
          burak karaküdük

          Buna ilaveten daha çok gelişim şansı daha çok ar&ge yani ve yatırım yapılabilir kalan zamanda. Belki erkenden tanıtıp rakiplere göstermeme niyetindeler. Ve bu,bana göre verilerden mutlu olduklarını gösteriyor

          1. Bence duruma biraz daha farklı bakmak lazım, olası bir Mercedes probleminde Vettel’in şampiyonluk şansı küçükte olsa artacak. Arrivabne ve Vettel sonuna kadar zorlamak istiyor olabilirler. Ferrari’nin şuan ki motoru kötü değil. Çok büyük zaman kazancı sağlamadığı sürece en azından Austin’de böyle bir risk almaya gerek yok diye düşünümüş olabilirler. Belki de Vettel şampiyona ikincisi olabilir, en azından bunu sonuna kadar denemek istiyorlardır. Markalar ikinciliği de garanti değil henüz. Belkide bunu düşünmüşlerdir.

            Ama tabi bir de bu işin veri boyutu var ki bence bu yüzden getirmediler. En azından Raikkonen’in aracında deneyebilirlerdi, ama veriler istedikleri gibi çıkmadı muhtemelen. Bu nedenle ertelemiş olabilirler.

            Veya dediğiniz gibi belki de birşeyleri saklamak için yapıyorlardır. Ama İtalyan basını veriler istenildiği gibi değil diyor, bakalım zaman gösterecek artık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir